Ledovyj Dvorec (Tula)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Ledovyj Dvorec (Тula))
Ledovyj Dvorec
PolohaTula, Rusko
Souřadnice
Kapacita
3363 diváků
Rozměry
61x30 m
Map
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Ledovyj Dvorec (česky Ledový palác, rusky Ледовый дворец) je sportovní a koncertní komplex ve městě Tula v středním Rusku.

Informace[editovat | editovat zdroj]

Ledový palác v Tule byl postaven v rámci programu Gazprom pro děti podle dohody uzavřené v roce 2016 mezi gubernátorem regionu Tula Alexejem Dyuminem a předsedou představenstva Gazpromu Alexejem Millerem. Symbolický první kámen byl položen 22. srpna 2016 [1] [2] .

Budova stadionu, nacházející se na ulici Novomoskovskaya, 13, je dvoupatrová, celková plocha činí přibližně 15 tisíc metrů čtverečních. Nachází se zde ledová aréna s plochou 61x30 metrů a tribunami pro 3363 diváků [3], šatny, místnost pro rozhodčí a další místnosti, tělocvična, food court, sportovní prodejna. Arénu lze přeměnit na koncerty a oslavy [4]. Jedná se o největší ledovou arénu v Tulské oblasti [1] [5] .

Události[editovat | editovat zdroj]

První zápas v aréně se hrál 18. srpna 2020. V utkání skupinové fáze Poháru guvernéra regionu Tula mezi mládežnickými týmy zvítězil Atlant Mytišči nad Novosibirsk Siberian Snipers - 7:2 [6] . První gól v historii paláce vstřelil forvard Atlantu Denis Baranov [7] . Oficiální otevření paláce proběhlo 21. srpna 2020 [8] .

Od roku 2020 pořádá domácí zápasy MHL v Ledovém paláci Tula Academy of Michajlov [9], od roku 2021 hostí Tula AKM rivaly z VHL [5] [10] .

Pořádají se zde také zápasy krajských turnajů, tréninky mládežnických sportů v ledním hokeji, krasobruslení, sledge hokej [4] [11] [12] [13] [14] .

Zápasy ruského národního týmu[editovat | editovat zdroj]

Ve dnech 1. a 2. května 2022 se zde odehrála přátelská utkání mezi reprezentacemi Ruska a Běloruska. Oba souboje, které se odehrály s téměř zaplněnými tribunami, vyhráli Rusové - 5:2 a 3:2. V prvním zápase poprvé v historii ruské reprezentace dal brankář gól - Dmitrij Nikolajev trefil prázdnou branku Bělorusů.[15]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Ледовый дворец (Тула) na ruské Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]