Assassin's Creed Shadows

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Assassin's Creed Shadows
Logo videohry
Logo videohry
Základní informace
VývojářUbisoft Quebec[pozn. 1]
VydavatelUbisoft
RežiséřiJonathan Dumont
Charles Benoit
ProducentKarl Onnée
VýtvarníkThierry Dansereau
Herní sérieAssassin's Creed
EngineUbisoft Anvil[2]
PlatformymacOS
PlayStation 5
Windows
Xbox Series X/S
Datum vydání15. listopadu 2024
Žánrakční hra na hrdiny
Herní módsingleplayer
Posloupnost
Assassin's Creed Mirage
Oficiální webové stránky
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Assassin's Creed Shadows je připravovaná akční hra na hrdiny vyvíjená studiem Ubisoft Quebec, kterou plánuje vydat společnost Ubisoft v listopadu 2024. Jedná se v pořadí o čtrnáctý díl herní série Assassin's Creed, pokračování titulu Assassin's Creed Mirage z roku 2023 a první hru, jež bude součástí platformy zvané Assassin's Creed: Infinity.

Hra se odehrává v 16. století v Japonsku na konci období Sengoku a zaměřuje se na tisíciletý boj mezi Bratrstvem asasínů, kteří bojují za mír a svobodu, a templářským řádem, jenž touží míru dosáhnout skrze kontrolu. Hlavními postavami jsou Naoe, ženská šinobi, a Jasuke, africký samuraj inspirovaný stejnojmennou historickou postavou. Obě postavy se ovládají odlišně a poskytují jedinečný styl hraní, což umožňuje hráčům přistupovat k úkolům různými způsoby.

Shadows by mělo vyjít 15. listopadu 2024 na konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S a osobní počítače se systémy Windows a macOS.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Poznámky[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Assassin's Creed Shadows na anglické Wikipedii.

  1. HENDERSON, Tom. Assassin's Creed Shadows has 15 Developer Support Studios. Insider Gaming [online]. 2024-05-15 [cit. 2024-05-19]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2024-05-16. (anglicky) 
  2. PURSLOW, Matthew. Assassin's Creed Shadows: Inside Ubisoft's Ambitious Open World Japan. IGN [online]. 2024-05-15 [cit. 2024-05-19]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2024-05-16. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]