Mary L. Trumpová

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Mary L. Trumpová
Rodné jménoMary Lea Trump
Narozeníkvěten 1965 (58 let)
New York
USAUSA USA
BydlištěNew York
Alma materKolumbijská univerzita
Tuftsova univerzita
Adelphi University
Univerzita Tübingen
Povoláníklinická psycholožka, spisovatelka literatury faktu, životopiskyně, koučka, obchodnice a psycholožka
Politická stranaDemokratická strana
RodičeFred Trump Jr. a Linda Clapp
Rod(rodina) Trump
PříbuzníFred Trump III (sourozenec)
Donald Trump (strýc z otcovy strany)
Robert Trump (strýc z otcovy strany)
Maryanne Trumpová Barryová (teta z otcovy strany)
Elizabeth Trump Grau (teta z otcovy strany)
Ivanka Trumpová (syn otcova bratra)
Donald Trump Jr. (syn otcova bratra)
Eric Trump (syn otcova bratra)
Tiffany Trumpová (syn otcova bratra)
Barron William Trump (syn otcova bratra)
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Mary Lea Trumpová, Mary L. Trump (* 3. května 1965 New York)[1] je americká psycholožka, obchodnice a autorka. Je neteří prezidenta Donalda Trumpa. Její kniha z roku 2020, Too Much and Never Enough o Trumpovi a jeho rodině, se v den jejího vydání prodala téměř milion kopií.

Život[editovat | editovat zdroj]

Mary Lea Trump se narodila 3. května 1965 pilotovi Fredu Trumpovi Jr. a letušce Lindě Clappové. Má starší bratra Freda Trumpa III[2]. Trumpová vystudovala školu Ether Walker v roce 1983. Studovala anglickou literaturu na Tufts University, získala magisterský titul v anglické literatuře na Kolumbijské univerzitě, kde studovala díla Williama Faulknera[3]. Je zároveň držitelem titulu PhD v klinické psychologii na Dernerově institutu pokročilých psychologických studií na univerzitě Adelphi University.[4]

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

Trumpová pracovala jeden rok v psychiatrickém centru na Manhattanu a pracovala na svém doktorském výzkumu. Trumpová přispěla do knihy Diagnosis: Schizophrenia, vydané nakladatelstvím Columbia University Press v roce 2002. Vyučovala postgraduální kurzy vývojové psychologie, traumatu a psychopatologie. Je zakladatelkou a výkonnou ředitelkou společnosti The Trump Coaching Group, společnosti pro životní koučování, a také vlastnila a provozovala řadu malých podniků na severovýchodě.[5]

Too Much and Never Enough[editovat | editovat zdroj]

Příliš málo a nikdy dost: Jak moje rodina stvořila nejnebezpečnějšího muže na světě je neoprávněná biografie o Trumpovi zveřejněna 14. července 2020 od vydavatelské společnosti Simon & Schuster.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. What to Know About Donald Trump's Niece Mary, Who Fought Him in Court & Is Writing a Tell-All. PEOPLE.com [online]. [cit. 2020-11-30]. Dostupné online. (EN) 
  2. Trump pressured his alcoholic brother about his career. Now he has regrets. | The Seattle Times. web.archive.org [online]. 2019-08-08 [cit. 2020-11-30]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2019-08-08. 
  3. D'ANTONIO, Michael. The psychologist in the Trump family speaks. CNN [online]. [cit. 2020-11-30]. Dostupné online. 
  4. KRANISH, Michael. Mary Trump once stood up to her uncle Donald. Now her book describes a ‘nightmare’ of family dysfunction.. Washington Post. Dostupné online [cit. 2020-11-30]. ISSN 0190-8286. (anglicky) 
  5. Mary Trump: What we know about POTUS' niece behind scathing tell-all - Business Insider. web.archive.org [online]. 2020-06-19 [cit. 2020-11-30]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2020-06-19. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]