Juan de Marcos González: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Nová stránka: {{Pracuje se}} Juan de Marcos González, rodným jménem Juan de Marcos González-Cárdenas (* leden 1954, Havana, Kuba) je kubánský kapelník, hudebník známý především svý...
 
zálohování
Řádek 1: Řádek 1:
{{Pracuje se}}
{{Pracuje se}}


Juan de Marcos González, rodným jménem Juan de Marcos González-Cárdenas (* leden 1954, Havana, Kuba) je kubánský kapelník, hudebník známý především svým projektem Afro-Cuban All Stars a účastí v projektu Buena Vista Social Club Nick GoldNicka Golda a Ry Coodera.[1]
[[Juan de Marcos González]], rodným jménem '''Juan de Marcos González-Cárdenas''' (* leden [[1954]], [[Havana]], [[Kuba]]) je kubánský [[kapelník]], hudebník známý především svým projektem [[Afro-Cuban All Stars]] a účastí v projektu [[Buena Vista Social Club]] [[Nick Gold|Nicka Golda]] a [[Ry Cooder]]a.<ref name="sasamusic">[http://www.sasamusic.com/a02_juan_de_marcos/artist_bio.htm Juan de Marcos' Afro Cuban Allstars]</ref>


Život a kariéra
== Život a kariéra ==
Juan de Marcos González se narodil v havanské čtvrti Pueblo Nuevo do hudební rodiny. Jeho otec, Marcos González Mauriz (zemřel v roce 1990), byl vokalistou spolupracujícím se známým kubánským kapelníkem Arsenio RodríguezArseniem Rodríguezem. Má dvě dcery, Gliceria and Laura Lidia González Abreu a jednoho syna, Juan de Marcos González Pérez. Od svých devíti let studoval na Amadeo Roldan Conservatory of Music.
Juan de Marcos González se narodil v havanské čtvrti Pueblo Nuevo do hudební rodiny. Jeho otec, Marcos González Mauriz ( 1990), byl vokalistou spolupracujícím se známým kubánským kapelníkem [[Arsenio Rodríguez|Arseniem Rodríguezem]]. Má dvě dcery, Glicerii a Lauru Lidiu González Abreu a jednoho syna, Juana de Marcos González Pérez.


V mládí se González zajímal o americkou a britskou rockovou hudbu. Později však pro sebe znovu objevil kubánskou lidovou hudbu a v roce 1978 založil soubor tradiční kubánské hudby Sierra Maestra. Jeho cílem bylo přiblížit kubánskou hudbu mladé generaci. Se souborem Sierra Maestra vydal čtrnáct hudebních alb a podnikal mezinárodní turné.
V mládí se González zajímal o americkou a britskou [[rock]]ovou hudbu. Později však pro sebe znovu objevil kubánskou lidovou hudbu a v roce [[1978]] založil soubor tradiční kubánské hudby ''Sierra Maestra''. Jeho cílem bylo přiblížit kubánskou hudbu mladé generaci. Se souborem ''Sierra Maestra'' vydal čtrnáct hudebních alb a podnikal mezinárodní turné.


González se stal klíčovým členem Buena Vista Social Club především pro své kontakty ve světě kubánské hudby. Když hledal Ry Cooder v Havaně hudebníky pro nahrávací frekvenci, González sám pracoval na svém „all star“ albu věnovanému zlatým časům kubánské hudby, na Afro-Cuban All Stars. Většina hudebníků z Afro-Cuban All Stars se pak zúčastnila i nahrávání alba Buena Vista Social Club. Juan de Marcos González řídil Afro-Cuban All Stars s Rubén González během jejich turné a dirigoval Buena Vista Social Club při koncertech v Amsterdam a v Carnegie Hall.
González se stal klíčovým členem [[Buena Vista Social Club]]u především pro své kontakty ve světě kubánské hudby. Když hledal Ry Cooder v Havaně hudebníky pro nahrávací frekvenci, González sám pracoval na svém „all star“ albu věnovanému zlatým časům kubánské hudby, na [[Afro-Cuban All Stars]]. Většina hudebníků z Afro-Cuban All Stars se pak zúčastnila i nahrávání alba [[Buena Vista Social Club (album)|Buena Vista Social Club]]. Juan de Marcos González řídil Afro-Cuban All Stars s [[Rubén González|Rubénem Gonzálezem]] během jejich turné a dirigoval Buena Vista Social Club při koncertech v [[Amsterdam]]u a v [[Carnegie Hall]].


V květnu 2005 založil González vlastní nahrávací label DM Ahora!, který se věnuje vydávání současné kubánské hudby. Firma sídlí v Londýně a vlastní nahrávací studio v havanském domě Juana de Marcos González, kde hudebník i nadále bydlí.
V květnu [[2005]] založil González vlastní nahrávací label ''DM Ahora!'', který se věnuje vydávání současné kubánské hudby.<ref name="sasamusic"/> Firma sídlí v Londýně a vlastní nahrávací studio v havanském domě Juana de Marcos González, kde hudebník i nadále bydlí.


== Odkazy ==
Reference
=== Reference ===
<references />


=== Literatura ===
* {{Překlad
| jazyk = en
| článek = Juan de Marcos González
| revize = 268687648
| jazyk2 = de
| článek2 = Juan de Marcos González
| revize2 = 53061648
}}


=== Externí odkazy ===
* [http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/features/a-whole-new-vista-493596.html A whole new vista]
* [http://www.guardian.co.uk/music/2005/feb/07/popandrock.cuba Released from the revolution]
* [http://www.bbcmusicmagazine.com/reviewRead.asp?id=36168 Step Forward]


{{DEFAULTSORT: Marcos González, Juan de}}


[[Kategorie:Kubánští kapelníci]]
http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/features/a-whole-new-vista-493596.html A whole new vista
[[Kategorie:Narození 1954]]
http://www.sasamusic.com/a02_juan_de_marcos/artist_bio.htm Juan de Marcos' Afro Cuban Allstars
[[Kategorie:Žijící lidé]]
http://www.guardian.co.uk/music/2005/feb/07/popandrock.cuba Released from the revolution

http://www.bbcmusicmagazine.com/reviewRead.asp?id=36168 Step Forward
[[en:Juan de Marcos González]]
[[de:Juan de Marcos González]]
[[fr:Juan de Marcos González]]

Verze z 11. 2. 2009, 23:06

Juan de Marcos González, rodným jménem Juan de Marcos González-Cárdenas (* leden 1954, Havana, Kuba) je kubánský kapelník, hudebník známý především svým projektem Afro-Cuban All Stars a účastí v projektu Buena Vista Social Club Nicka Golda a Ry Coodera.[1]

Život a kariéra

Juan de Marcos González se narodil v havanské čtvrti Pueblo Nuevo do hudební rodiny. Jeho otec, Marcos González Mauriz († 1990), byl vokalistou spolupracujícím se známým kubánským kapelníkem Arseniem Rodríguezem. Má dvě dcery, Glicerii a Lauru Lidiu González Abreu a jednoho syna, Juana de Marcos González Pérez.

V mládí se González zajímal o americkou a britskou rockovou hudbu. Později však pro sebe znovu objevil kubánskou lidovou hudbu a v roce 1978 založil soubor tradiční kubánské hudby Sierra Maestra. Jeho cílem bylo přiblížit kubánskou hudbu mladé generaci. Se souborem Sierra Maestra vydal čtrnáct hudebních alb a podnikal mezinárodní turné.

González se stal klíčovým členem Buena Vista Social Clubu především pro své kontakty ve světě kubánské hudby. Když hledal Ry Cooder v Havaně hudebníky pro nahrávací frekvenci, González sám pracoval na svém „all star“ albu věnovanému zlatým časům kubánské hudby, na Afro-Cuban All Stars. Většina hudebníků z Afro-Cuban All Stars se pak zúčastnila i nahrávání alba Buena Vista Social Club. Juan de Marcos González řídil Afro-Cuban All Stars s Rubénem Gonzálezem během jejich turné a dirigoval Buena Vista Social Club při koncertech v Amsterdamu a v Carnegie Hall.

V květnu 2005 založil González vlastní nahrávací label DM Ahora!, který se věnuje vydávání současné kubánské hudby.[1] Firma sídlí v Londýně a vlastní nahrávací studio v havanském domě Juana de Marcos González, kde hudebník i nadále bydlí.

Odkazy

Reference

Literatura

Externí odkazy