Wikipedista:Trachemys/Tvorba

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Má tvorba na wikipedii se týká zejména ornitologie, občas zabrousím i do jiných biologických oborů a sem tam založím i nějaký ten biografický článek z tohoto oboru. K prosinci 2009 jsem dosáhl celkem 2300 editací (viz počítadlo). Vím, že to není vzhledem k délce mého působení zde (více jak 2 roky) nijak závratné číslo, ale jsem bohužel člověk vysoce zaneprázdněný (ikdyž na druhou stranu, kdo dnes není :-)).

23. prosince, tedy paradoxně den přes Štědným dnem, jsem ke svému zděšení zjistil, že jsem již autorem více jak 210 hesel o ptácích a dalších 105 hesel o živočiších z jiných biologických tříd (nepočítaje hesla pouze prodloužená). Alespoň jsem si nadělil nějaký ten pěkný dárek k Vánocům :o)

Mým cílem na české Wikipedii je v obecném slova smyslu zvýšit úroveň ornitologických článků. V současné době se konkrétně jedná o doplnění hesel týkajících se cizokrajných druhů a jejich čeledí a odpahýlování všech článků o ptácích v ČR, tak aby uváděly:

  • velikost, hmotnost a alespoň krátký fyzický popis druhu
  • jeho rozšíření a biotop
  • potravu
  • rozmnožování
  • (a v poslední řadě i několik zajímavostí)

Postupně se budu snažit alespoň některé z nich dotáhnout mezi dobré články.

Pro lepší přehlednost[editovat | editovat zdroj]

Články k založení: čáp sedlatý VyřešenoVyřešenodrozd stěhovavý VyřešenoVyřešenopěnicovitídrozdovití VyřešenoVyřešenolejskovití VyřešenoVyřešenokachnička karolinskáberneška velkáterej modronohýdatlovití VyřešenoVyřešenokystráčkovitípopeláček černobílýpávík černobílýlejskovcovitísojka chocholatáskřivanovití

Články k rozšíření: sýkora modřinkakormorán velkýdatel černý

Články, za které se rozhodně nestidím: potápka roháč Tento článek patří mezi dobré na české Wikipediistrakapoud velký Tento článek patří mezi dobré na české Wikipediiledňáček říčnípěnkava obecná