Zdeněk Reibl

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Zdeněk Reibl
Narození10. června 1964
Moravská Třebová
Povolánípodnikatel
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Zdeněk Reibl (* 10. června 1964, Moravská Třebová) je český podnikatel, generální ředitel a majitel pojišťovací makléřské akciové společnosti RESPECT, která od roku 1993 pojišťuje podnikatele a firmy v České a Slovenské republice.

Profesní dráha[editovat | editovat zdroj]

Zdeněk Reibl se narodil v roce 1964 v Moravské Třebové. Vystudoval Obchodní fakultu na VŠE a University of Pittsburgh, kde získal titul MBA. V listopadu 1987 začal pracovat v České státní pojišťovně jako odborný referent zahraničního obchodu. Později působil také v mezinárodní pojišťovací společnosti Minet, kde si osvojil znalosti s pojišťováním průmyslových firem.

Jeho rukou vznikla v roce 1993 v Praze pojišťovací makléřská společnost RESPECT. V prvé řadě šlo tehdy o to, dokázat důležitost a nenahraditelnost samostatného pojišťovacího makléře pracujícího mimo velkou pojišťovnu.

V průběhu 90. let lidé začali hojně podnikat v mnoha oborech. S podnikáním se však pojila do té doby nepříliš známá rizika, která bylo třeba řešit neprodleně, bez ohledu na pracovní dobu zaměstnanců pojišťoven. Prioritní se stala informovanost makléře, flexibilita a ochota být klientovi při ruce vždy, když to potřebuje[1]. Společnost RESPECT, která je také členem Asociace českých pojišťovacích makléřů[2], se od svého založení rozrostla na zhruba 450členný tým brokerů v České a Slovenské republice, kteří se intenzivně starají o pojištění a likvidační servis korporátních klientů. Jednou ze základních myšlenek společnosti je mít makléře, který umí nejen pojistit, ale také odpovídajícím způsobem odškodnit. To podle Zdeňka Reibla není u všech osob, kteří se označují za makléře, samozřejmostí[3].

Kromě pojišťování samotného se společnost RESPECT, stará také o pořádání seminářů na témata z oblasti pojištění. Ty se konají v rámci RESPECT ACADEMY[4].

Dnes patří RESPECT, a. s., mezi největší pojišťovací makléře na českém a slovenském trhu. RESPECT, a. s., je členem světové makléřské sítě UNiBA s výhradním zastoupením pro Českou a Slovenskou republiku. Prostřednictvím více než 150 kanceláří obchodních partnerů UNiBA figuruje na lokálním i mezinárodním trhu na pěti kontinentech. V roce 2014 a 2015 byla společnost v uznávané oborové soutěži oceněna jako Makléř roku[1]. Stejně tak tomu bylo už v roce 2012[5].

Rodina[editovat | editovat zdroj]

Zdeněk Reibl je ženatý a má dvě děti.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b INFO@NETDIRECT.CZ, CMS: NetDirect MediaCentrik;. Rozhovory | Informační systém KARAT [online]. [cit. 2017-11-02]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2020-07-31. 
  2. Asociace českých pojišťovacích makléřů [online]. [cit. 2017-11-02]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2017-09-26. 
  3. Pojistit umí každý, odškodnit už nikoliv [online]. Dostupné online. 
  4. Archivovaná kopie. Czech Top 100 Forum [online]. [cit. 2017-11-02]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2017-11-07. 
  5. Zdeněk Reibl - Czech & Slovak Leaders. Czech & Slovak Leaders [online]. 2016-08-23. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]