Harel Skaat

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Harel Skaat
Harel Skaat v roce 2007
Harel Skaat v roce 2007
Základní informace
Narození8. srpna 1981 (42 let)
Kfar Saba
Žánrypop music
Povolánízpěvák, hudební skladatel, autor písní a divadelní herec
Nástrojehlas
Hlasový obortenor
VydavatelAroma Music
Manžel(ka)Idan Roll
Webhttp://www.harelskaat.com/
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Harel Skaat, hebrejsky הראל סקעת‎ (* 8. srpna 1981 v Kfar Saba) je izraelský zpěvák a hudebník.

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

Harel Skaat začal v roce 2002 studovat na umělecké škole Bejt Cvi v Ramat Gan. Během studia se v roce 2004 zúčastnil televizní talentové show Kochav Nolad, kde se umístil na 2. místě.

Jeho první album Harel Skaat se v Izraeli stalo platinovým a získalo také několik ocenění. Při volbě zpěváka a písně desetiletí 2000–2009 se Skaat dostal na 2. místo a jeho píseň "ואת" (Ve at, tj. "A ty") z jeho prvního alba se umístila na 4. místě. V roce 2009 vydal své druhé album "דמויות" (Dmuiot, tj. "Podoby"), které se v Izraeli stalo zlatým albem. V roce 2012 vydal své třetí album s názvem "שוב מאושר" (Šuv me'ušar, tj. "Opět šťastný").

V roce 2010 byl Harel Skaat vybrán, aby reprezentoval Izrael na Eurovision Song Contest v Oslu. Televizní publikum a odborná porota vybrala jeho píseň "מילים" (Milim, tj. Slova), se kterou se Harel Skaat probojoval až do finále. Zde se umístil na 14. místě. Dále Skaat v Oslu získal Cenu Marcel Bezençon v kategorii „Press Award“ (nejlepší píseň, udělovanou všemi akreditovanými novináři) a v kategorii „Artistic Award“ (nejlepší performance, udělovanou evropskými komentátory). Kromě toho skladatelé jeho písně Milim získali „Composer Award“ (udělovanou všemi zúčastněnými skladateli). Poprvé se tak stalo, že všechna ocenění Marcel Bezençon získala jedna země.

Osobní život[editovat | editovat zdroj]

V říjnu 2010 Skaat oznámil, že je gay.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Harel Skaat na německé Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]