Diskuse s wikipedistou:Mrstejskal

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vítejte[editovat zdroj]

Zdravím. Nemusíte před založením vlastního textu, psát na stránku, že Heslo se připravuje... Pokud hodláte na hesle pracovat více dní, je dobré po vložení první části přidat nahoru šablonu {{Pracuje se}}. Také prosím používejte tlačítko Ukázat náhled před definitivním uložením. Díky. --Japo ¿ 07:04, 13. 8. 2007 (UTC)


Luboš a Jana Svobodovi[editovat zdroj]

I já Vás srdečně vítám v české Wikipedii a hned mám jednu záležitost. Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Luboš a Jana Svobodovi. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení.

Google nenašel nic na téma Luboš a Jana Svobodovi, takže je nutné dodat nějaké věrohodné zdroje. Nepsaly o nich nějaké noviny? Jinak to totiž vypadá jako propagační článek (viz odkaz, bod 18). Věřím, že nezávislé věrohodné zdroje, na jejichž základě jste onen článek psal, máte ještě někde po ruce. Přeji hodně zdaru při dalším editování! --Luděk 07:26, 13. 8. 2007 (UTC)

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. --Luděk 18:25, 13. 8. 2007 (UTC)


V článku o Ceně L. B. Pearsona, která je jednou z ocenění v hokejové NHL, jsem opravil údaj o tom, že L. B. Pearson nebyl prvním, ale v pořadí čtrnáctým ministerským předsedou Kanady. Chápu, že redakce po mně chtěla uvést zdroj. Nerozumím ale tomu, proč nikomu nevadil předchozí nepravdivý údaj čili proč po předchozím autorovi nebyl požadován důkaz, že Pearson byl prvním PM Kanady. Nebo principu fungování Wikipedie špatně rozumím?

Proč zdroj jednou ano a jindy ne?[editovat zdroj]

V článku o Ceně L. B. Pearsona, která je jednou z ocenění v hokejové NHL, jsem opravil údaj o tom, že L. B. Pearson nebyl prvním, ale v pořadí čtrnáctým ministerským předsedou Kanady. Chápu, že redakce po mně chtěla uvést zdroj. Nerozumím ale tomu, proč nikomu nevadil předchozí nepravdivý údaj čili proč po předchozím autorovi nebyl požadován důkaz, že Pearson byl prvním PM Kanady. Nebo principu fungování Wikipedie špatně rozumím? --Mrstejskal 21. 5. 2009, 09:15 (UTC)

Dobrý den. Nejdřív bych Vám chtěl říct, že psát dotazy na svou diskusní stránku není příliš vhodné, protože si toho nemusí nikdo všimnout. Diskusní stránka slouží spíše k tomu, když chce někdo něco sdělit Vám. Kdybyste měl nějaké další dotazy, napište spíš na stránku WP:Pod lípou nebo WP:Potřebuji pomoc. A teď k Vašemu dotazu. Jde o to, že na české Wikipedii je pravidelně aktivních zhruba 100 lidí, a ti opravdu nemůžou kontrolovat všechno. Nicméně jsem požadavek na zdroj smazal, neboť podle mého je to zřejmý fakt, stačí se podívat do jakéhokoliv seznamu ministerských předsedů Kanady a umět napočítat do 14. Zdroje by se spíše měly požadovat po nezřejmých faktech, kritikách, přesných výrocích, přesných číslech, negativních faktech, apod. Pěkný den. --Harold 21. 5. 2009, 09:37 (UTC)