Diskuse:Ústavní soud České republiky

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 měsíci od uživatele Kacir v tématu „Datum nástupu Ronovské do funkce místopředsedkyně

Různé významy[editovat zdroj]

Tvou argumentaci trochu nechápu, odkaz tam být nemusí, to je pravda... --Wikipedista:BobM d|p 15. 9. 2009, 13:19 (UTC)

Šablona "různé významy" zde mohla mít smysl v době, kdy sem bylo přesměrováno heslo "Ústavní soud". Teď už sem nepatří. --ŠJů 15. 9. 2009, 14:30 (UTC)
Přesně tak. Nikdo nebude hledat např. Ústavní soud Běloruska pod názvem Ústavní soud České republiky (povšimněte si, že to je úplně jiná situace než např. u článku Praha, kde se někdo může zcela legitimně hledat článek o slovenské vesnici stejného jména). Není tedy vůbec žádný důvod pod názvem Ústavní soud České republiky mít upozornění, že tu Ústavní soud Běloruska není a kde že ho najdete. (Nemluvě o tom, že ten „rozcestník“ byl pochybný celý a ŠJů z něj správně vyrobil přesměrování na článek Ústavní soud.) --Mormegil 15. 9. 2009, 15:16 (UTC)

Datum nástupu Ronovské do funkce místopředsedkyně[editovat zdroj]

Vzhledem k dnešnímu uvedení Ronovské za místopředsedkyni ÚS od 4.8.2023 na webu ÚS, lze toto datum použít. Dnes v noci jsem web kontroloval a jako místopředsedkyně uvedena nebyla.
Jedná se o rozpor ve zdrojích, když hradní web u jmenování odděluje vlastní jmenování soudkyně a jmenování funkcionářů soudu. Soudkyní byla Ronovská jmenována 4.8. a funkcionáře na posty místopředsedkyně a předsedy prezident jmenoval až s účinností od 8.8.2023, viz hrad.cz. S tím jsem kontroloval i formulaci zprávy ČT ze 4.8., s budoucím časem u místopředsedkyně: Ústavní soudkyní se stala také profesorka občanského práva Kateřina Ronovská, která bude zastávat i post místopředsedkyně. --Kacir 5. 8. 2023, 20:46 (CEST)Odpovědět

Vzhledem k tomu, že tiskové zprávy Kanceláře prezidenta jsou od nepaměti fakticky správné včetně právního jazyka, a ve shodě s jmenovacími dekrety, pokládám za skutečné datum nástupu do úřadu předsedy a místopředsedkyně 8. srpen, s uplynutím mandátu Rychetského. Vkladatel na webu Ústavního soudu zřejmě opomněl odloženou účinnost u místopředsedkyně a spojil její obě jmenování se 4. srpnem. --Kacir 6. 8. 2023, 01:13 (CEST)Odpovědět