Patálie s telecím

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Patálie s telecím
Díl seriálu Městečko South Park
Pův. názevFun with Veal
Číslořada 6
díl 4
Původní TVComedy Central
Premiéra27. března 2002
Česká TVTV Nova
Česká premiéra13. července 2004
Tvorba
ScénářTrey Parker
RežieTrey Parker
Prod. kód604
Posloupnost dílů
← Předchozí
Stávka postižených
Následující →
Upoutávka (Městečko South Park)
Seznam dílů seriálu Městečko South Park
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Patálie s telecím (v anglickém originále Fun with Veal) je čtvrtý díl šesté řady amerického animovaného televizního seriálu Městečko South Park. Premiéru měl 27. března 2002 na americké televizní stanici Comedy Central.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Během výletu na místní jatka kluci zjistí, z čeho se vyrábí telecí maso. Stanou se z nich dětští ekoteroristé a jednou v noci telata z jatek unesou. Kluci se s nimi zamknou ve Stanově pokoji, kde se mu na pokožce vytvoří kožní nemoc. Důvodem je, že odmítá jíst výrobky z masa. Nakonec skončí v nemocnici, kde je mu podána infúze s hovězí krví.[1]

Produkce[editovat | editovat zdroj]

V komentáři k DVD tvůrci uvedli, že chtěli vyvážit své poselství o tom, že nebudou jíst mláďata zvířat, ale zároveň nebudou obhajovat to, aby se lidé zcela zdrželi konzumace masa. Randy Marsh přirovnává chlapce k „malým Johnům Walkerům“. To má být narážka na Johna Walkera Lindha, Američana, který bojoval za Tálibán.[2] Michael Dorn je známý díky roli komandéra poručíka Worfa v seriálech Star Trek: Nová generace a Star Trek: Stanice Deep Space Nine. V této epizodě je vyobrazen v mikině, na níž je logo Pasadena City College, jeho skutečné alma mater. Po odvysílání epizody Dorn prozradil, že je fanouškem seriálu South Park, a kdyby byl požádán, poskytl by pro tuto epizodu svůj vlastní hlas. Sám Dorn je vegan.[3]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. SCHORN, Peter. South Park - The Complete Sixth Season. IGN [online]. 2005-10-14 [cit. 2022-04-01]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. FAQ - South Park Studios. web.archive.org [online]. 2009-04-10 [cit. 2022-04-01]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2009-04-10. 
  3. STARTREK.COM : Transcript. web.archive.org [online]. 2007-10-14 [cit. 2022-04-01]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2007-10-14. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]