Monica Gellerová: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
značky: editace z mobilu editace z mobilního webu
opraven překlep
značky: revertováno editace z mobilu editace z mobilního webu
Řádek 2: Řádek 2:
| obrázek = CourteneyCoxFeb09.jpg
| obrázek = CourteneyCoxFeb09.jpg
| popisek = Představitelka Moniky, [[Courteney Cox]]}}
| popisek = Představitelka Moniky, [[Courteney Cox]]}}
'''Monica E. Gellerová Bingová''' (* [[1969]]) je postava [[Spojené státy americké|amerického]] [[televizní seriál|televizního seriál]]u ''[[Přátelé]]''. Hraje ji [[Courteney Cox]]. Jejím bratrem je [[Ross Geller]], otcem je [[Jack Geller]] a matkou je Judy Geller. Manželem Monicy je [[Chandler Bing]], kterého poznala jako spolubydlícího bratra na koleji. Monica a byla v dětství tlustá, ale později kvůli Chandlerovi zhubla.
'''Monica E. Gellerová Bingová''' (* [[1969]]) je nejlepší postava [[Spojené státy americké|amerického]] [[televizní seriál|televizního seriál]]u ''[[Přátelé]]''. Hraje ji [[Courteney Cox]]. Jejím bratrem je [[Ross Geller]], otcem je [[Jack Geller]] a matkou je Judy Geller. Manželem Monicy je [[Chandler Bing]], kterého poznala jako spolubydlícího bratra na koleji. Monica a byla v dětství tlustá, ale později kvůli Chandlerovi zhubla.


== Kariéra ==
== Kariéra ==

Verze z 4. 11. 2020, 22:40

Monica Gellerová
Představitelka Moniky, Courteney Cox
Představitelka Moniky, Courteney Cox
Rodné jménoMonica Elizabeth Geller
Narození22. dubna 1969 (55 let)
Povoláníšéfkuchař
Nábož. vyznáníjudaismus
ChoťChandler Bing[1]
Partner(ka)Richard Burke
Kip
RodičeJack Geller a Judy Gellerová
PříbuzníRoss Geller (sourozenec)
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Monica E. Gellerová Bingová (* 1969) je nejlepší postava amerického televizního seriálu Přátelé. Hraje ji Courteney Cox. Jejím bratrem je Ross Geller, otcem je Jack Geller a matkou je Judy Geller. Manželem Monicy je Chandler Bing, kterého poznala jako spolubydlícího bratra na koleji. Monica a byla v dětství tlustá, ale později kvůli Chandlerovi zhubla.

Kariéra

Monica je kuchařka, která je závislá na čistotě a pořádku. Její nejlepší kamarádka ze střední je Rachel Greenová, která se k ní v prvním díle přistěhuje. Monica pracuje jako šéfkuchařka, s Phoebe založí cateringovou společnost. Pracuje ve stylové kavárně Moondance Dinner, později začne pracovat v luxusní restauraci u Allesandra. Jakmile se má její manžel Chandler stěhovat za prací do Tulsy v Oklahomě, začne pracovat jako šéfkuchařka v restauraci Javu.

Vztahy

Šablona:Spoiler Koncem druhé řady se dala dohromady se svým dlouholetým oftalmologem Dr. Richardem Burkem, který byl o dvacet jedna let starší než ona. Později se s ním rozešla, protože chtěla mít děti a on ne. Dále chodila např. s Fun Bobikem, milionářem Petem Beckerem, ale protože se stal wrestlerem a i přes své úrazy nechtěl přestat, rozešli se.

Na konci čtvrté série se začne rozvíjet vztah Moniky a Chandlera. Při svatbě Rosse a Emily se spolu v Londýně poprvé vyspali. Dlouho svůj vztah před ostatními tajili, postupně na to všichni přišli. Na konci šesté série požádá Chandler Moniku o ruku, ovšem vše se zkomplikuje návratem Richarda Burkeho. Chandler a Monika se nakonec opravdu vezmou a adoptují dvojčata, které jim porodí náhradní matka Erica (Anna Farisová). Děti se jmenují Jack a Erica.

  1. The One with Monica and Chandler's Wedding. 17. května 2001.