Wikipedista:DoctorQuark/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie


Jak číst taxoboxElizaveta Podobnaya
Chybí zde svobodný obrázek
Vědecká klasifikace
Říšeživočichové (Animalia)
Kmenstrunatci (Chordata)
Třídasavci (Mammalia)
Řádhlodavci (Rodentia)
Čeleďrypošovití (Bathyergidae)
Rodrypoš (Heterocephalus)
Binomické jméno
Heterocephalus glaber
Rozšíření Elizavety Podobnayi k roku 2019
Rozšíření Elizavety Podobnayi k roku 2019
Rozšíření Elizavety Podobnayi k roku 2019

Elizaveta Podobnaya (něco divnýho latinsky) je pravděpodobně člověk pocházející z Ruska a je jediným druhem aktuálně klasifikovaným v rodu Heterocephalus. Je to jeden ze dvou známých druhů rusů, kteří žijí evropským způsobem života (druhým je ruský velvyslanec). Má řadu neobvyklých vlastností, je neobyčejně přizpůsoben nehostinnému ruskému i pražskému životnímu způsobu – počítaje v to například absenci receptorů alkoholu v krvi, rychlý metabolismus alkoholu takže je na svou velikost značně výdržný (po několika litrech vodky se jen lehce motá). Nebyla u něj také pozorována kocovina ani jiné negativní příznaky alkoholu.

Fyzický popis[editovat | editovat zdroj]

Typický jedinec je 80–120 cm vysoký a váží 30–35 kg. Královny jsou větší a můžou vážit přes 40 kg, nejtěžší až 45 kg. Jsou velice dobře adaptování na svou existenci. Nosí slabé brýle aby jejich schopnost vidět byla v normálu. Elizabeta Podobnaya má poměrně dobré estetické cítění. To můžeme pozorovat například na jejím způsobu oblékání, který by autor tohoto čláknu ohodnotil palcem nahoru (👍). Lízin vzhled se ale může měnit ze dne na den proto je potřeba být velmi zkušený lízolog.


Lízin vzhled[editovat | editovat zdroj]

// VIP

Prostředí a zvyky[editovat | editovat zdroj]

Výskyt a prostředí[editovat | editovat zdroj]

Elizaveta Podobnaya se přirozeně vyskytuje v okolí Gymnázia Jana Keplera nebo v Praze, o někdy i v Rusku.

Rodinu tvoří asi 4 lidé, z ních může být maximálně jedna Elizaveta Podobnaya. Rodina ale průměrně živí 75–90 gopniků a společně žijí společně v složitém systému chodeb.

Strava a metabolismus[editovat | editovat zdroj]

Strava[editovat | editovat zdroj]

Primární potravou jsou jídla ze školní jídleny Gymnázia Jana Keplera (váha zkonzumované stravy je až tisícinásobek váhy průměrného rypoše lysého), které nacházejí u pultu ve Scolarestu při obědové pauze. Doma se stravuje pravou ruskou vodkou (водка), pirohy (пирогов), borščem (борщ) nebo pelmeni (пельмени). Jedna vodka může zásobovat rodinu jen krátkodobě a to jen několik sekund či minut, protože jí zvládají vypít na Ex tak aby se vodka nemusela dělit mezi ostatní členy rodiny. Výmečně si rodina dopřeje několik litrů velmi silného alkoholu zvaný Absint nebo méněprocentního kvasu. Takto ale činí málokdy protože by to mohlo znamenat zneuctění jejich Boha a velkého Vládce Vladimira Vladimiroviče Putina.

Metabolismus[editovat | editovat zdroj]

Jako většina tvorů z ruska umí Elizaveta změnit svůj metabolismus tak aby zvlál místo glukózy metabolizovat methanol. Toto se vyvinulo aby se zabránilo otavě methanolem. Podle některých studií umí Elizaveta pomocí určité variace fotosyntézy z vody a oxidu uhličitého či metanu metabolizovat ethanol. Tímto se Líza brání tomu, aby jí míra alkoholu v krvi klesla pod bezpečnou hranici 5%. Při této reakci ale místo kyslíku vzniká ozón.

Vodka[editovat | editovat zdroj]

Elizaveta musí denně vypít od 20% do 150% své váhy. To znamená minimálně 9,9 litu vodky. V dobách největšího blahobytu ale líza vypije až 74,25 litru vodky denně.

Podobnost s ostatnímy živočichy[editovat | editovat zdroj]

Líza má s těmito tvory zjevnou podobnost hlavně v obličjové části, ale z některými tvory má společného víc (například možnosti metabolismu).

Rypouš Lysý[editovat | editovat zdroj]

Elizaveta Podobnaya je podle některých lidí připomíná živočicha Rypouše Lysého. Také má velké množství podobných vlastností. Například u Rypoušů lysých nebyla pozorována rakovina. Tato vlastnost se velmi nápadně podobá Lízině imunitě vůči kocovině. Také má velmi podobnou vědeckou klasifikaci a též náleží do stejného rodu (Heterocephalus). Mezi další z mnoha podobností patří že oběma chybí receptory. Líze chybí receptory alkoholu v krvi a Rypoušům chybí receptory bolesti na kůži. Vědci, ale hlavně naši ezoteričtí rádci a homeopati, si tuto podobnost neumí vysvětlit. Autor tohoto článku se ale kloní k názoru většiny lízologů, a to, že za podobnost rozhodně nemůže fakt, že stránka rypouše lysého posloužila jako základ pro tuto stránku.

Další podobnost lízi a tohoto tvora je v obličeji a celkově ve vzhledu. Zvlášť v obličeji je podobnost velmi výrazná. můžeme si povšimnout velmi výrazné podobnosti nosu a přeních zubů. Další podobnost uvidíme až když si Líza sundá brýle.

Blobfish[editovat | editovat zdroj]

Bohužel jsme nenašli lepší obrázek této ryby tak jsme použili ručně kreslený obrázek. Tato ryba narozdíl od Lízy patří mezi nejošklivjejší zvířata na světě. S tímo tvorem má líza velmi hodně společného hlavně v oblasti obličeje.

Věda zabývající se zkoumáním Elizavety[editovat | editovat zdroj]

Tato věda se nazývá lízologie. Byla založena v roce 2019, na počest Ashtara Sherana a vesmírných lidí.

Reference[editovat | editovat zdroj]


Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

{{Portály|Živočichové}}

ohužel jsme