Eliza Bennettová: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
mBez shrnutí editace
mBez shrnutí editace
Řádek 30: Řádek 30:
'''Eliza Bennett''', celým jménem '''Eliza Hope Bennett''' (* [[17. březen|17. března]] [[1992]], [[Reading]] [[Berkshire]], [[Anglie]], [[Velká Británie]]) je [[Spojené království|britská]] [[herec|herečka]], která má na kontě již několik zajímavých rolí.
'''Eliza Bennett''', celým jménem '''Eliza Hope Bennett''' (* [[17. březen|17. března]] [[1992]], [[Reading]] [[Berkshire]], [[Anglie]], [[Velká Británie]]) je [[Spojené království|britská]] [[herec|herečka]], která má na kontě již několik zajímavých rolí.


Již od dětství se věnovala [[Divadlo|divadlu]] kde hrála roli v Jemima Potts v ''[[Chitty Chitty Bang Bang]]'' v londýnském divadle Paladium. Ve [[film]]u se poprvé objevila v deseti letech, kdy se stala profesionální herečkou a to v seriálu ''Zachraň mě''. První větší role se dočkala ve filmu ''[[Princ a já]]'', který se, mimo jiné, točil také v České republice a kde vytvořila roli princezny Arabely. Další větší role přišla v roce 2005 ve filmu ''[[Kouzelná chůva Nanny McPhee]]'', kde si zahrála po boku s herci jako [[Emma Thompson]]ová nebo [[Colin Firth]]. Zatím její největší role přišla v roce [[2008]], a to úloha Meggie v fantasy snímku ''[[Inkoustové srdce]]'', adaptaci prvního dílu z trilogie od [[Cornelie Funke]]ové. Na konkurzu porazila stovky dalších uchazeček o tuto roli a měla možnost si zahrát po boku s herci jako je [[Brendan Fraser]] a [[Paul Bettany]]. V roce 2009 si zahrála roli Susan ve hvězdně obsazeném snímku ''[[From Time to Time]]''. Její zatím poslední rolí bude Kate Anderson ve filmu [[F]] (2010).
Již od dětství se věnovala [[Divadlo|divadlu]] kde hrála roli v Jemima Potts v ''[[Chitty Chitty Bang Bang]]'' v londýnském divadle Paladium. Ve [[film]]u se poprvé objevila v deseti letech, kdy se stala profesionální herečkou a to v seriálu ''Zachraň mě''. První větší role se dočkala ve filmu ''[[Princ a já]]'', který se, mimo jiné, točil také v České republice a kde vytvořila roli princezny Arabely. Další větší role přišla v roce 2005 ve filmu ''[[Kouzelná chůva Nanny McPhee]]'', kde si zahrála po boku s herci jako [[Emma Thompson]]ová nebo [[Colin Firth]]. Zatím její největší role přišla v roce [[2008]], a to úloha Meggie v fantasy snímku ''[[Inkoustové srdce]]'', adaptaci prvního dílu z trilogie od [[Cornelie Funke]]ové. Na konkurzu porazila stovky dalších uchazeček o tuto roli a měla možnost si zahrát po boku s herci jako je [[Brendan Fraser]] a [[Paul Bettany]]. V roce 2009 si zahrála roli Susan ve hvězdně obsazeném snímku ''[[From Time to Time]]''. Její zatím poslední rolí bude Kate Anderson ve filmu ''[[F]]'' (2010).



Verze z 21. 1. 2010, 10:51

Šablona:Infobox Herec

Eliza Bennett, celým jménem Eliza Hope Bennett (* 17. března 1992, Reading Berkshire, Anglie, Velká Británie) je britská herečka, která má na kontě již několik zajímavých rolí.

Již od dětství se věnovala divadlu kde hrála roli v Jemima Potts v Chitty Chitty Bang Bang v londýnském divadle Paladium. Ve filmu se poprvé objevila v deseti letech, kdy se stala profesionální herečkou a to v seriálu Zachraň mě. První větší role se dočkala ve filmu Princ a já, který se, mimo jiné, točil také v České republice a kde vytvořila roli princezny Arabely. Další větší role přišla v roce 2005 ve filmu Kouzelná chůva Nanny McPhee, kde si zahrála po boku s herci jako Emma Thompsonová nebo Colin Firth. Zatím její největší role přišla v roce 2008, a to úloha Meggie v fantasy snímku Inkoustové srdce, adaptaci prvního dílu z trilogie od Cornelie Funkeové. Na konkurzu porazila stovky dalších uchazeček o tuto roli a měla možnost si zahrát po boku s herci jako je Brendan Fraser a Paul Bettany. V roce 2009 si zahrála roli Susan ve hvězdně obsazeném snímku From Time to Time. Její zatím poslední rolí bude Kate Anderson ve filmu F (2010).


Současnost

Kromě herectví také zpívá. Píseň My Declaration se stala titulní skladbou filmu Inkoustové srdce. V součastnosti žije stále v Readingu nedaleko od Londýna a navštěvuje divadelní školu Italia Conti Theatre School v Londýně.

Filmografie (výběr)

Reference


Šablona:Pahýl - biografie