Diskuse s wikipedistou:Radiosaltbird/Archiv 2: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Radiosaltbird (diskuse | příspěvky)
Bez shrnutí editace
Řádek 151: Řádek 151:
Asi tak do té míry, jako je běžné, že IP adresa zakládá novou sekci pod lípou. [[Wikipedista:Slaigo|Slaigo]] ([[Diskuse s wikipedistou:Slaigo|diskuse]]) 9. 5. 2012, 12:02 (UTC)
Asi tak do té míry, jako je běžné, že IP adresa zakládá novou sekci pod lípou. [[Wikipedista:Slaigo|Slaigo]] ([[Diskuse s wikipedistou:Slaigo|diskuse]]) 9. 5. 2012, 12:02 (UTC)
:Aha. — [[Wikipedista:Marek Koudelka|Marek Koudelka]] ([[Diskuse s wikipedistou:Marek Koudelka|diskuse]]) 11. 5. 2012, 11:52 (UTC)
:Aha. — [[Wikipedista:Marek Koudelka|Marek Koudelka]] ([[Diskuse s wikipedistou:Marek Koudelka|diskuse]]) 11. 5. 2012, 11:52 (UTC)

Ahoj, chci si trochu postěžovat na tu změnu na stránce Kurt Cobain..nebyl to žádný experiment, Kurt Donald Cobain byl opravdu jinak známí i jako Kurdt Kobain, nechával si tak říkat a já požaduju, aby ta změna na té stránce byla. Z wikipedie se stala nechutně elitářská stránka...!!!

Verze z 19. 5. 2012, 11:06

Wikipedista:Marek Koudelka/Úvod

Pokud mi zde zanecháte vzkaz, očekávejte odpověď přímo pod Vaším vzkazem, pokud budete chtít odpovědět na Vaší diskusní stránku, prosím připište to na konec svého příspěvku.
Zde mi můžete zanechat nový vzkaz.
Archiv:
2011

Riders in the Store

Proč jste odstranil kategorii česká hudební alba? Dominik Matus  diskusepříspěvky 7. 1. 2012, 19:08 (UTC)

Dobrý den, článek Riders in the Store je zařazen v kategorii Alba Skyline, která je podkategorií Kategorie:Česká hudební alba. — Marek Koudelka; 7. 1. 2012, 19:44 (UTC)

County

Ahoj Marku, dívám se že zakládáš články o kalifornských okresech a moc to oceňuju. Jen jsem Tě chtěl upozornit na možný problém s názvem hesel - stalo se mi totiž něco podobného s leteckými základnami. Existuje totiž heslo Okres Los Angeles (Los Angeles County), ty používáš originální názvy (já s tím souhlasím). Jde mi jen o to, abys nezaložil třebas 50 článků a pak se na tebe nenahrnula lavina kritiků, kteří po tobě budou chtít to všechno přejmenovat ze Santa Claus County na Okres Santa Claus :D Víš, jak to myslím :) S pozdravem -David Kennedy 8. 1. 2012, 15:56 (UTC)

Ahoj Davide, chtěl bych založit alespoň takhle pahýlově celou Kalifornii (dál se uvidí), dělám to podle původního názvu, protože tak je většina okresů, osobně se mi to tak líbí taky víc. Už se to řešilo několikrát (viz třeba tady). Já s tím počítám, že se to někomu nebude líbit, celkem mi to ani nevadí (když to někdo bude chtít, ať si to přejmenuje, já mu s tím nepomůžu). S pozdravem Marek Koudelka; 8. 1. 2012, 16:11 (UTC)

Rainbow

Ahoj, tak se Ti sem tedy zvěčním nově ;) .. ale k věci: Rainbow mi nic moc neříkají, ale u téhle editace Marka-Mazzy jsem viděl, že text neodpovídá uváděnému z en.wiki. A první věta ... Když v roce 1974 Ritchie Blackmore odešel z Deep Purple..! všude jinde píšou že to bylo 1975. Možná je to všechno ostatní správně, ale mám z toho divnej pocit (např. .. Ian chtěl Blackmorea do své skupiny .. to jsem taky nikde nezaznamenal. Přesto, že vidím Tvoje nové "nehudební" editační zaměření, tak jsem si myslel, jestli by sis neudělal odskok a nemrknul na ten přidaný text od Marka-Mazzyho.. ? Každopádně i kdyby Ti to nevyšlo, přeju příjemně strávenej večer --Krochoman 14. 1. 2012, 20:02 (UTC)

Ahoj, zase jsme u Rainbow... Ten překlad se mi moc nezdá, možná je, ale jen vybrané části z anglické verze. Je tam Když v roce 1974 Ritchie Blackmore odešel z Deep Purple, tak se společně s členy Electric Elves skupinu Rainbow(začátek roku 1975). Takže tam píšou 1975. Ten text je hodně špatný, spíš se mi to zdá jako upravený strojový překlad (viz předchozí věta, zkus si to přečíst). Další nepřesnost je hned v druhém odstavci, Hned první album se jménem Rainbow (vyšlo v roce 1975) se setkalo s úspěchem a to především hit Man on the Silver Mountain. (zase tam nějaká slova chybí), ale hlavně první album se nejmenovalo jen Rainbow, ale Ritchie Blackmore's R-A-I-N-B-O-W (případně Ritchie Blackmore's Rainbow). Pod nadpisem Graham Bonnett je: Potom, co Ronnie James Dio se rozhodl ze skupiny odejít, tak Blackmore se rozhodl, zlanařit Iana Gillana. (zase docela nečitelné). Nějaké části jsou dobré, některé moc ne, já nevím co s tím, zkus se spíš zeptat autora. V současné době jsem zaměřen na „nehudební“ editace, ale pravidelně se k hudbě vracím. Díky za hlasování na portále hudba, pokud si najdeš čas, můžeš i nominovat. Přeji taktéž příjemný večer, s pozdravem Marek Koudelka; 14. 1. 2012, 20:21 (UTC)
Díky, zeptám se autora. --Krochoman 14. 1. 2012, 20:33 (UTC) .. sloní paměť :(

K pozvání do portálu

Dobrý den, stydím se, že jsem Vám za pozvání do portálu "Hudba" nejen nepoděkoval, ale ani neodpověděl. Zprvu jsem se nemohl rozhodnout, zda ano nebo ne, a pak jsem samým váháním zapomněl. Nicméně se mi do nominací článků (což jste uváděl jako hlavní příklad účasti) moc nechtělo hlavně proto, že o článcích v oboru hudby - tedy kromě "vlastních", které bych někde prosazoval skutečně nerad - nemám přehled. V oboru vážné hudby, na který se soustředím, tu ostatně mnoho editorů není. Pokud byste se však domníval, že mohu být Vašemu projektu nějak užitečně nápomocen, dejte mi vědět.--RPekař 14. 1. 2012, 21:46 (UTC)

Dobrý den, to je v pořádku, je škoda, že je tady málo wikipedistů, kteří se tímto oborem zabývají. Vy jste ovšem asi také nejlepší editor hudebních článků na české Wikipedii (podle mě určitě, mé články stojí za …). Pokud by jste chtěl, můžete třeba navrhnout nějaké zajímavosti, těch je docela málo (jsou mnohdy několik týdnů po sobě stejné). Každopádně děkuji za odpověď, Marek Koudelka; 14. 1. 2012, 22:00 (UTC)

Výběr příkladů alb

Ahoj, oslovuji Tě jako kolegu, který se zde věnuje hudbě. Prosím, až se Ti bude chtít, projdi příklady alb v jednotlivých typech nosičů (studiová, koncertní alba atd.) a vyber pouze reprezentativní alba dané kategorie. Je poměrně ostuda, když uvádíme za příklady alba ve formě jednovětých pahýlů a články se šablonou „Upravit“ [1]. Díky.--Kacir 27. 1. 2012, 01:46 (UTC)

Ahoj, díky za vyhození těch článků. Článek Studiové album jsem psal někdy před rokem a nebyl jsem na Wikipedii vůbec zkušený a navíc jsem tam chtěl uvést i příklad jiného typu hudby, jako byla například Madonna. Na koncertní album kouknu, v kompilacích příklady nejsou, potom je možné ještě Debutové album a Eponymní album. Pokusím se s tím něco udělat. S pozdravem Marek Koudelka; 27. 1. 2012, 13:25 (UTC)

Rozpor ve zdrojích ohledně stopáže skladeb na albech

Ahoj, obracím se na tebe jako na někoho, kdo se vyzná v hudební tématice. Mám potíž s uváděním stopáže jednotlivých písní v článcích o albech, protože každý zdroj tvrdí něco jiného. Byť se jedná o nanejvýš věrohodné zdroje (např. AllMusic), tak tam mají docela velké odlišnosti ve stopážích vzhledem k tomu, co je uvedeno na bookletu těch alb. A jelikož většina zdrojů vč. recenzí stopáže neuvádí a omezuje se pouze na seznam skladeb, je to o to komplikovanější. Rád bych se tě zeptal, co bys za těchto okolností dělal, zda bys opsal údaje z bookletů alb (což z hlediska pravidel WP není úplně košer, ale podle mě v tomto případě nehrozí žádné porušení NPOV, je to pouhý nevýznamný číselný údaj) nebo zda by sis vybral jeden zdroj a toho se držel nebo zda bys to neuváděl vůbec. Další otázkou je pak situace, kdy příslušné album nevlastním a musel bych se spolehnout pouze na zdroje. Tímto tě prosím o radu. --Loupežník 1. 2. 2012, 02:28 (UTC)

Ahoj. Booklet a Allmusic. Ostatně další velké množství webů jsou pouze kopie těchto nebo má někdo album pouze v mp3 v počítači a délky jsou pozměněny. Pokud opíšeš z bookletu seznam skladeb včetně autorů a délek není copyvio, protože potom by bylo copyvio většina článků o hudebních albech zde na Wikipedii. Samozřejmě, že nemůžeš vlastnit všechna alba o kterých píšeš, to asi nejde /u tebe třeba ano, nepíšeš toho tolik, ale co potom já?/ Délky skladeb zrovna vůbec nezdrojuji, zdroje dávám /když už/ jen k datu vydání, vydavatelství, producentovi atd. — Marek Koudelka; 2. 2. 2012, 13:04 (UTC)
Děkuji ti za odpověď. Copyvio to být nemůže, protože chráněn není údaj, ale forma. Šlo mi jen o to, zda je problém, že je to primární zdroj a chtěl jsem znát tvůj pohled na věc. Ono i ve věrohodných zdrojích totiž často nalézám nepřesnosti, nicméně oproti bookletu se v Allmusic liší téměř celá stopáž. Nebo možná existuje více verzí těch alb s rozdílnou délkou skladeb (rozdíly cca 0 - 5 vteřin na bookletu oproti zdroji), to nevím. Hezký večer a mnoho dalších článků o hudbě přeje — Loupežník 2. 2. 2012, 18:40 (UTC)

County

Zdravím, jen maličkost, nebylo by lepší u hustoty obyvatel v okresech psát např. 5 obyv./ km² než 5/km²? připadá mi to takové lepší, a zdá se že je v české literatuře i obvyklé.--Mirek256 3. 2. 2012, 14:01 (UTC)

Dobrý den. Pokud myslíte v infoboxech, tak tam je to generováno automaticky, potom prosím opravte tam. — Marek Koudelka; 3. 2. 2012, 14:23 (UTC)
Rád bych, ale šablony dělat neumím.-:)))--Mirek256 3. 2. 2012, 14:54 (UTC)
VyřešenoVyřešeno --Harold 3. 2. 2012, 14:58 (UTC)
Jen další maličkost, chtělo by to ověřovat funkčnost odkazů. V Pendleton County (Kentucky) nefunguje [2]. -:)))--Mirek256 4. 2. 2012, 12:48 (UTC)
Opraveno. Díky za upozornění. Pokusím se to příště kontrolovat. — Marek Koudelka; 4. 2. 2012, 12:52 (UTC)

Malá písmenka v infoboxu

Ahoj, viděl jsem, že po mě opravuješ písmenka v infoboxech. Je to tedy zavedeno tak, že žánry se do infoboxů píšou s malým písmenkem? Já totiž automaticky dávám velká, jako že začínám nový řádek. Ptám se proto, abych to když tak přestal dělat a nemuselo se to pak po mně opravovat... :-) Zdraví --Mates245 10. 2. 2012, 14:51 (UTC)

Ahoj. Okoukal jsem to u Miroslava Josefa (už dřív)... Pokud je to název, tak to psát s velkým písmenem (původ, vydavatelství), naopak když něco není název, tak s malým (žánr, nástroje). Jo a byly zrušeny pahýly, tak prosím vkládej jen obecný {{Pahýl}}. Zde jsou ty zrušené. P.S.: ne že by mi to nějak vadilo, ale všiml jsem si, že Konvergencie to asi nevyhrajou :( S pozdravem Marek Koudelka; 10. 2. 2012, 15:09 (UTC)
Ahoj, jo já si toho všiml, ale tyhle články jsem dodělal dřív, než se to začlo vyměňovat, teď už dělám jen pahýl... Co se týče nominace, já jsem moc nevěděl co nominovat, aby to stálo za to. Zaprvé je pravda, že album ještě článkem měsíce nebylo, takže spíš souhlasím s tvým návrhem. Navíc máme zatím jen 2 návrhy, takže to stejně nestačí k rozběhnutí hlasování. Zdraví --Mates245 10. 2. 2012, 16:01 (UTC)
Jojo, lidí hlasuje hodně (minulý měsíc tuším 8), ale nominovat nechce nikdo. S tím asi nic neuděláme, v uvítací šabloně (kterou často používám) to zmíněno je. K rozběhnutí hlasování ještě máme čas, takže uvidíme, kdyžtak někoho zkusíme vyzvat. Mimochodem, zde v sekci Volba, je nějaký nesmysl, myslím tím poslední odrážku (Pomyslný stříbrný a bronzový...), tu bych asi smazal, nebo s tím zkus něco udělat (pravidal jsi psal ty). To, že jsem moc nevěděl co nominovat se mi stalo ke konci minulého roku, tehdy jsem nominoval Doors (taky NČ), ale teď už zase nějaké nápady mám. — Marek Koudelka; 10. 2. 2012, 16:13 (UTC)
Co se dá dělat, možná nakonec změníme pravidlo tří článků... a budeme to spouštět už při dvou. To poslední pravidlo je nějaký relikt.. asi jsem kdysi dávno myslel, že nějaká taková sekce bude, ale nikdy nevznikla, jsou zmíněni pouze vítězové. Tak tam asi dám "Zvolené články budou vyobrazeny v seznamu na hlavní straně portálu v sekci Články měsíce", je to OK? Zdraví --Mates245 10. 2. 2012, 16:31 (UTC)
Třeba, články z druhého a dalšího místa jsou v Portál:Hudba/Článek/Hlasování/Archiv, to je možné také zmínit, ale klidně to nech tak jak jsi napsal.

Hlasování a recenze

Ahoj. Navrhuji, abychom spustili hlasování na portále. Chci se zeptat, jestli s tím souhlasíš, nebo ne, protože máme jen dva články (a v pravidlech máme minimum tři). A ještě, udělal jsem ti malou recenzi k tomu tvému článku, čehož sis určitě všiml. Nejsem sice člen WP:Q, ale už jsi tam delší dobu neměl žádnou odpověď, tak alespoň něco. Zdraví, --Mates245 14. 2. 2012, 20:57 (UTC)

Hlasování bych spustil, pokud jsou dva, tak to stačí (lepší než jeden nebo nic). Na Calea kouknu, díky moc. Proč jsem tam neměl delší dobu odpověď? To bude tím, že asi za moc nestojí. — Marek Koudelka; 17. 2. 2012, 13:49 (UTC)
OK, hlasování spustíme, koukám že jsi to už udělal, díky. Mně se ten článek líbí, nevím, mně taky zatím žádnou recenzi k tomu albu nedali (i když to má asi k DČ pěkně daleko) --Mates245 17. 2. 2012, 21:02 (UTC)
S recenzí bych ti rád pomohl, ale opravdu se v tom nevyznám, co se týče malých (nejen pravopisných) oprav, ty tam nemáš tolik chyb a překlepů jako já, jen bych asi v infoboxu (v kritice) udělal link na Allmusic a případně na ostatní (ale zatím nemají článek, takže spíš bez odkazu). Mezi názvem recenzenta a hvězdičkami bych nedělal pomlčku. Jinak u seznamu skladeb bych tu poznámku dole (Na všech písních se podílela...) dal pod nadpis seznam skladeb a trochu ji upravil, ale to je jen můj názor. Ale spíš to chce čas, počkat a on se nějaký člen WP:Q najde a recenzi ti udělá. Já taky ještě nějaký čas počkám (chci hlavně ještě recenzi od někoho z WP:Q, kdo se recenzemi zabývá), myslím spíš k formě textu, já na DČ nechvátám. Každopádně moc díky za tvé připomínky, které ti museli zabrat dost času. — Marek Koudelka; 17. 2. 2012, 21:33 (UTC)

Omlouvám se, omylem jsem napsal dva příspěvky do Vašeho diskuz. archivu a ne sem.

S pozdravem. (Liska8006 23. 2. 2012, 22:43 (UTC)).

Následující část byla přesunuta z archivu:
nejlepsi divci rock and rollova skupina vsech dob LiLiPUT (Kleenex) jak ji nazval Robert Christgau

Zdravim. Doporucuji k zalozeni. Genialni punk rockova skupina s radikalnim nezamenitelnym zvukem - Kleenex / LiLiPUT Napr. ofic. mix You Tube pro Kleenex. S pratelskym pozdravem. (Liska8006 22. 2. 2012, 14:52 (UTC)).

jedna z nejoblib. skupin Roberta Christgaua - nejvyznamnejsi australska alternative rockova (indie popova) skupina - The Go-Betweens

Take doporucuji. Jadro tvori Robert Forster (musician)a Grant McLennan. (Liska8006 22. 2. 2012, 15:12 (UTC)). Ale slibuji, ze je to naposled co posilam doporuceni, mam spatny pocit, ze Vas do neceho nutim. Myslim si, ze Vas bavi zakladat ruzne clanky. Jen jsem Vam o tech skupinach chtel rict, treba Vas take zaujmou, predevsim Kleenex to je opravdovy klenot v dej. hudby. Kdyz nic nevytvorite je to uplne jedno. S pratelskym pozdravem. (Liska8006 22. 2. 2012, 21:19 (UTC)).

Konec části přesunuté z archivu
Dobrý den, díky za návrhy, ovšem nevím, kdy (a jestli vůbec) se k založení článků dostanu. Určitě se na něco od těchto skupin podívám. P.S.: Příště piště prosím sem, ne do archivu, děkuji. — Marek Koudelka; 24. 2. 2012, 13:09 (UTC)

Roky

Ahoj. Prosím, když přidáváš úmrtí a narození osobností do článku o rocích dávej je prosím také do článku typu "rok v hudbě", protože v nich je pak tyto informace chybí (a hodí se tam víc, než do samotného článku o roce). Díky, zdraví --Mates245 (diskuse) 4. 3. 2012, 18:12 (UTC)

No tak jo! Abych řekl pravdu, tak já to většinou nepřidávám nikam (jen aktuality na portále), ale když je to tak velká osobnost jak právě Ronnie Montrose, tak jsem to upravil i ve výročích na portále. — Marek Koudelka (diskuse) 4. 3. 2012, 18:26 (UTC)

Vyznamenání: Wikipedista II. třídy

Ahoj, podle tohoto máš nyní nárok na toto ocenění. Gratuluji! Děkuji za Tvoji práci pro Wikipedii a těším se na další Tvé příspěvky. Přál bych si, aby se Wikipedie ještě dlouho těšila z Tvých příspěvků, a taky děkuji (a doufám v další) za spolupráci v hudební části projektu :-). Zdraví --Mates245 (diskuse) 7. 3. 2012, 20:23 (UTC)

Díky mockrát, na hudební části projektu hodlám pracovat pouze do konce roku 2012, ale neboj, tím jsem myslel jen výročí, která už později budou automatická. Nevím jestli se vůbec hodí mi za něco děkovat, většinou (stále a bohužel) tvořím jenom pahýly. Teď jsem sice napsal nějaké delší články, ale nevím jak dlouho budu mít dost informací k dalším lidem. Momentálně pracuju na Nicku Drakeovi (o kterém moc informací nemám a ani do toho nemám moc chuť), na druhou stranu zase na Lou Reedovi, ke kterému mám info dost a baví mě to psát. Díky za vyznamenání, obdovuju taky, že jsi mi ho udělil v první možný den. Ještě jednou Díky. P.S.: Promiň ten druhý defaultsort ([3]), jak jsem ho neviděl na kategoriema, tak jsem ho tam prostě dal... S pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 8. 3. 2012, 13:44 (UTC)

Poděkování za kvalitní články

Wikikvítí

Ahoj, moc bych ti chtěl poděkovat za to, že po nějakém tom roce převážného zakládání nových, kratších článků zkoušíš některé (nyní konkrétně Thin Lizzy a Lou Reed) dotáhnout mezi DČ. Po (velmi zběžném) prvním pohledu na ně si myslím, že to půjde, možná se i dostanu k recenzi. Tímto ti tedy předávám virtuální wikivyznamenání 2. třídy v podobně wikikvítí. :o) Měj se hezky a snad se do budoucna můžeme těšit na další takové články. --Adam Zábranský (diskuse) 11. 3. 2012, 15:55 (UTC)

Ahoj, i já tobě děkuji za vyznamenání a samozřejmě gratuluji k několika DČ (pokud vím, tak poslední byl Vakovlk tasmánský). Jsem rád, že si toho někdo všiml (u Lou Reeda už děkoval Podzemnik), bohužel už nemám moc materiálů k dalším článkům, takže nevím jak to půjde dál. (něco dělám na pískovišti, ale nevím co z toho vznikne − Nick Drake). Mimochodem, na Lou Reeda se chystám v červenci do Prahy (pokud zítra seženu lístky), ale už nejsou vstupenky nikam k pódiu, takže se budu muset spokojit s opačnou stranou sálu :( − to jen proto, že by článek mohl být doplněn o nějaké fotky, ale zezadu asi moc dobře fotit (s mým foťákem) nepůjde a navíc nevím, jestli mě tam s foťákem pustí, dnes na Iron Butterfly to šlo (ale byl jsem u pódia). — Marek Koudelka (diskuse) 12. 3. 2012, 00:25 (UTC)

Mazání pro nevýznamnost

Ahoj, raději bych to řešil standardně, ať nejsou důvody k námitkám, byť se jedná o tvé vlastní články. Prostě bych dal {{subst:Významnost}} a on to někdo za 14 dní smaže. — Loupežník (diskuse) 14. 3. 2012, 13:10 (UTC)

Ta jo no. Na WP mají být podle mě jen oficiální alba. — Marek Koudelka (diskuse) 14. 3. 2012, 13:13 (UTC)

stránka HC Karviná, SK Karviná, HC Orlová

Na těchto stránkách je spousta naprosto mylných informací, které je nutno opravit!

HC Karviná - klub založen roku 2011 při převodu licence z HC Plus Oil Orlová SK Karviná - klub, nemající s HC naprosto nic společného! patří pod něj ženy a mládež, tyto kategorie HC NEMÁ!! HC Orlová - klub, de facto založen roku 1930, nově založen po přesunu licence a stejně jako SK Karviná s týmem HC Karviná nemá nic společného! Baník Karviná - takto se s největší pravděpodobností přejmenuje SK Karviná a pošle 2 karvinský tým (opět nic společného s HC) do Krajské ligy mužů (nic však není potvrzeno, proto nevidím důvod zveřejňovat velice pochybné informace!!!) HC Plus Oil Orlová - takhle se jmenoval klub HC Karviná, před přesunem do Karviné, nyní se tento název již nepoužívá HC Plus Oil Karviná - takhle se nikdy žádný tým nejmenoval..

Děkuji za vyřízení, doufal jsem, že to začnete nějak řešit a ne, že můj vzkaz pouze smažete a ani se nad tím nezamyslíte... -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 78.45.62.243 (diskuse) 15. 3. 2012, 23:27‎ (CE(S)T)

Ano, pokud to napíšete do článku nějak rozumně, tak to bude v pořádku, ale když to tam napíšete jako TENTO KLUB NEMÁ NIC SPOLEČNÉHO ANI S HC ORLOVÁ, ANI SK KARVINÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!, tak se nedivte, že to někdo smaže. Pokud nechcete do článku příspívat normálně, napište to do diskuse (Diskuse:HC Plus Oil Karviná) a on už to někdo opraví. S pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 16. 3. 2012, 09:34 (UTC)

Wikiprojekt

Abysme Matesovi nezaplevelili stránku diskusí mimo téma: Ten wikiprojekt je především hodně starý a pár blbostí tam z toho důvodu bude. Ale přijde mi poněkud divné mít někde něco napsané a pak to soustavně ignorovat. Pokud tam vidíš nějakou očividnou blbost, rovnou to změň, nebo to napiš do tamní diskuse. (Mimochodem je zvláštní, že Hudba nemá vlastní wikiprojekt... zveš lidi na portál, ale někdy je dobré mít nějaké místo, kde se dá diskutovat o tématu obecně, ne jen o barvičkách na portálu). ...rozhodně to neber jako výtku, spíš podnět.--pan BMP (diskuse) 28. 3. 2012, 15:53 (UTC)

Víš, já bych nejradši ten WikiProjekt Hudební alba zrušil a založil obecný WikiProjekt Hudba nebo jen prostě založil druhý jmenovaný a tam napsal vše i z toho prvního. Teď na to nemám čas, zkusím o víkendu. — Marek Koudelka (diskuse) 28. 3. 2012, 19:26 (UTC)

Vyznamenání - Wikikytička

Gratuluji!

Ahoj, gratuluji k DČ John Cale a jako poděkování Ti uděluji Wikikytičku. Těším se na mnoho dalších článků. --4. 4. 2012, 09:15 (UTC), Utar (diskuse)

Ahoj. Díky mockrát, ale slovy „mnoho dalších článků“ bych si opravdu jist nebyl. S pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 4. 4. 2012, 11:40 (UTC)
Gratuluji! Upřímně jsem už dost dlouho čekal, že ho někdo označí, osobně jsem měl občas nutkání ho označit, ale nejsem členem projektu Kvalita, tak jsem se udržel. :-) Nevím, proč by sis neměl být jistý více DČ, teď například aspiruješ dvěma dalšími články (Thin Lizzy a Lou Reed), které doufám budou následovat Johna Calea. Zdraví --Mates245 (diskuse) 4. 4. 2012, 15:23 (UTC)
Díky. Já jsem se ptal na diskusi WP:Q, taky jsem už byl nedočkavej :) Už jsem toho začal dělat víc, jen to ztroskotalo (Nick Drake, The Velvet Underground). K oboum článkům bych se rád někdy vrátil, u Drakea mi už stačí tohle, ale pořád to byl jeden z nejvýznamějších britských folkařů. Na americké „folkaře“ bych se rád taky dostal, mám v plánu Boba Dylana (ale to je na dlouho...). Ještě jednou díky, s pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 4. 4. 2012, 15:36 (UTC)
@Mates245: DČ můžeš dávat i ty sám, když si myslíš, že je článek dostatečně kvalitní. Jen se doporučuje (a téměř vždy používá) nechat na to v recenzi kouknout pár dalších lidí. --4. 4. 2012, 15:38 (UTC), Utar (diskuse)

Fakt

Ahoj, dávej si pozor na tohle, není to primárně tvoje chyba a JAna jsem na to už upozornil. (mimochodem to s těmi Rammstein, je natolik podivné tvrzení, že bych to snad úplně odstranil)--pan BMP (diskuse) 13. 4. 2012, 19:10 (UTC)

Já vím, už jsem odpověděl i u JAna. Do článku to tvrzení vložil TheAnkopinko15 (zkušený wikipedista), takže jsem to nechtěl mazat a radši jsem tam dal ten {{fakt}}. — Marek Koudelka (diskuse) 13. 4. 2012, 19:19 (UTC)
Já si všiml, že sis všiml, ale už bylo pozdě :) Osobně nevěřím, že se najde natolik neprůstřelný zdroj, aby doložil, že se jim tak přezdívá "často" a mělo to v úvodu a ještě tučně zůstat, ale uvidíme.--pan BMP (diskuse) 13. 4. 2012, 22:43 (UTC)
Zeptal jsem se.Marek Koudelka (diskuse) 14. 4. 2012, 08:55 (UTC)

Díky

Děkuji za gratulace a uznání. Důchodce, pokud nechce úplně zblbnout, musí něčím zaměstnávat ty „šedé buňky“ a kromě toho mít pocit, že je užitečný. --Tom (diskuse) 14. 4. 2012, 08:57 (UTC)

Za gratulaci snad ani nemusíte děkovat, ale i tak to potěší. S pozdravem Marek Koudelka (diskuse) 14. 4. 2012, 09:00 (UTC)

Infobox - Singl, Skladba

Ahoj, mám zde takový problém. Jsem začátečník a nevím jak udělat to aby součástí infoboxu singl nebo skladba byla ukázka. Tady takhle http://en.wikipedia.org/wiki/Fade_to_Black_(song). Díky Aster (diskuse) 22. 4. 2012, 15:08 (UTC)

Ahoj. Veškeré skladby a to i jejich ukázky jsou chráněny autorským právem, takže i kdyby jsi do infoboxu vložil onu sekci „Ukázka“, tak by stejně nemohl být vložen soubor s částí skladby. Stejně tak je to s obaly alb. Na anglické Wikipedii (celkově v USA a několika dalších zemích) existuje ustanovení zvané fair use, které povoluje ukázku z díla zveřejnit pro výuku, výzkum, kritiku apod. V česku to povolené není. — Marek Koudelka (diskuse) 22. 4. 2012, 15:17 (UTC)
Z téhož důvodu jsem na Commons označil ukázku Fight Fire With Fire na smazání. Bohužel tohle u nás ani na Commons není možné, anglická wiki v tomhle má svoji výjimku. --Harold (diskuse) 22. 4. 2012, 15:19 (UTC)

10 let

Asi tak do té míry, jako je běžné, že IP adresa zakládá novou sekci pod lípou. Slaigo (diskuse) 9. 5. 2012, 12:02 (UTC)

Aha. — Marek Koudelka (diskuse) 11. 5. 2012, 11:52 (UTC)

Ahoj, chci si trochu postěžovat na tu změnu na stránce Kurt Cobain..nebyl to žádný experiment, Kurt Donald Cobain byl opravdu jinak známí i jako Kurdt Kobain, nechával si tak říkat a já požaduju, aby ta změna na té stránce byla. Z wikipedie se stala nechutně elitářská stránka...!!!