Diskuse s wikipedistou:Pavlovskyjakub

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Werner Lampert[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Werner Lampert. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení.

Přečtěte si prosím WP:Název článku. Chybně zakládáte články s malým počátečním písmenem u příjmení. Navíc takovéto zakládání subpahýlů přínosné moc není. --Faigl.ladislav 1. 12. 2008, 00:59 (UTC)

Chybné založení článku[editovat zdroj]

Omlouvám se že jsem si nevšiml. Psát začínám dnes poprvé a tak nějaké věci musím ještě dotáhnout. Rád bych doplnil články o nějaké obrázky a odkazy ale nemohu na to zatím přijít. Jakub

Co se týče obrázků, přidávat lze ty, které jsou načteny na Wikimedia Commons, případně vlastníte k nějaké fotce či obrázku autorská práva, můžete jej vložit na Wikimedia Commons (která je úložištěm multimediálních souborů pro projekty wiki, a následně je použít do článků. Jinak nic se neděje, opravil jsem to po Vás a rád Vám pomohu a poradím s čím budete potřebovat. Níže jsem vám vložil vítací šablonu. Jsou tam odkazy jak psát článek, atp. Prostudujte si je a pokud by vám nebylo něco jasné, tak se na mne obraťte. Pěknou noc či brzké ráno--Faigl.ladislav 1. 12. 2008, 01:13 (UTC)

Mnohokrát děkuji za informaci a pomoc. Jsem rád že existují lidé kteří pomohou, když je třeba. Pavlovskyjakub 1. 12. 2008, 01:21 (UTC)

Je samozřejmostí pomáhat nováčkům. Každý jsme jimi jednou byli a každý má své slavné i méně slavnější začátky. Jinak jak jste asi pochopil, u článku označeného jako subpahýl chce doplnit informace do sedmi dnů. Tam kde je urgentně ověřit se po splnění podmínky, aby se nejednalo o subpahýl je lhůta měsíce k dozdrojování (rozumějte docitování daných informací).--Faigl.ladislav 1. 12. 2008, 01:29 (UTC)

Zpětně vítejte[editovat zdroj]

Faigl.ladislav 1. 12. 2008, 01:13 (UTC)

Děkuji Vám za první informace v článku Sunny. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení.

Prosím prostudujte si všechna ta doporučení, nejsou nadarmo. V případě, že budete takto vytvářet subpahýly, tak to není pro wikipedii přínosné. Pokud chcete něco založit, tak je třeba, aby to mělo nějakou štábní kulturu (dle pravidel). Chápu že pro nováčka to není ze začátku jednoduché. Existuje tu pískoviště, kde si můžete editace vyzkoušet. Opravdu se pouštějte do nových článků, až si budete jist, že doporučením rozumíte (neváhejte se mne na cokoliv zeptat) a hlavně poté, co vylepšíte již existující články označené za subpahýly. --Faigl.ladislav 1. 12. 2008, 01:51 (UTC)

Úprava článku[editovat zdroj]

Upravil jsem článek Werner Lampert tak jak by podle wiki standardů měl vypadat, samozřejmě to chce ještě rozšířit a dozdrojovat. Tím dozdrojováním nemyslím citaci německé wikipedie, ale jiných zdrojů. Je potřeba splnit toto pravidlo (Wikipedie:Ověřitelnost).--Faigl.ladislav 1. 12. 2008, 02:04 (UTC)

Werner Lampert[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Werner Lampert. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení.

Článek je již dostatečný, aby nebyl subpahýl (i když by to ještě aspoň větu dvě chtělo), ale teď chce dohledat zdroje. --Faigl.ladislav 1. 12. 2008, 02:18 (UTC)

Podařilo se mít najít archiv článku v rakouských obchodních novinách -- Pavlovskyjakub 1. 12. 2008, 02:38 (UTC)

Koukám, že jste přidal foto. Jen doufám, že jste obrázek nepřevzal z webu www.nachhaltigkeit.at. Kopírování či přebírání fotografií ke kterým nemáte autorská práva totiž porušuje autorská práva a takovýto by byl smazán.--Faigl.ladislav 1. 12. 2008, 02:28 (UTC)
Je mi líto, ale fotku jsem na commons označil jako porušení autorských práv, jelikož je víc než zřejmé, že jste ji použil odtud. Prosím vyvarujte se porušování autorských práv. Mohl byste za to být potrestán. Jinak co se týče nálezu článku v rakouských novinách, určitě jej přidejte do článku.
Článek přidám. Jinak k fotkám k Wernerovi, jelikož se s ním osobně znám mohu používat jakékoliv fotky které on autorizuje. Dále mám ještě malý problém s článkem Agra Zvíkov, který jsem napsal ale nepřiřazuje se k mému jménu.
No rozhodně bude potřeba zaslat souhlas s použitím fotky. Nevím přesně jak to chodí na commons, pracuji hlavně zde na wiki, ale v průběhu dne vám to zjistím a napíšu sem. Jinak co se týče článku Agra Zvíkov, mimo to že chce dozdrojovat, jinak bude smazán, se nepřiřazuje a nebude přiřazovat k vašemu jménu, jelikož jste ho vytvořil jako nepřihlášený uživatel (v historii je pouze IP adresa).--Faigl.ladislav 1. 12. 2008, 03:06 (UTC)

Agra Zvíkov[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Agra Zvíkov. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Faigl.ladislav 1. 12. 2008, 03:06 (UTC)

Dobrý den, tak myslím že tenhle článek už by mohl být ověřený, ne? Uvedl jsem do odkazů stránky a i výpis z obchodního rejstříku. ---- Pavlovskyjakub 1. 12. 2008, 13:19 (UTC)

Obávám se, že výpis z obchodního rejstříků je jako zdroj značně triviální (plyne z něj, že firma existuje a kdo ji vlastní, ale o moc víc ne) a vlastní stránky zase nejsou nezávislý zdroj. Obecně platí, že o věcech, o kterých je na wikipedii článek, by měla existovat nějaká nezávislá literatura, aby bylo možno fakta ověřit. Tedy uveďte tam jako zdroje nějaké tiskoviny, kde o firmě vyšel článek. Pokud nikdo o této firmě zatím článek nikdo nikam nenapsal, pak asi není v tuto chvíli dost významná, aby měla článek na wikipedii a je zbytečné ztrácet tím článkem čas, protože bude jako nedostatečně ověřitelný pravděpodobně poměrně rychle smazán. Tolik moje rady.--Tchoř 1. 12. 2008, 18:04 (UTC)

Souhlasím s Vámi kolego a tudíž jsem šablonu do článku vrátil. --Zkf 1. 12. 2008, 23:16 (UTC)

Děkuji Vám za první informace v článku Biofach. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Elm 1. 12. 2008, 11:54 (UTC)

Přesunul jsem článek na jméno BioFach, což je zřejmě správná forma zápisu. Výzva k rozšíření stále platí... --Tchoř 2. 12. 2008, 01:08 (UTC)

Zdravím. Koukám na vaše editace a měl bych dvě prosby:

Prosím používejte tlačítko „Ukázat náhled“[editovat zdroj]

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. Faigl.ladislav 1. 12. 2008, 12:51 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat zdroj]

Díky za Vaše příspěvky, chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, tak třeba Vaše editace bude patřit mezi ty, které budou moci vynechat, a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. Faigl.ladislav 1. 12. 2008, 12:51 (UTC)

Agra Zvíkov[editovat zdroj]

Můžu se zeptat, Vy máte práva k tomu logu?--Faigl.ladislav 1. 12. 2008, 14:24 (UTC)

Ano, agenturu která je produkuje vlastní můj bratr. A jinak tuto firmu taky spoluvlastním. Viz výpis z obchodního rejstříku. --- Pavlovskyjakub 1. 12. 2008, 14:31 (UTC)

Co se týče jak loga firmy, tak fota onoho pána, o kterém byla řeč, tak si prosím prostudujte commons:Commons:OTRS, protože je potřeba, aby vlastník autorských práv (u firmy můžete být vy, u toho pána ten kdo to fotil, či ten pán) poslal povolení podle vzoru na OTRS. V opačném případě bude obé pravděpodobně smazáno.--Faigl.ladislav 1. 12. 2008, 14:36 (UTC)
P.S.: k porozumění o co jde koukněte sem WP:OTRS--Faigl.ladislav 1. 12. 2008, 14:38 (UTC)

Mezinami[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Mezinami. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Miraceti 1. 12. 2008, 14:50 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku Demeter. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Miraceti 1. 12. 2008, 14:53 (UTC)

Messages on Commons[editovat zdroj]

Hi Pavlovskyjakub,
there are some messages waiting for you over at Commons[1]. Cheers. --Túrelio 3. 12. 2008, 07:37 (UTC)