Stroj času: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m příklady v umění, zdroj
Bez shrnutí editace
značky: revertováno editace z Vizuálního editoru
Řádek 1: Řádek 1:
{{různé významy}}
{{různé významy}}
'''Stroj času''' je hypotetické zařízení, které by mělo umožňovat reálné [[cestování v čase]]. Jde o [[Fikce|fikci]], která se vyskytuje zejména v uměleckých dílech [[Science fiction|sci-fi]]. Může být zpodobněn například jako fantastický [[dopravní stroj]], třeba jako zvláštní [[letoun]], [[hvězdolet]], [[kosmický koráb]], [[plavidlo]] apod. s tím, že vlastní [[princip]] cestování časem (respektive [[časoprostor]]em) zde obvykle není nijak popsán.
'''Stroj času''' je hypotetické zařízení, které by mělo umožňovat reálné [[cestování v čase]]. Jde o [[Fikce|fikci]], která se vyskytuje zejména v uměleckých dílech [[Science fiction|sci-fi]]. Ohledně strojů času a cestování časem však již probíhá celá řada výzkumů. Může být zpodobněn například jako fantastický [[dopravní stroj]], třeba jako zvláštní [[letoun]], [[hvězdolet]], [[kosmický koráb]], [[plavidlo]] apod. s tím, že vlastní [[princip]] cestování časem (respektive [[časoprostor]]em) zde obvykle není nijak popsán.


== Příklady odrazu v umění ==
== Příklady odrazu v umění ==

Verze z 27. 10. 2020, 16:54

Další významy jsou uvedeny na stránce Stroj času (rozcestník).

Stroj času je hypotetické zařízení, které by mělo umožňovat reálné cestování v čase. Jde o fikci, která se vyskytuje zejména v uměleckých dílech sci-fi. Ohledně strojů času a cestování časem však již probíhá celá řada výzkumů. Může být zpodobněn například jako fantastický dopravní stroj, třeba jako zvláštní letoun, hvězdolet, kosmický koráb, plavidlo apod. s tím, že vlastní princip cestování časem (respektive časoprostorem) zde obvykle není nijak popsán.

Příklady odrazu v umění

Zahraniční umění

České umění

Odkazy

Referenece

  1. ARBES, Jakub. Newotnův mozek [online]. Praha: J. Otto [cit. 2020-04-24]. Dostupné online. 

Externí odkazy