Diskuse s wikipedistou:Hrušajs

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Váš příspěvek musel být smazán či odstraněn, jelikož byl psán neencyklopedickým stylem a tudíž pro Wikipedii nevhodný. Pokud chcete přispívat, zkuste to jinak; podívejte se jak vytvořit stránku či jak editovat stránku. Díky za pochopení. Přeji Vám pěkný den! -- Mercy (|Ω) 19:29, 26. 2. 2008 (UTC)

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení.--Horst 00:17, 27. 2. 2008 (UTC)


Indicko-pákistánský spor[editovat zdroj]

Zdravím! Označil jsem Váš článek Indicko-pákistánský spor jako příliš krátký, ale pak jsem si všiml, že jste jej z mnohem delší podoby takto zkrátil. Byl k tomu nějaký důvod? --Postrach 12:54, 29. 2. 2008 (UTC)‎


ano, obsah jsem přesunul na první válka v kašmíru a nevím jak smazat indicko-pákistánský spor -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Hrušajs (diskusepříspěvky)

Pokud tam dáte šablonu {{smazat|a sem napíšete důvod}}, některý ze správců to udělá.

Mimochodem:doufám, že jste ten text vytvořil sám. Občas se stává, že sem texty někdo odněkud opíše nebo zkopíruje, pak je nutno to smazat. --Postrach 13:11, 29. 2. 2008 (UTC)


Nee, zachovávám pravidla, tohle je moje seminárka, kteoru jsem psal v prváku na výšce, část je už v Džammú a kašmír, chtěl jsem z toho udělat dějiny indie a války s pákistánem, ale bylo by to šíleně dlouhé (má to asi 30 stránek), tka to dělím na jednotlivé etapy konfliktu. článek ještě upravím

V pohodě - omlouvám se za podezíravost, ptám se ale raději preventivně, než bude do článků vloženo víc práce. V tom případě děkuji za výborný článek. Určitě bude dobré udělat také nějaký zastřešující článek, který celý konflikt shrne, odkáže na podrobné články a zařadí to celé do kontextu.

Mimochodem: v diskusích se podepíšete čtyřmi vlnovkami, návod je v uvítacím plakátku výše.

--Postrach 13:26, 29. 2. 2008 (UTC)

Prosím, uveďte zdroje Vašeho příspěvku Koflikt v Kašmíru po roce 1949. Je to velmi důležité! Díky moc! --Miraceti 13:53, 29. 2. 2008 (UTC)

zdroj je moje seminární práce a tyto zdroje: www.amo.cz

www.atmonline.cz

www.valka.cz

www.unhcr.cz

http://cs.wikipedia.org/wiki

http://koshur.org/

www.greaterkashmir.com

http://jammukashmir.nic.in/

http://www.kashmirstudygroup.net/

Jaroslav Strnad, Jan Filipský, Jaroslav Holman, Stanislava Vavroušková: Dějiny Indie, Nakladatelství Lidové noviny, Praha 2003, první vydání

Jan Filipský, Blanka Knotková-Čapková, Jan Marek, Stanislava Vavroušková: Dějiny Bangladéše, Bhútánu, Malediv, Nepálu, Pákistánu a Šrí Lanky, nakladatelství Lidové noviny, Praha 2003, první vydání

Alexandra Sedunková(z polského originálu): Státy světa, Fragment, Brno 2001

Honzák F., Pečenka M.: Státy a jejich představitelé, Praha : Libri , 1999

Kolektiv autorů: Geografická místopisný slovník světa, Academia, Praha 1999

Kolektiv autorů: Zeměpis světa – Asie, Knihtisk n. p., Praha 1965

Kolega měl na mysli uvádět zdroje k článkům. Do diskuse je není třeba obvykle dodávat. U některých sporných tvrzení se navíc uvádějí konkrétní reference. Jinak: seznamy se na wiki dělají pomocí hvězdiček na začátku řádky. Ale to se všechno časem naučíte. Všichni jsme tu začínali neznalí správných postupů. --Postrach 14:32, 29. 2. 2008 (UTC)
No tady jsou vcelku zbytečné. Uveďte pokud možno přímo v článku u každého tvrzení zdroj, ze kterého čerpáte (a prosím: nepoužívejte jako zdroj Wikipedii a uvádějte přesněji místo, kde se daný fakt vyskytuje (vydání, stránka, přesnější url). Chápu, že se Vám to může zdát jako zbytečná buzerace, ale není tomu tak. Konflikt v Kašmíru je velmi kontroverzní téma a je nutno předkládaná fakta pečlivě zdrojovat. Jinak Váš článek bude mít pro čtenáře zcela minimální hodnotu - Wikipedie sama o sobě není zdroj s velkou autoritou. Pokud nevíte jak na to, pokusím se Vám poradit: Myslím, že Vám bude stačit říci, že se to dělá pomocí značek <ref>Zdroj</ref> za předkládaným tvrzením, do kterých uzavřete odkaz na zdroj. Odkaz na zdroj se nejsnadněji vloží pomocí šablony {{Citace monografie}}, {{Citace elektronické monografie}} nebo {{Citace periodika}}. Na konec článku pak vložíte sekci ==Odkazy==, do které umístíte jen jednoduchou značku <references />. Je to snadné, ne? Trošku více je v pracovní verzi dokumentu Wikipedie:Reference, případně v dokumentech WP:NPOV, WP:VV a WP:VZ. Kdybyste měl otázky, neváhejte kontaktovat buď přímo mě, nebo napsat dotaz pod lípu celé komunitě. Věřím, že má snaha Vám pomoci se Wikipedii bohatě vyplatí, protože cítím, že budete dobrý autor. --Miraceti 14:42, 29. 2. 2008 (UTC)

Používejte prosím tlačítko Ukázat náhled[editovat zdroj]

Prosím, věnujte pozornost upozornění, že máte používat tlačítko Ukázat náhled. Neberte to, prosím, na lehkou váhu. Důvody, proč se má toto tlačítko používat, máte uvedeny výše. Kromě technických záležitostí jde i o ohleduplnost vůči lidem, kteří sledují poslední změny nebo budou někdy muset něco hledat v historii (jednotlivých verzích) článků. Věřím, že pochopíte, že je opravdu nanejvýš vhodné a žádoucí toto tlačítko používat. Děkuji za pochopení. -- Mercy (|Ω) 08:31, 9. 3. 2008 (UTC)

Zdroje a wikipedický styl[editovat zdroj]

Ahoj,
prosím přečti si Wikipedie:Vzhled a styl. Tvé články jsou moc fajn, ale další wikipedisté je musí po Tobě upravovat - a to tak, že hodně. Taky by bylo fajn řídit se tím, co napsal výše Miraceti ohledně vkládání zdrojů (týká se Tvého posledního článku Meziválečné období v Indicko-pákistánském sporu). Měj se, --Podzemnik 10:18, 9. 3. 2008 (UTC)

Ahoj,
ještě jednou Tě prosím, aby jsi se koukl na tu stránku, kde je psáno o tom, jak se dělají vnitřní odkazy apod. Aby jsi nepsal Karel Gott žije v Praze, ale Karel Gott žije v Praze. Díky, pěkný den. --Podzemnik 10:40, 9. 3. 2008 (UTC)

Ahoj, všechny připomínky beru na vědomí, nejprve chci ale vytvořit text celých dějin Kašmíru ve 20. století a pak se budu zabývat dalšími úpravami. --Hrušajs 10:57, 9. 3. 2008 (UTC)

Shrnutí[editovat zdroj]

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je velmi žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. Umožníte tak snazší dohled nad stránkou posledních změn, ale i budoucí nalezení konkrétní změny v historii článku.

Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. Hezký večer přeje --Podzemnik 18:25, 9. 3. 2008 (UTC)

Rozpad Pakistánu[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Rozpad Pákistánu. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled, encyklopedický styl a jazyk článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. Samozřejmě že se někteří z nás budou snažit Vám s tím pomoci, ale takhle to tu zůstat nemůže, měsíc je dostatek času --Horst 16:36, 10. 6. 2008 (UTC)

Ahoj, díky za články o hadech, snažím se je po tobě editovat a trošku vylepšovat do jednotného wiki stylu. Kdybys měl chuť, tak se na ty změny koukni a případně si z nich něco odnes :) Když ne, nevadí, budu se snažit dál to upravovat. Ještě jednou díky a měj se --Chmee2 23. 7. 2008, 21:35 (UTC)

jj, díky, není zač. docela mě to baví. některé úpravy jsem moc nepochopil, tak aspoň budu tvořit sem tam nějaký ten článek, třeba to taky k něčemu bude. jednu dobu jsem chtěl napsat knihu o hadech, mám velice solidně zpracovaný hroznýše a primitivní hady, tak to teď převádím do wikipedie. chci v tom udělat pořádek, je tam spousta zmatků a zastaralých informací, takže i já mám před sebou hodně práce. postupně udělám i jedovaté hady a nakonec snad i užovky. --Hrušajs 23. 7. 2008, 21:41 (UTC)

supr :) rád si to osobně pročtu. Je to zajímavé téma. Jestli chceš poradit s některýma úpravama, tak řekni. Rád pomůžu, je to ku prospěchu nás obou :) --Chmee2 23. 7. 2008, 21:43 (UTC)

Ahoj, mohl bych Tě poprosit o uvádění zdrojů k tvým článkům o hadech? Články s uvedenou literaturou, z níž jsi čerpal, jsou obecně na wiki považovány za výrazně lepší. Viz wikipedie:reference. Jinak díky za tvé články. --Vojtech.dostal 26. 7. 2008, 18:14 (UTC)

Ahoj, proč děláš takovéhle odkazy: Leptotyphlops? Zdá se mi to jako nesmysl, můžeš mi to objasnit - copak je Leptotyphlops to samé jako slepani? Díky za tvé příspěvky, --Vojtech.dostal 19. 8. 2008, 07:09 (UTC)

Na stránce Leptotyphlops chci popsat hady rodu Leptotyphlops. Stejně tak udělám i stránku Rhinoleptus. Je to něco jiného jako čeleď Leptotyphlopidae--Hrušajs 19. 8. 2008, 07:14 (UTC)
To jo, to je skvělý, ale proč odkazuješ na stránku slepani? Už jsem to jednou opravoval a tys to tam vrátil. Jestli chceš psát o Leptotyphlops, tak na stránce Leptotyphlops...ne? --Vojtech.dostal 19. 8. 2008, 07:34 (UTC)
No tak jo, já jsem to chtěl jen počeštit :) Ale máš pravdu, že ten, kdo to bude chtít číst, tak si to najde--Hrušajs 19. 8. 2008, 07:37 (UTC)
Jde o to, že články o rodech jsou 1) v jednotném čísle 2) pokud je českých rodů s označením slepan více, pak musíme užívat latinské taxony (viz nový rozcestník slepan). --Vojtech.dostal 19. 8. 2008, 07:50 (UTC)

Sorry[editovat zdroj]

Teď koukám na čeleď slepákovití, že jsou slepani rodu Leptotyphlops 86 z 87 druhů. V tom případě opravdu můžeme udělat výjimku. Omlouvám se, opravím to. --Vojtech.dostal 19. 8. 2008, 09:08 (UTC)

Vyplňujte prosím shrnutí editace[editovat zdroj]

Díky za Vaše příspěvky, chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, tak třeba Vaše editace bude patřit mezi ty, které budou moci vynechat, a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. -- Mercy (|) 18. 10. 2008, 09:59 (UTC)

P.S.: Prosím, řiďte se touto radou. Takhle ty Vaše editace vypadají jak mazání vandalem. Díky moc za pochopení.

== aha, tak to ani pořádně nevím, jak se to dělá. no snad to nějak zjistím. předpokládám,že se to týká Kosova. byl tam hrozný binec. například daytonská dohoda a její následky byla popsána třikrát a pokaždé z jiného úhlu pohledu... taky jsem mazal různé zaujaté údaje, které byly psány se snahou přilnout k něteré ze stran konfliktu. no tak snad to nevypadá jako vandalismus, ale polepším se--Hrušajs 18. 10. 2008, 11:02 (UTC)

Prosím OPRAVDU vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. ♥ K123456 18. 9. 2010, 09:19 (UTC)