Kingdom Come: Deliverance II

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Kingdom Come: Deliverance II
Logo videohry
Logo videohry
Základní informace
VývojářWarhorse Studios
VydavatelDeep Silver
RežisérDaniel Vávra
ProducentiMartin Klíma
Prokop Jirsa
DesignéřiViktor Bocan
Prokop Jirsa
VýtvarníkViktor Höschl
ScenáristaDaniel Vávra
SkladateléJan Valta
Adam Sporka
Herní sérieKingdom Come: Deliverance
EngineCryEngine
PlatformyMicrosoft Windows
PlayStation 5
Xbox Series X/S
Datum vydání2024
Žánrakční hra na hrdiny
Herní módvideohra pro jednoho hráče
KlasifikacePEGI 18 a více
Posloupnost
Kingdom Come: Deliverance
Oficiální webové stránky
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Kingdom Come: Deliverance II je chystaná akční hra na hrdiny od studia Warhorse, vydávaná společností Deep Silver. Jde o pokračování prvotiny studia, Kingdom Come: Deliverance (2018). Oproti předchozímu dílu se počet zaměstnanců ve studiu zdvojnásobil.[1] Vydání titulu je plánováno na rok 2024 na platformách Microsoft Windows, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.[1]

Popis[editovat | editovat zdroj]

Kingdom Come: Deliverance II bude obsahovat oficiální český dabing. První díl disponoval pouze neoficiálním, fanouškovským dabingem.[2][3] Hra nabídne více zbraní; jde například o kuše, nebo o píšťaly.[1] Nehratelné postavy by měly dynamicky reagovat na aktuální činnost hráče. Hráč bude zároveň mít možnost okamžitě zareagovat.[4] Zatímco první díl se odehrával ve vesnicích a v přírodě, v pokračování bude velkou roli hrát městské prostředí Kutné Hory.

Hlavním hrdinou bude opět Jindřich ze Skalice. Hra bude obsahovat dvě hratelné mapy ležící v Zemích Koruny české. Konkrétně jde o Český ráj (okolí hradu Trosky) a druhou mapu obsahující území mezi Kutnou Horou, Malešovem a Suchdolí. Obě mapy jsou přibližně stejně velké jako mapa prvního dílu, celý herní svět tak bude v porovnání dvojnásobný. Mapa z prvního dílu hráčům přístupná nebude. Příběh začíná dva dny po konci prvního dílu.[5]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b c BIGAS, Jiří. Warhorse oznamují Kingdom Come: Deliverance II. www.vortex.cz [online]. 2024-04-18 [cit. 2024-04-19]. Dostupné online. 
  2. POLIS-PLAYMAN. Pokračování Kingdom Come: Deliverance II vyjde ještě letos! [online]. 2024-04-18 [cit. 2024-04-19]. Dostupné online. 
  3. SULKOVÁ, Kristýna. Kingdom Come: Deliverance II bude mít český dabing. www.vortex.cz [online]. 2024-04-18 [cit. 2024-04-19]. Dostupné online. 
  4. Kingdom Come: Deliverance II Official Game Reveal. [s.l.]: [s.n.] Dostupné online. 
  5. Reportáž: Jak se dělá Kingdom Come: Deliverance II. Podívejte se s námi do zákulisí Warhorse Studios. [s.l.]: [s.n.] Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]