Penny (Teorie velkého třesku): Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m Editace uživatele 88.102.128.131 (diskuse) vráceny do předchozího stavu, jehož autorem je EmausBot
Řádek 42: Řádek 42:


Na rozdíl od ostatních postav v seriálu příjmení Penny nebylo nikdy uvedeno. Tvůrce seriálu [[Bill Prady]] přiznal, že v budoucnosti se nakonec objeví.
Na rozdíl od ostatních postav v seriálu příjmení Penny nebylo nikdy uvedeno. Tvůrce seriálu [[Bill Prady]] přiznal, že v budoucnosti se nakonec objeví.

Poprvé bylo její plné jméno zmíněno, když hrála online hru ''[[Age of Conan]]'', kde měla přezdívku "Královna Penelope", anglicky "Queen Penelope".


== Rodina ==
== Rodina ==

Verze z 9. 12. 2012, 20:54

Šablona:Infobox postava

Penny je fiktivní postava v televizním seriálu Teorie velkého třesku, hraje ji herečka Kaley Cuoco.

Penny je hlavní ženská postava v seriálu. Je sousedkou Leonarda a Sheldona, bydlí na druhém konci chodby. Hodně se liší od zbytku hlavních mužských rolí, vědců a geeků.

Osobnost

Pochází z Omahy ve státě Nebraska. Penny je servírka v místní restauraci Cheesecake Factory s plánem stát se herečkou. Je ve znamení Střelce, což znamená, že se narodila mezi 22. listopadem až 21. prosincem.

V kontrastu se zbytkem skupiny (hlavní zdroj vtipů) Penny není tolik intelektuálně nadaná ani se nevyzná v technických věcech. Zato má ale skvělé sociální cítění a ví hodně o pop-kultuře. Je nepořádná a neorganizuje úklid ve svém bytě, ale nevadí jí to. Dále také věří v horoskopy, často se s Sheldonem hádá o jejich přesnosti.

Obvykle je velice milá a přívětivá, dokáže se ale hodně naštvat, například když se Sheldon vloupal k ní do bytu, aby tam uklidil nebo když se s ní pokouší flirtovat Howard Wolowitz. Leonard ji přirovnal k Hulkovi, když se naštve.

Jméno

Na rozdíl od ostatních postav v seriálu příjmení Penny nebylo nikdy uvedeno. Tvůrce seriálu Bill Prady přiznal, že v budoucnosti se nakonec objeví.

Poprvé bylo její plné jméno zmíněno, když hrála online hru Age of Conan, kde měla přezdívku "Královna Penelope", anglicky "Queen Penelope".

Rodina

V seriálu se o její rodině moc nemluví. Z rozhovorů ze seriálu vyplývá, že má otce, který si přál syna a dával jí to najevo. Naučil Penny střílet z pistole.[1] V epizodě „Komplikovanost vztahů“ přijede otec za svou dcerou na návštěvu a Penny se obává sdělit mu, že se s Leonardem rozešla (její otec si Leonarda dost oblíbil). Penny proto Leonarda přemluví, aby před jejím otcem předstíral, že spolu stále chodí.[2]

V jedné epizodě kupuje Penny dárek svému třináctiletému synovci. Zmínila se též o své sestře, která má problémy s manželem a bratrovi, který má podmínku.

Práce

Penny je zaměstnána jako servírka v pasadenské restauraci Cheesecake Factory. Touží se stát profesionální herečkou. Jezdí proto na castingy, ale výraznější úspěch ji míjí. Její jedinou rolí je účinkování v reklamě na lék proti hemoroidům.[3]

Odkazy

Reference

  1. Teorie velkého třesku, Série 5, epizoda 14: The Beta Test Initiation
  2. Teorie velkého třesku, Série 4, epizoda 9: Komplikovanost vztahů
  3. Teorie velkého třesku, Série 5, epizoda 1: The Skank Reflex Analysis

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Penny (The Big Bang Theory) na anglické Wikipedii.