Dva výtečníci

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Dva výtečníci
Původní názevI due superpiedi quasi piatti
Země původuItálieItálie Itálie
Jazykitalština
Délka110 min
Žánryakční film, filmová komedie
Scénář a režieEnzo Barboni
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleBud Spencer
Terence Hill
ProdukceVittorio Galiano
HudbaGuido De Angelis
Maurizio De Angelis
KameraClaudio Cirillo
KostýmyLuciano Sagoni
StřihEugenio Alabiso
Výroba a distribuce
Premiéra1977
DistribuceMokép
Dva výtečníci na ČSFDKinoboxuIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Dva výtečníci (v originále I due superpiedi quasi piatti) jsou italský komediální film z roku 1977 v hlavní roli s Budem Spencerem a Terencem Hillem.

Děj filmu[editovat | editovat zdroj]

Wilbur Walsh (Bud Spencer) a Matt Kirby (Terence Hill) se náhodou střetnou v přístavu v Miami, když se zde oba neúšpěšně snažili najít nějakou práci. Oba nezávisle na sobě se dostanou do kontaktu s místním gangsterským syndikátem.

Později se oba dohodnou, že za několik dní vyloupí zdejší supermarket. Během domlouvání plánu se však do stejného občerstvení dorazí dva policisté, kteří jim doporučí práci u policie. V den loupeže potkávají u supermarketu stejné dva policisty. Aby se jich zbavili, Matt zavolá na policii a nahlásí falešné podezření z loupeže klenotnictví, čímž jsou oba policisté povoláni k výjezdu. Jejich odjezdu oba využití a vniknou do budovy, následně pak vtrhnou do jedné z kanceláří netušíc, že ta je kanceláří policie. Policisty jsou mylně pokládáni za nováčky, kteří se chtějí k policii přihlásit. Přes jejich nevůli jsou odvedeni k policejnímu veliteli McBrideovi (David Huddleston) a jsou přijati.

Během následujících dní jsou podrobeni policejnímu výcviku a jsou zařazeni do řešení případu vraždy mladého Číňana v přístavu. Matt si uvědomí, že ho potkal krátce předtím, než se seznámil s Wilburem, v přístavu, když nesl nějakou krabici. Okolnosti oba dovedou k jeho rodině, která ho postrádá nevědíc, že zemřel. Oba začnou na vlastní pěst vyšetřovat spojitost mezi Číňanem, krabicí, přístavem a jeho smrtí. Mezitím se však několikrát stanou cílem gangsterského syndikátu, který se je pokusí několikrát neúspěšně zneškodnit. Nakonec zjistí, že syndikát pašuje drogy a Číňan jim nevědomě ukradl jednu z dodávek drog.

Film končí tím, že oba policisté předají rodině Číňana peníze, poví jim falešný příběh o tom, že zemřel po pádu z paluby lodi v Hongkongu a odjezdem obou pryč.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Bud Spencer Wilbur Walsh
Terence Hill Matt Kirby
David Huddleston policejní velitel, kpt. McBride
Laura Gemser Suzy Lee
April Clough Angie Crawford
Jill Flanter Galina Kočilova
Ezio Marano vyděrač
Luciano Catenacci Fred Cline
Riccardo Pizzuti Fredův pobočník
Luciano Rossi Geronimo
Ottaviano Dell'Acqua Geronimův pobočník
Fred Yuen strýc Suzy Lee, mrtvý Číňan
Edy Biagetti víceguvernér

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]