Atlantis Paradise Island

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Atlantis Paradise Island
Royal Towers, hlavní budova hotelu Atlantis
Royal Towers, hlavní budova hotelu Atlantis
Poloha
AdresaParadise Island, BahamyBahamy Bahamy
Souřadnice
Map
Další informace
WebOficiální web
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Pohled na hlavní budovu hotelu Atlantis, zvanou Royal Towers
Aquapark před Royal Towers

Atlantis Paradise Island je rozsáhlé letovisko s aquaparkem nacházející se na Paradise Island, Bahamy. Letovisko vlastní jihoafrický hotelový magnát Sol Kerzner se svou společností Kerzner International Limited. Společnost vlastní i velmi podobný hotel s názvem Atlantis, The Palm ležící na uměle vytvořeném poloostrově v Dubaji, Spojené arabské emiráty.

Letovisko je navrženo jako hotel, Kasino i jako přístav a to tak, aby sem mohly zajet i velké jachty. Na východní straně přístavu se nachází "Marina Village", což je malé obchodní centrum připomínající styl trhů turistických center. Dále se zde nachází mnoho restaurací a obchodů, jako jsou Johnny Rockets a Starbucks. Samotný hotel se skládá z několika budov:

  • Beach Tower, dříve známý jako Paradise Beach Hotel, je nejstarší budova v Atlantis.
  • Coral Towers, dříve známá jako Britannia Beach Hotel.
  • Royal Towers zde se nachází "Bridge Suite", který byl podle časopisu Forbes v roce 2003 prohlášen za nejdražší hotelový pokoj na světě. Přes nedávno dostavěné luxusnější hotely po celém světě je Atlantis zahrnuta v jednom z nejdražších hotelů. Tato budova je nejznámější.
  • Harborside Resort se skládá z 392 vil a přístavní restaurace, bazénů ap.
  • Reef je jedna z novějších hotelových budov na letovisku.
  • Cove Atlantis je 600 pokojová věž, která byla otevřena v roce 2007.

Asi největším lákadlem letoviska je 63 akrů rozlehlý aquapark zvaný Aquaventure s více než 200 miliony galonů vody. Aquaventure kombinuje skluzavky, líné řeky a peřeje do jednoho velkého aquaparku. Nejvyšší atrakcí je Power Tower, která obsahuje čtyři vodní sjezdovky a skalní horolezeckou stěnu. Aquaventure dominuje Mayský chrám, který se skládá ze 4 sjezdovek, z nichž nejzajímavější je průjezd proskleným tubusem pod hladinou vody v nádrži se žraloky. Další zajímavou atrakcí je takzvaný Dig, což by se dalo přeložit jako vykopávky. Je to řada akvárií nacházíjících se pod Royal Towers, kde můžete spatřit stovky různých vodních druhů jako jsou různé druhy ryb, žraloci, rejnoky manta a různé druhy medúz. Cílem je poskytnout hostům pocit, že se opravdu nachází v bájném zničeném městě Atlantis.

Od roku 2008 v rezortu probíhá každoroční soutěž krásy Miss Teen USA,

Atlantis v populární kultuře[editovat | editovat zdroj]

Galerie[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]