Eric Trump

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Eric Trump
Eric Trump (22. února 2018)
Eric Trump (22. února 2018)
Rodné jménoEric Frederick Trump
Narození6. ledna 1984 (40 let) nebo leden 1984 (40 let)
Manhattan
BydlištěWestchester County
Alma materGeorgetownská univerzita
Trinity School
Povolánípodnikatel, společenská celebrita a televizní moderátor
ZaměstnavatelThe Trump Organization
Politická stranaRepublikánská strana
ChoťLara Trumpová[1]
DětiEric Luke Trump
Carolina Dorothy Trump
RodičeDonald Trump a Ivana Trumpová
Rod(rodina) Trump
PříbuzníDonald Trump Jr., Tiffany Trumpová, Ivanka Trumpová a Barron William Trump (sourozenci)
Webwww.erictrumpfoundation.com
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Eric Frederick Trump (* 6. ledna 1984 New York) je americký podnikatel a syn bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa a jeho první manželky Ivany Trumpové. V roce 2007 založil a do roku 2016 i vedl Nadaci Erica Trumpa (Eric Trump Foundation). Je viceprezidentem společnosti The Trump Organization. S manželkou Larou Trumpovou mají dvě děti.

Raný život a vzdělání[editovat | editovat zdroj]

Narodil se na Manhattanu v New Yorku. Jeho rodiče se rozvedli v roce 1991, když mu bylo sedm let. Studoval na Trinity School v New Yorku, poté v roce 2002 absolvoval The Hill School v Pottstownu a v roce 2006 přešel na Georgetown University ve Washingtonu, kde studoval finance a řízení.

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

Je jedním z klíčových osobností společnosti The Trump Organization. Je odpovědný za expanzi společnosti na trhu s nemovitostmi. Spolu s otcem dohlížel na rozšíření sítě golfových hřišť Trump Golf a se sestrou Ivankou Trumpovou vedl rekonstrukci a generální opravy hotelu Trump National Doral a golfového hřiště Blue Monster v Miami.

V roce 2012 byl časopisem Forbes uznán mezi osobnostmi v oblasti nemovitostí. Časopis New York Observer, jehož vydavatelem je jeho švagr Jared Kushner, o něm napsal, že patří k 20 nejdůležitějším mladým filantropům.[2] V roce 2013 získala společnost The Trump Organization ocenění Rising Star of the Year časopisu Wine Enthusiast Magazine.

Fond Eric Trump[editovat | editovat zdroj]

V roce 2006 založil svou Nadaci Erica Trumpa. Podle webových stránek nadace je jejím cílem sbírka pro nevyléčitelně nemocné děti a pacienty nemocnice St. Jude Children's Research Hospital. Podle veřejně dostupných daňových přiznání byla nadace založena výhradně za účelem získávání finančních prostředků během charitativních akcí pořádaných v golfovém sportu. Během devíti let své existence nadace nashromáždila 8 054 000 dolarů. Všechny charitativní akce byly organizovány na golfových hřištích, která patří společnosti Trump Organization.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Eric Trump na anglické Wikipedii.

  1. Dostupné online.
  2. Observer [online]. 2013-04-10 [cit. 2019-10-29]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]