Roman Staša

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Roman Staša
Narození16. června 1988 (35 let)
Zlín
Povolánítrenér, kuchař, hokejista a moderátor
Webromanstasa.cz
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Roman Staša (* 16. června 1988[1] Zlín) je kondiční trenér a bývalý juniorský hokejista, který se stal známým jako soutěžící ve 4. řadě televizního soutěžního pořadu MasterChef Česko na TV Nova,[2] kde se umístil na prvním místě. Od roku 2022 moderuje na téže stanici pořad Víkendová Snídaně.

Soutěž MasterChef Česko 2020[editovat | editovat zdroj]

Ve 4. řadě soutěže amatérských kuchařů MasterChef Česko 2020 se dostal mezi 16 finalistů. Postupně se probojoval až do velkého finále, v němž bylo úkolem uvařit tříchodové menu, které založil na foie gras. Ve finále porazil marketingovou specialistku Pavlínu Lubojatzky, a stal se tak vítězem ročníku. Rozhodujícím pokrmem se stal dezert, který porotu zaujal více. Ve finále řekl: „Tahle soutěž mi popsala hodně stran v mojí životní knize, byl to fakt velkej zážitek, a jestli tohle někdo uslyší, tak ať do toho jde. Když jsem přišel, nepoznal jsem houbu od bedly, já jsem prostě jenom strašně chtěl.“[2]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Roman Staša [online]. Hokej.cz [cit. 2020-11-03]. Dostupné online. 
  2. a b ČERMÁKOVÁ, Martina. Titul MasterChef po zásluze vyhrál Roman. V kuchyni umí a nebojí se risku. iDNES.cz [online]. MAFRA, 2020-11-03 [cit. 2020-11-03]. Dostupné online.