Wikipedie:Nepřístojný obsah: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
návrh doporučení
VolkovBot (diskuse | příspěvky)
m robot přidal: fr:Wikipédia:Juron
Řádek 12: Řádek 12:
[[en:Wikipedia:Profanity]]
[[en:Wikipedia:Profanity]]
[[fi:Wikipedia:Loukkaava sisältö]]
[[fi:Wikipedia:Loukkaava sisältö]]
[[fr:Wikipédia:Juron]]
[[ja:Wikipedia:冒涜]]
[[ja:Wikipedia:冒涜]]
[[sk:Wikipédia:Neprístojný obsah]]
[[sk:Wikipédia:Neprístojný obsah]]

Verze z 20. 4. 2008, 10:48

pravidla:

     závazná
     doporučení
     v hlasování
     navrhovaná
     neschválená
Návrh doporučení

Následující text je návrhem doporučení české Wikipedie. Své připomínky a návrhy vyjádřete na diskusní stránce, závažné návrhy oznamte též Pod lípou. Případné alternativní návrhy můžete umístit na tuto stránku, neměňte však texty cizích návrhů. Posuzování návrhů má probíhat tak, aby byl konečný text výsledkem konsensu.


Slova a obrázky, které by typický čtenář Wikipedie považoval za obscénní, vulgární nebo jinak urážlivé, je vhodné používat tehdy a jen tehdy, když by jejich vynechání ubralo článku na přesnosti nebo výpovědní hodnotě. Poskytovat informace o urážlivém obsahu je součástí poslání Wikipedie; urážet a pohoršovat ne.

Problematický obsah by měl být zobrazen buď věrně a úplně, nebo vůbec; vulgární slova by se nikdy neměla objevovat v cenzurovaném provedení s nahrazením písmen tečkami, hvězdičkami či jinými symboly. To zvláště platí pro jakékoli citace, které je vždy nutné uvádět přesně.

Komentář

Anatomický obrázek ženského pohlaví je zcela vhodnou a patřičnou součástí článku vagina.

Nezdráhejte se vkládat a používat obrázky, které obsahují nahotu, zobrazují pohlavní orgány, a proto by mohly pohoršovat – pokud slouží jako ilustrace příslušných témat, je jejich použití zcela vhodné a patřičné.