Wikipedista:Jarecek

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Něco o mně[editovat | editovat zdroj]

Jsem docela obyčejný internetový nadšenec, který neustále pátrá po nových informacích. Mezi mé oblibené činnosti na síti patří především zakládání nebo rozšiřování nejrůznějších komunit a databází (například LibraryThing.com, Last.fm, IMDb.com, Discogs.com). Proto čtu také Wikipedii a když se zadaří, tak do ní i čas od času přispívám s cílem zlepšit kvalitu článků (zejména sportu, muzice a filmech). Zaměřuji se na aktualizace typu změny časování, zaměňování odhadů za konkrétní hodnoty nebo doplňování nejnovějších informací. Pokud je potřeba, opravuji rovněž překlepy. Preferovaným jazykem je pochopitelně čeština, více záznamů ale registruji na mnohem obsáhlejší anglické Wikipedii.

Wikipedia je dokonalá reklama systému Web 2.0. Přispět do ni můžeš i ty. Pro sebe, pro ostatní, pro další generace, pro všechny ;)

Jazykové dovednosti[editovat | editovat zdroj]

Lingua mater je čeština. S přihlédnutím k doposud získáným zkušenostem (publicista na volné noze i prozaik) se považuji za poměrně solidně jazykově vybaveného. V angličtině jsem po třinácti letech studia na základní, střední i vysoké škole pokročilý. A další čtyři roky jazykové přípravy se mi dostalo ještě v němčině. Samozřejmostí je rovněž plynulá slovenština. Tu ovšem v přehledu jazyku neuvádím (slovenskou Wikipedii prakticky nesleduji).

Babylon – informace o uživateli
cs-N Tento uživatel je rodilý mluvčí češtiny.
en-3 This user has advanced knowledge of English.
de-1 Dieser Benutzer beherrscht Deutsch auf grundlegendem Niveau.
Wikipedisté podle jazyka
Jarecek
Jméno a příjmení: Jaroslav Smola
Datum narození: 2. února 1981 (43 let)
Místo narození: Česko Přerov, Česká republika
Dosažené vzdělání: Mgr.
Jazykové dovednosti: Čeština, English, Deutsch
Zaměstnání: Publicista (2000 - 2005), Projektový manažer (2005 - 2017), Marketingový manažer (2017 - současnost)
Zájmy: Muzika, Filmy, Mobilní telefony, Sport, Informace