Miriam Stockley

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Miriam Stockley
Miriam Stockley, 2006
Miriam Stockley, 2006
Základní informace
Narození15. dubna 1962 (62 let)
Jižní Afrika Johannesburg, JAR
ŽánryPop, Rock
Povolánízpěvačka
Aktivní roky1973 - současnost
Webmiriam.com.uk
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Miriam Stockley (* 15. dubna 1962 Johannesburg) je britská zpěvačka. Její dílo je ovlivněné jihoafrickou hudbou. Je provdaná za producenta a hudebníka Roda Houisona, se kterým má dvě děti.

Ve svých jedenácti letech založila se svou sestrou Avryl skupinu Stockley Sisters. Později se kvůli rozvoji své hudební kariéry přestěhovala z jižní Afriky do Londýna. Zde se podílela na několika albech a televizních reklamách. Na přelomu 80. a 90. let pracovala Stockleyová jako studiová zpěvačka pro skladatelské a producentské trio Stock Aitken Waterman.

V 90. letech se jako vokalistka účastnila Velké ceny Eurovize (v Dublinu v roce 1997 vyhrála soutěž se skupinou Katrina and the Waves).

Na konci 90. let spolupracovala také s multiinstrumentalistou Mike Oldfieldem. Podílela se na jeho albu The Millennium Bell a zúčastnila se silvestrovského koncertu The Art in Heaven Concert. Spolupráci s Oldfieldem obnovila v roce 2006, kdy působila jako jeho zpěvačka na turné Nokia Night of the Proms, jehož se Oldfield ten rok účastnil.

Sólová diskografie[editovat | editovat zdroj]

  1. Miriam (1999)
  2. Second Nature (2006)
  3. Eternal (2007)

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Miriam Stockley na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]