Pozorovatelna ptáků (Kotvice)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Základní informace
Souřadnice
Map
Technické informace
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Pozorovatelna ptáků Kotvice, nazývaná také Ptačí pozorovatelna Kotvice, je ptačí pozorovatelna, nízká rozhledna a vyhlídka nacházející se na trase naučné stezky Kotvice v přírodní rezervaci Kotvice u břehu severní hráze rybníka Kotvice v Nové Horce ve Studénce v okrese Nový Jičín v Moravskoslezském kraji. Nachází se také v nížině Oderská brána (severní část Moravské brány).

Další informace[editovat | editovat zdroj]

Pozorovatelna ptáků Kotvice je dřevěná zastřešená rozhledna příhradové konstrukce, která byl postavena v roce 2016. Rozhledna je doplněna informačním panelem popisujícím významné místní ptactvo. Místo je celoročně volně přístupné z můstku. Přístup k pozorovatelně je po naučné stezce Kotvice. Z pozorovatelny je výhled na téměř celý rybník Kotvice.[1][2][3][4]

Galerie[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Poodří - jih - Pozorování ptáků. pozorovaniptaku.cz [online]. 2020-04-11 [cit. 2022-06-22]. Dostupné online. 
  2. BIRDWATCHING.CZ. Ptáci - Nová ptačí pozorovatelna u rybníka Kotvice v CHKO Poodří. birdwatching.cz [online]. [cit. 2022-06-22]. Dostupné online. 
  3. Ornitologická pozorovatelna Kotvice u Studénky. rozhledny.webzdarma.cz [online]. [cit. 2022-06-22]. Dostupné online. 
  4. Mezi klenoty CHKO Poodří patří přírodní rezervace Kotvice. Ostrava [online]. 2018-07-11 [cit. 2022-06-22]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]