Dambuster Studios

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Dambuster Studios
Základní údaje
Právní formaprivate company limited by shares
Datum založení2014
Adresa sídlaNottingham, Spojené království
Charakteristika firmy
Oblast činnostiherní průmysl
ProduktyHomefront: The Revolution
Mateřská společnostDeep Silver
Identifikátory
Oficiální webwww.dsdambuster.com
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Deep Silver Dambuster Studios je britský vývojář videoher se sídlem v Nottinghamu. Studio bylo založeno 30. července 2014 společností Deep Silver.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Společnost Dambuster Studios byla založena 30. července 2014. Její předchůdce, společnost Crytek UK (dříve známá jako Free Radical Design), byla dceřinou společností Cryteku. Společnost Crytek se v roce 2014 dostala do finanční krize a nebyla schopna vyplácet mzdy zaměstnancům Cryteku UK. Společnost Crytek UK v té době pracovala na projektu Homefront: The Revolution, ale Crytek se rozhodl prodat tuto herní sérii společnosti Deep Silver a tím bylo studio uzavřeno. Většina jeho zaměstnanců byla v souladu s britskými zákony přesunuta do studia Dambuster Studios, které založila společnost Deep Silver,[1] aby se mohlo pokračovat ve vývoji hry Homefront: The Revolution. Dambuster Studios je po Volition a Fishlabs třetím vývojářským týmem společnosti Deep Silver.[2][3] V srpnu 2019 převzala společnost Dambuster Studios od společnosti Sumo Digital vývoj hry Dead Island 2.[4]

Vyvinuté tituly[editovat | editovat zdroj]

Rok Název Platformy Vydavatel
2016 Homefront: The Revolution PlayStation 4, Microsoft Windows, Xbox One Volition
2021 Chorus PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia, Microsoft Windows, Xbox One, Xbox Series X/S
2023 Dead Island 2 PlayStation 4, PlayStation 5, Microsoft Windows, Xbox One, Xbox Series X/S

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Dambuster Studios na anglické Wikipedii.

  1. [Update] Deep Silver Buys Homefront, UK Staff To Transfer To New Dambuster Studio, Crytek USA Scaled Back. Game Informer [online]. [cit. 2023-06-09]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. SARKAR, Samit. Deep Silver buys Homefront from Crytek, moves Homefront: The Revolution to new studio [online]. 2014-07-30 [cit. 2023-06-09]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. Crytek No Longer Developing Homefront, Sells Rights to Publisher Deep Silver [online]. [cit. 2023-06-09]. Dostupné online. (anglicky) 
  4. Deep Silver Dambuster Studios takes over Dead Island 2 development. Gematsu [online]. 2019-08-14 [cit. 2023-06-09]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]