Fitness: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m Editace uživatele 62.240.178.251 (diskuse) vráceny do předchozího stavu, jehož autorem je VolkovBot
Řádek 40: Řádek 40:
[[tr:Fitness]]
[[tr:Fitness]]
[[zh:肌力與體能訓練]]
[[zh:肌力與體能訓練]]
Síla čisté přírody v kosmetice INTENSIVE SPA
INTENSIVE SPA je ucelená řada kosmetických přípravků, které ve svém složení využívají jedinečnou až zázračnou sílu Mrtvého moře. S pomocí těchto unikátních složek z Mrtvého moře, jsou výrobky INTENSIVE SPA bohaté na soli, minerální látky jako jód, síra, hořčík, vápník a přírodní výtažky z rostlin Aloe Vera, Jojoby nebo Bambuckého másla. Všechny tyto ingredience jsou pečlivě vybírány a míchány s přírodními oleji, například olivovým, avokádovým nebo levandulovým, které jsou ještě obohaceny o celou řadu vitamínů.
Kosmetické výrobky INTENSIVE SPA jsou založeny na pečlivém výběru těch nejlepších ingrediencí, které nám příroda z oblasti Mrtvého moře nabízí a to především pro jejich specifické léčebné vlastnosti. Díky vysokému obsahu solí a minerálů je kosmetika INTENSIVE SPA vhodná především pro osoby trpící kožními chorobami.
Žádný z kosmetických přípravků INTENSIVE SPA nebyl testován na zvířatech a neobsahuje ani žádné živočišné deriváty.
Intensive Spa je značka kosmetiky z Mrtvého moře vyráběná izraelskou společností T.D.O.T. Industries Int'l Trade Ltd. Kosmetické výrobky firmy T.D.O.T. Industries Int'l Trade Ltd. Se vyváží do celého světa. V USA jsou prodávány pod známou značkou AVANI.
Kosmetika Intensive Spa se vyrábí pouze z přírodních surovin. Jedinečné složení mořské vody, soli, a bahna Mrtvého moře v kombinaci s přírodními látkami má blahodárné účinky při léčbě kožních nemocí a také při léčbě revmatických a respiračních problémů.

Minerály Mrtvého moře
Hořčík - je součástí kostí, zubů, účastní se přenosu nerovových vzruchů, svalových vztahů. Navíc se podílí na správné činnosti metabolismu, zlepšuje imunitní funkce, zabraňuje vzniku ledvinových kamenů a srdečním nemocem. Pomáhá také čelit psychicky zátěžovým stavům a únavě nevysvětlitelného původu. Účastní se řízení činnosti více než 300 životně důležitých enzymů. Hořčík reguluje srdeční rytmus a svalové stahy, uvolňuje svalové napětí a navozuje relaxaci. Zlepšuje mentální procesy, u starších lidí zlepšuje paměť, úsudek a myšlení. Chrání rovněž proti infarktu. Je zcela nezbytný k udržení zubní skloviny a zvyšuje odolnost proti kazivosti zubů. Jeho nedostatek se projevuje poruchami hybnosti, křečemi, brněním, celkovou ochablostí, projevy výrazné nervozity a úzkosti, podrážděností. Výrazně zpomaluje procesy stárnutí, regeneruje celý organismus. Je antialergický a snižuje přecitlivělost kůže.
Draslík - spolu se sodíkem udržuje rovnováhu tekutin v těle, pozitivně ovlivňuje krevní tlak a srdeční rytmus a je nezbytný pro přenos nervových vzruchů. Draslík je důležitý pro svalovou aktivitu. Zlepšuje buněčný metabolismus, udržuje optimální úroveň vlhkosti pokožky a omezuje praskání jemných cévek. Při nedostatku draslíku trpí postižený apatií, pomateností, extrémní žízní, srdečními a dýchacími problémy.
Vápník - Vápník je důležitý pro tvorbu kostí a zubů. Má posilňující účinky na buňky pokožky a celého těla, aktivuje enzymy.
Brom - má dezinfekční účinky, pomáhá hojit kožní nemoci, např. lupenku, zklidňuje citlivá nervová zakončení v pokožce, dále je nezbytný pro správnou funkci štítné žlázy.
Zinek - urychluje hojení ran, působí proti proti akné a podporuje obnovu buněk.
Chlor - má dezinfekční účinky a zlepšuje vyváženost minerálů v buňkách.
Sodík - je důležitý pro udržení osmotického tlaku a iontové síly tělních tekutin. Při nedostatku člověk trpí pocitem únavy a křečemi svalů. Napomáhá látkové výměně mezi buňkami a umožňuje z nich vylučovat toxické látky.

Bahno Mrtvého moře
Bahno z Mrtvého moře je černé, obsahuje homogenní směs minerálů Mrtvého moře, organických prvků ze břehů, které se po tisíciletí ukládali v pobřežních pásech.
Nejlepší využití má jako zábal. Bahno z mrtvého moře má skvělou vlastnost a to že výborně udržuje teplo a tím pomáhá zmírnit svalové a nervové napětí, zlepšuje krevní oběh a významně zmírňuje revmatické bolesti. Jelikož černé bahno skvěle stimuluje krevní oběh a udržuje vlhkost pokožky, používáme ho také ke kosmetickému ošetření.
Je velmi bohaté na kaolin a silikáty. Bahno z Mrtvého moře čistí přebytečný maz a nečistoty hluboko v pórech. Vysoká koncentrace minerálů dává vaší pokožce pocit přírodní stimulace, odstraňuje odumřelé buňky, a proto vypadá vaše kůže mladě, svěže a zářivě.

Bahno Mrtvého moře pomáhá při léčbě:
- Psoriázy - Lupénky - Ekzémů - Artrózy - Artritidy - Osteochandrózy - Revmatismu - Stresu - Nespavosti - Při problémech s vlasovou pokožkou - Bolestí hlavy a migrén

Přírodní oleje a přísady používané v kosmetických výrobcích INTENSIVE SPA
Jojoba (vyslovuj ho-ho-ba), známou jako "pouštní ořech", používali po stovky let indiáni z kmene Apačů v poušti Sonoran na jihozápadě Spojených států a severu Mexika. Protože jojoba vyrovnává pH kůže, pomáhá při drobných kožní vadách, jako je akné, spáleniny, popraskaná kůže, opruzeniny, slabé nehty a jizvy. Po nanesení na pokožku hlavy odstraňuje mastnotu a nečistoty z vlasových váčků, odstraňuje lupy a zvláčňuje suchou kůži.

Aloe Vera dokáže pronikat dermální vrstvou, a proto působí i zevnitř těla. Díky této vlastnosti hojí řezné rány, spáleniny, oděrky a je schopna nahrazovat i tukové buňky kostí. Zmírňuje bolesti ve svalech, kloubních spojeních apod. Je výživný pro tělo a kůži, poskytuje širokou škálu vitamínů, minerálů, sacharidů, enzymů a aminokyselin. Protože Aloe obsahuje velmi cenné enzymy, aminokyseliny, minerály, vitamíny, rostlinné glykosidy a antrachinony, které pomáhají z organizmu odplavovat toxické látky, proto je nejúčinnějším přírodním detoxikačním prostředkem 3. tisíciletí.

Levandule je pro své zklidňující účinky přidávána do směsí bylinek užívaných při bolestech hlavy, nespavosti, nervozitě a závratích. Mírně snižuje krevní tlak. Masáže oleji z levandule pomáhají při revmatických bolestech a má povzbuzující účinek.

Bambucké máslo - jedná se o přírodní surovinu, která se získává z afrického stromu – ořešáku zvaného v angličtině shea tree. Testy prokázaly, že bambucké máslo chrání pokožku před nepříznivými vlivy prostředí, regeneruje ji a hydratuje, zvyšuje elasticitu a zpomaluje proces stárnutí. Má také protizánětlivé a hojivé účinky, podporuje její přirozenou obranyschopnost a ochraňuje pokožku před škodlivými vlivy životního prostředí. Je bohaté na nenasycené mastné kyseliny a vitamíny A, D, E a F. Vitamín E je nejdůležitější antioxidant v těle. Chrání buňky před oxidačním stresem a účinky volných radikálů, pomáhá zpomalovat stárnutí a prokazatelně působí jako prevence proti nádorovému bujení. Pro svou vynikající snášenlivost a příznivý vliv na pokožku je bambucké máslo vhodnou součásti kosmetických krémů na citlivou pleť.

Olivový olej - olivy obsahují mononenasycené mastné kyseliny (MUFA) a jsou dobrým zdrojem vitaminu E. Vitamin E působí jako antioxidant, který dokáže snižovat riziko poškození buněk vzniklé volnými radikály. Kromě vitaminu E a MUFA olivy obsahují také pestrou škálu rostlinných sloučenin (fytonutrientů) jako jsou polyfenoly a flavonoidy, o kterých se říká, že mají významné protizánětlivé vlastnosti. Chrání organismus proti rakovině, posiluje imunitu a zpomaluje stárnutí, mírní bolesti způsobené záněty, snižuje pravděpodobnost revmatických chorob.

Avokádový olej - vhodný pro suchou pleť, podporuje obnovu buněk a regeneraci pleti, uklidňuje svědivou kůži a působí protizánětlivě, udržuje pokožku hebkou, jemnou, vláčnou, změkčuje ztvrdlou tkáň, obsahuje vysoký podíl vitamínů A, D, E, B, lecitinu, má ochranný sluneční faktor 2 – 4. Velmi často se používá místo oleje z pšeničných klíčků, na který mohou lidé s alergií intenzivně reagovat.

Eukalyptus - éterická aromatická látka označovaná jako eukalypt pochází ze stromu blahovičník (Eucalyptus). Pro svůj zahřívací účinek je přidáván do mastí, gelů a masážních olejů, pomáhá při revmatismu a bolestech svalů. V tomto případě zmírňuje svalové a revmatické bolesti. Má antiseptické účinky, prokrvuje kůži, působí proti bolesti a podporuje procesy hojení.

S jakými zdravotními problémy nám kosmetika Intensive Spa
RUCE
VYSUŠENÉ RUCE
Běžné mýdlo nahraďte tělovým peelingovým mýdlem nebo multifunkčním mýdlem s minerály. Vždy po umytí si ruce natřete minerálním krémem na ruce.

SILNĚ POŠKOZENÉ RUCE
Místo běžného mýdla používejte tělové peelingové mýdlo nebo multifunkční mýdlo s minerály. Potom ruce natřete minerálním krémem na ruce s bambuckým máslem a to několikrát denně.

PROTI LÁMÁNÍ A TŘEPENÍ NEHTŮ
Po dobu několika týdnů si každý den vtírejte minerální krém na ruce nebo krém na ruce s bambuckým máslem do nehtů a do oblasti okolo nehtů. Jednou týdně použijte aktivní bahenní masku pro obnovu pleti. Nehty jsou pak nejen pevnější, méně se lámou a třepí, ale vyživíte si také pokožku na rukou.


NOHY
POPRASKANÉ PATY
Jednou týdně dopřejte nohám lázeň s relaxační koupelovou solí. Rozpusťte 2 polévkové lžíce soli v horké vodě v nádobě na lázeň nohou, potom zřeďte studenou vodou. Nohy ponořte do lázně na 20 minut a relaxujte. Po této lázni použijte regenerační krém na nohy s bambuckým máslem. Tento krém také používejte každý den po koupání.

ZTVRDLÉ PATY
Pravidelně si dělejte zábal s bahenní maskou pro obnovu pleti a masáž s ošetřujícím peelingovým krém na nohy.

MÍRNÝ STAV KREČOVÝCH ŽIL
Vsedě či vleže zvedněte nohy nahoru a od kotníků ke stehnům je potírejte krémem na nohy. Tento postup opakujte každý den po dobu několika týdnů.

POCENÍ NOHOU A PLÍSNĚ
Každý den používejte minerální krém na nohy. Jednou týdně dopřejte nohám lázeň s relaxační koupelovou solí a používejte ošetřující peelingový krém na nohy. Návod viz. popraskané paty.

REVMATICKÁ KOLENA
Bahenní masku za tepla (ohřáté ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě na teplotu lidského těla) aplikujte jako hřejivý zábal na revmatická kolena. Opakujte dle potřeby (bolesti). Bahenní zábal, překrytý igelitem proti vysychání a na to ručníkem proti vychladnutí, nechejte působit 20-30 minut. Potom zábal odstraňte, koleno opláchněte vlažnou vodou a pro hydrataci pokožky po zábalu použijte minerální krém na nohy nebo minerální tělový krém.


TĚLO
BOLESTI KYČELNÍCH KLOUBŮ
Bolest zmírníte teplým zábalem s bahenní maskou (postup použití bahna obdobný viz revmatická kolena). Už po dvou zábalech pocítíte ústup bolesti. Při zánětech aplikujte bahno pouze za studena (bahno při pokojové teplotě).

UVOLNĚNÍ SVALŮ A KLOUBŮ

Můžete si dopřát teplý zábal z bahna (postup použití bahna obdobný viz revmatická kolena) nebo koupel s relaxační solí.
Relaxační koupel: 250 g relaxační koupelové soli úplně rozpustíme ve vaně s velmi horkou vodou, kterou pak upravíme na teplotu lidského těla 36-37 ˚C. V lázni relaxujte 15-20 minut, pak se opláchněte vlažnou vodou. Po koupeli již nepoužívejte mýdlo, ani sprchový gel. Na závěr ošetřete celé tělo minerálním tělovým mlékem či tělovým mlékem s bambuckým máslem nebo vyživujícím tělovým máslem či přírodním masážním olejem. Přikryjte se a asi hodinu odpočívejte. Ošetření není vhodné pro lidi trpící křečovými žilami, kardiovaskulárními problémy, vysokým krevním tlakem, a není vhodné pro těhotné ženy. Doporučujeme před použitím konzultaci se svým ošetřujícím lékařem.
Povzbuzující koupel: u povzbuzující koupele je postup zcela stejný, jedině teplota vody by neměla přesáhnout 34 ˚C.
Bahenní zábal: naneste vrstvu bahenní masky na celé tělo (s výjimkou očí, rtů a genitálii) nebo lokálně a nechejte působit 15-20 minut. Přikryté části je možné vystavit tepelnému zdroji. Poté pečlivě opláchnete vlažnou vodou. Po aplikaci bahna doporučujeme použít minerální minerálním tělovým mlékem či tělovým mlékem s bambuckým máslem nebo vyživujícím tělovým máslem či přírodním masážním olejem

PRO PEVNÁ PRSA
Každý den zpevňujte pokožku aktivním minerálním sérem a jemnou masáží si do pokožky vetřete minerální krém na oči a krk.

PROTI CELULITIDĚ
Pro pěkné a pevné nohy a zadeček si každý den aplikujte vyživující tělové máslo, a jednou týdně si proveďte teplý zábal z minerálního bahna. Účinek zvýšíte tím, že budete pravidelně cvičit a aplikovat bahenní čistící gel nebo jemný peelingový krém.

OBLIČEJ
PROTI VRÁSKÁM
Na vrásky používejte aktivní minerální sérum proti vráskám, které první 2 týdny budete používat ráno a večer. Po této kůře sérum pak používejte 1-2 krát týdně. Na vrásky kolem očí pravidelně používejte zpevňující oční sérum a minerální oční krém. Krém proti stárnutí nanášejte i na dekolt, tyto partie pak budou krásně vyhlazené.

POPRASKANÉ RTY
I rty potřebují pravidelnou péči . Ošetřujte rty hydratačním denním krémem ráno i večer.

OPARY
Trpíte-li často opary, aplikujte aktivní minerální bahenní masku na začínající se opar. Je možné ji aplikovat i na vzniklý opar. Masku nechejte úplně zaschnout, potom ji opatrně odstraňte vlažnou vodou. Tento postup několikrát opakujte. K úplnému zhojení použijte gel Aloe Vera, můžete použít i krém na ruce s bambuckým máslem.

CELÉ TĚLO
BOLESTI HLAVY
Trpíte-li častými bolestmi hlavy, aplikujte pravidelně teplé minerální bahno (postup použití bahna obdobný viz revmatická kolena) na krční páteř. Nechejte působit 20-30 minut. Také si pravidelně dopřejte relaxační koupel s koupelovou solí.

POPÁLENINY, SPÁLENINY OD SLUNÍČKA
Máte-li popáleniny, ať už jste se dotkli žehličky nebo horkého hrnce, potřete popálené místo ihned aloe vera gelem nebo alespoň krémem na ruce s bambuckým máslem či minerálním tělovým mlékem. Pokud budete spálené místo pravidelně ošetřovat, dojde k rychlému hojení.

ALERGIE NA SLUNCE - SLUNEČNÍ EKZÉM
Postižená místa potřete pleťovým tonikem a natřete hydratačním denním krémem nebo vyživujícím tělovým máslem.

JIZVY
Pro rychle hojení jizev používejte aloe vera gel nebo aktivním výživným krémem či olejem na patřičnou partii těla.

VŘÍDKY PO HOLENÍ
Používejte aloe vera gel v kombinaci s hydratačním krémem po holení z pánské řady.

EKZÉM A JEHO OŠETŘENÍ ROZTOKEM MINERÁLNÍ KRYSTALICKÉ SOLI
Následující popsaná metoda se velmi úspěšně používá v lázních u Mrtvého moře.
Postup: Rozpusťte 10 g minerální krystalické soli v 1 litru ohřáté vody. Solný roztok naneste na obklad (lékárenská vata nebo rouška) a aplikujte jej na ekzém (NE ve stádiu otevřeného ekzému) po dobu 10-20 minut. Opakujte tento postup tak dlouho, pokud ekzém evidentně neustoupí. Místo běžných mýdel používejte minerální mýdla (se solí nebo s bahnem a s glycerinem). Po ošetření můžete používat minerální tělové mléko či tělový mléko s bambuckým málem nebo přírodní masážní olej, krém na ruce s bambuckým máslem pokud je ekzém na rukou, nebo krém na nohy s babuckým máslem, pokud je ekzém na nohou. Dovršíte jedinečného výsledku pravidelnou noční aplikací výživného tělového másla.

LUPÉNKA a jak na ni
Lupénka je chronická kožní choroba, kterou není možné zcela vyléčit. Přesto existují přípravky, které dokážou projevy lupénky významně potlačit. Mezi ně patří přípravky s minerály z Mrtvého moře, které neobsahují dráždivé umělé vůně a jsou buď 100% přírodní nebo obsahují jen minimální množství konzervačních látek. Lupénka je autoimunitní onemocnění, u kterého se zatím nepodařilo zcela jasně zjistit jeho příčiny. Co je jisté, že počet nemocných lupénkou vlivem stresu a chemikálií kolem nás každoročně přibývá. Na propuknutí onemocnění má vliv nevhodná strava, infekce, deprese, stres a nezdravý životní styl. Při lupénce se kožní buňky tvoří rychleji a pokožka se tak sedmkrát častěji odlupuje než u zdravého člověka. Lupénka má různé podoby. Více než třičtvrtiny nemocných lupénkou mají mírnou formu této choroby a těm stačí pouze užívání zevních přípravků z Mrtvého moře a dodržování těchto zásad:

psychická pohoda a minimum stresu
zdravý životní styl
dostatečná hygiena
dostatečný pitný režim
optimální vzdušná vlhkost
časté pobyty u moře, nejlépe u Mrtvého
koupel v roztoku soli Mrtvého moře
zinek, selen, rybí tuk a vitamíny
omezení alkoholu a kouření

Pacientům s lupénkou doporučujeme aplikovat jeden z programů pro zmírnění lupénky z kosmetiky DSM, které si získaly výborné ohlasy z řad postižených lupénkou a lékařů dermatologů.

OŠETŘENÍ LUPÉNKY MINERÁLNÍ KRYSTALICKOU SOLÍ
a) lázeň celého těla jako základní ošetření Postup: Vysypte asi 2 kg soli do prázdné vany. Naplňte vanu cca 100 litry vody teplé 37-39 °C. Opatrně se ponořte do lázně a setrvejte v ní 20 minut. Poté pečlivě si omyjte pokožku čistou teplou vodou. Odpočiňte si po dobu nejméně 1 hodiny důkladně zabalení v prostěradle. Opakujte tento postup 3-4 krát týdně po dobu 4 týdnů. Před použitím doporučujeme konzultaci s ošetřujícím lékařem!!! Během tohoto základního ošetření se doporučuje nepoužívat jiné léky a prostředky proti lupénce. Závěrem ošetření jedinečného výsledku pravidelnou noční aplikací vyživujícím tělovým máslem. Další postup pro lázeň celého těla: Po 4 týdnech kůry můžete snížit množství minerální soli na 0,5-1 kg na vanu a celý postup opakovat 1-2 krát týdně. Dodržujte však veškerá výše uvedená doporučení.
b) lokální použití solného roztoku. Postup: Zvolna rozpusťte 250 g soli ve 250 ml horké vody. Ochlaďte tento roztok na teplotu, příjemnou na použití na tělo. Šetrně přiložte namočenou vlhkou vatu na zasažené místo na dobu 10 minut. Poté omyjte ošetřené místo čistou teplou vodou. Uschovejte zbytek roztoku pro další brzké ošetření. Tohoto ošetření se doporučuje použít jako doplněk k celkové koupeli, a to zejména těch míst, která jsou postižená lupénkou vyššího stupně.

OŠETŘENÍ LUPÉNKY MINERÁLNÍM BAHNEM
Minerálního bahna lze též použit jako pomocné látky při celkové léčebné koupeli. Postup: Naneste na postižené místo minerální bahno. Pokryjte vrstvičkou bahna celou nemocnou patrii a šetrně jej roztírejte. Ponechejte jej odkryté 5-7 minut. Nedopusťte, aby bahno zaschlo. Smyjte bahno lékařskou vatou namočenou v teplé vodě. Natřete místo hydratačním krémem pro velmi suchou a citlivou pleť. Naneste druhou dávku bahna a rozetřete jej, jak je uvedeno výše. Pokryjte jej měkkou a vlhkou tkaninou (doporučuje se netkaná textilie). Ponechte zakryté 5-6 minut za současného zahřívání infrazářičem. Poté sejměte tkaninu a omyjte bahno vlhkou lékařskou vatou. Důkladně smyjte bahno čistou teplou vodou, pokožku osušte a naneste tělové mléko s bambuckým máslem, pokud se ekzém nachází na těle, krém na ruce s bambuckým máslem pokud je ekzém na rukou, nebo krém na nohy s bambuckým máslem, pokud je ekzém na nohou. Ošetření neprovádějte při zánětu pokožky nebo v případě, že má pokožka otevřená poranění!!! Dovršíte jedinečného výsledku pravidelnou noční aplikací výživného tělového másla.

VLASY
LUPY
Objeví-li se ve vlasech lupy, použijte minerální šampon nebo bahenní šampon. Šampon je možné používat nepřetržitě neomezeně dlouhou dobu. Vlasy nejprve důkladně protřepejte a navlhčete. Vmasírujte šampon do pokožky hlavy a ponechejte působit 3-5 minut, opláchněte a použijte minerální kondicionér. Na závěr opláchněte vodou. Každý týden aplikujte bahenní masku na vlasy, které jemně vmasírujte do navlhčených vlasů a do pokožky hlavy. Ponechte působit 10-15 minut a pak pečlivě opláchněte vodou. Následně vlasy umyjte šamponem a ošetřete kondicionérem. Můžete použít i výživný vlasový krém, který není nutné po vetření do vlhkých vlasů oplachovat. Tento postup můžete aplikovat i na lupénku vyskytující se na kůži hlavy pod vlasy.
Upozornění: při aplikaci minerálního bahna může dojít u odbarvených a bílých vlasů ke změně barvy. Proto před použitím nejprve bahno vyzkoušejte na pramínku vlasů.

MASTNÉ VLASY
Naneste bahenní vlasovou masku na navlhčené vlasy, vmasírujte do pokožky hlavy a nechte 10-15 minut působit pod igelitovým zábalem. Pak vlasy pečlivě umyjte vlažnou vodou. Potom použijte bahenní šampon a minerální kondicionér. Tuto kůru provádějte 2 krát týdně po dobu několika týdnů. Vlasy se po takovéto kůře tolik nemastí. Na závěr můžete použít výživný vlasový krém.
Upozornění: při aplikaci minerálního bahna může dojít u odbarvených a bílých vlasů ke změně barvy. Proto před použitím nejprve bahno vyzkoušejte na pramínku vlasů.

SUCHÉ A JEMNÉ VLASY
Stejný postup jako u mastných vlasů, jen s tím rozdílem že použijeme minerální šampon.

Verze z 23. 7. 2011, 23:49

Tento článek je o sportovních aktivitách. O biologickém termínu pojednává článek fitness (biologie).
Posilovací stroje

Jako fitness se označují sportovní aktivity i celkový životní styl mající za cíl všeobecnou tělesnou kondici, celkovou zdatnost, zlepšení držení těla, zlepšení konceptu postavy apod., při současném působení na upevňování zdraví a rozvoj síly. Pro fitness cvičení se používají kromě tradičních činek i různé speciální stroje, trenažery apod., které jsou běžně k dispozici ve fitness centrech. Mimo cvičení pak zájemci zpravidla dodržují určitý dietní režim, případně používají různé doplňky výživy.

Šablona:Pahýl - sport

Související články

Logo Wikimedia Commons Obrázky, zvuky či videa k tématu fitness na Wikimedia Commons