J. Greg Miller

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
J. Gregory Miller
Základní informace
Žánryklasická hudba, populární hudba
Nástrojelesní roh, trubka, pozoun, eufonium
Příbuzná témataThe Who
WebMiller-music.com
Některá data mohou pocházet z datové položky.

J. Gregory Miller je americký hráč na lesní roh, skladatel a hudební aranžér.

Život a kariéra[editovat | editovat zdroj]

J. Greg „JG“ Miller se narodil v Coloradu a vyrostl v Mohntonu v Pensylvánii. Hrál s Reading Symphony Youth Orchestra a Philadelphia Youth Orchestra a vystudoval Mifflin High School v Berks County. Dále navštěvoval University of Rochester, Eastman School of Music a University of Arizona. Poté se přestěhoval do Los Angeles, kde získal na Univerzitě Jižní Kalifornie doktorát.

Miller koncertoval s mnoha sbory a orchestry, včetně Rochester Philharmonic Orchestra, Mariachi Sol de Mexico, the Desert Symphony, the Tucson Symphony Orchestra a the Flagstaff Symphony Orchestra. Také nahrával v hollywoodských studiích hudbu pro několik filmů. V letech 2012 a 2013 koncertoval s britskou rockovou kapelou The Who v rámci jejich turné Quadrophenia and More a také s nimi hrál na charitativním koncertě 12-12-12: The Concert for Sandy Relief v Madison Square Garden v New Yorku.[1]

Skladby[editovat | editovat zdroj]

  • Foglissimo! (2007)
  • Seven Sets on The Odyssey (2008)
  • Cloak and Dagger Games (2010)

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku J. Greg Miller na anglické Wikipedii.

  1. Tracy Rasmussen. Share Mifflin grad onstage with The Who at '12-12-12' concert [online]. 14 December 2012 [cit. 2012-12-14]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2014-02-23.