Wikipedie:Pod reálnou lípou/Praha, 26. září 2022

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Hospoda U Kašpara v ulici Pod Nuselskými schody (vpravo)

Další, 97. pravidelné pražské setkání pražské části wikipedistické komunity se uskuteční opět v Restauraci u Kašpara (Pod Nuselskými schody 139/1, Praha 2) Vítáni jsou všichni wikipedisté – jak nováčci, tak i zkušení editoři! Přijďte se podívat na editory Wikipedie z masa a kostí.

Místo a čas[editovat | editovat zdroj]

Restaurace u Kašpara. Třetí pondělí v měsíci to tentokrát není, neb se toho dne koná call spolku WMČR k otázkám participace. Stůl je rezervován na jméno Wikipedie. Setkání je v 18:00

Zúčastní se[editovat | editovat zdroj]

Srazu se zúčastnilo celkem sedm wikipedistů (Aktron, Packa, Zssen, Jan Myšák, Martin Urbanec, Jklamo, Mistasa). Aktron představil nástroj Wikirank a účastníci chtěli vybrat seznam cca deseti článků, aby bylo možné na základě něj zhodnotit jak lze "kvantifikovat kvalitu" jednotlivých článků na Wiki. Jan Myšák informoval o obnovení pražských Wikiklubů. Martin Urbanec uvedl, že se uskuteční setkání s WMF již 4. října, Aktron připomněl (spolu s Martinem), že by se v listopadu měla uskutečnit výhledově schůzka k problematice participace dle otevřeného dopisu členů spolku.