Diskuse s wikipedistou:Vladcz

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Bazi (diskuse) 12. 4. 2013, 20:58 (UTC)

Radio Akropolis[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky v článku Radio Akropolis. Obávám se ale, že doplnění seznamu pořadů včetně převzetí původních popisků v takovém rozsahu ([1]) by už mohlo překračovat hranice přípustné citace a být v konfliktu s autorskými právy. --Bazi (diskuse) 12. 4. 2013, 21:13 (UTC)

Vyzjistím jak je to s autorskými právy a dám vědět --Vladcz (diskuse) 17. 4. 2013, 18:27 (UTC)
Můžete to případně zkusit konzultovat i s jinými zkušenými kolegy tady na Wikipedii, na stránce Wikipedie:Pod lípou (práva). --Bazi (diskuse) 17. 4. 2013, 21:04 (UTC)
Ptal jsem se bývalého šéfredaktora radia Pavla Zelinky (nyní je v Českém rozhlasu) jak je to s autorskými právy popisků a dostalo se mi této odpovědi: Jsem přesvědčen, že nikdo z autorů nebude proti publikování! Vůbec je otázka, komu by vlastně taková práva náležela, pokud by existovala. Radio bylo neziskový subjekt s celkem volnou organizací, takže by se mohlo tvrdit, že práva na popisky by mohla patřit tvůrcům. Nicméně tvůrci pořadů si mnohdy popisky nevymýšleli a udělal to někdo z radia (šéfredaktor, šéf publicistiky, někdo jiný), takže by bylo zřejmě složité dohledat kdo je autorem. Zkusím se zeptat Wikipedie:Pod lípou (práva). --Vladcz (diskuse) 18. 4. 2013, 18:11 (UTC)