Diskuse s wikipedistou:A7036

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přeji Vám pěkný den! -- Mercy (|Ω) 15:31, 9. 3. 2008 (UTC)

Děkuji za obrázky, které nahráváte do české Wikipedie. Chci Vás ale upozornit na existenci Wikimedia Commons, jež slouží jako centrální úložiště obrázků a dalšího multimediálního obsahu přístupné všem projektům. Má mnoho výhod, obrázky tam jsou kategorizované a lze je použít i v dalších jazycích, Vámi nahrané soubory tak budou užitečné stovkám tisíc dalších uživatelů po celém světě, nikoliv pouze českým čtenářům. Na Commons patří i obrázky opatřené českým textem nebo s českými popisky – často se stává, že jsou popisky přeloženy do dalších jazyků a obrázek je poté použit v dalších projektech po celém světě. Nahrávané obrázky samozřejmě musí mít vyřešena autorská práva.

Používání Wikimedia Commons není složité, je k dispozici český návod i české uživatelské rozhraní. Tamějšími správci jsou i někteří správci české Wikipedie, na které je možno se obrátit. Není třeba se ničeho obávat. Děkujeme za Vaši pomoc!--Sevela.p 22:36, 9. 3. 2008 (UTC)

Ještě k fotkám[editovat zdroj]

Nejprve díky za pěkné články o Ikarusech včetně taktéž pěkných fotek. Jenom pár drobností:

  • fotky nahrané na Commons je vhodné kategorizovat (stejně jako články na Wikipedii) - pro vás asi budou hlavně kategorie commons:Category:Ikarus vehicles a commons:Category:Karosa vehicles
  • bylo by vhodné, abyste fotky, které jste nahrál na Wikipedii, nahrál i na Commons a nejlépe pod stejným názvem. Pak se na Wikipedii může k fotce vložit šablona {{NowCommons}} a správci fotky umístěné zde smažou. --Harold 21:45, 10. 3. 2008 (UTC)

Ahoj, měl bych připomínku k tomuto článku. Napsal jsi, že se tento model stále vyrábí, nicméně na stránkách SORu jsem našel jenom nízkopodlažní verzi, takže jsem opravil výrobu u B 10,5 na minulý čas. Chtělo by to doplnit rok ukončení výroby.

A ještě drobnost. "... ve spoustě menších měst ČR, jmenujme např ..." – mně osobně se tam nelíbí to slovíčko "jmenujme", myslím si, že psaní v první osobě množného čísla do encyklopedie nepatří. Ale rozhodně díky za všechny ty autobusy. Do SORů jsem se zrovna chtěl v nejbližší době pustit ;-) --Harold 21:18, 16. 3. 2008 (UTC)

To datum ukončení výroby se týká i SOR B 9,5 --Harold 21:49, 16. 3. 2008 (UTC)

V tom je právě problém, jelikož nikde memůžu najít datum ukončení výroby, předpokládám, že se stále vyrábí. Možná by stálo za to prozkoumat evidenční stavy dopravců a najít nejnovější vysokopodlažní SORy.
ad sloh) Píšu tak, jak jsem zvyklý na vlastních stránkách (tam to nevadilo), zkusím se tomu teda vyhnout ;-)
Já bych byl zase nejraději udělal Karosy, ale přišel jsem pozdě :( ale určitě neudělám všechny typy, jen ty od kterých mám aspoň jednu fotečku (to se týká třeba modelů LC a LH nebo všech sedmimetrů) --A7036 13:20, 17. 3. 2008 (UTC)

Já bych naopak předpokládal, že když nejsou zmíněny na oficiálních stránkách SORu, tak už ve výrobě nejsou. Ale těžko říct, taky jsem nic nenašel. --Harold 15:31, 17. 3. 2008 (UTC)

Požadované fotografie[editovat zdroj]

Zdravím,
všiml jsem si, že jsi odstranil některé žádosti na fotografii z Wikipedie:WikiProjekt Fotografování/Požadované. Nic proti tomu, jen bych poprosil připsat do Wikipedie:WikiProjekt Fotografování/Vyřízené či Wikipedie:WikiProjekt Fotografování/Nevyřízené.

A jestli jsi to měl v plánu, tak sorry že tě tu s tím otravuju ;-) Jedudědek 22. 7. 2008, 17:15 (UTC)

Skutečně neměl, existence stránky Vyřízené jsem si nevšiml. Oki, dopíšu, díky za upozornění --A7036 22. 7. 2008, 17:23 (UTC)