Diskuse s wikipedistou:MirekZ

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Li-sung 14:50, 16. 10. 2005 (UTC)


Mozartovo dílo[editovat zdroj]

Pane kolego, nic proti vkládání díla W.A.Mozarta do Wikipedie, naopak. Ale pozor, vytváříte články, jejichž název je velmi obecný. Např. když vidím „Dua“, a pak čtu jakýsi podivný seznam, o Mozartovi nemám ani tuchu. Chtělo by to např. „Dílo W.A.Mozarta-Dua“ atd. Jinak článek „Duo“ samozřejmě také může existovat, ale měl by pojednávat o duu obecně. Kf 11:32, 17. 10. 2005 (UTC)

Připojuji se, teď trochu zděšeně koukám třeba na Árie, písně, sbory. Řekněte sám, kdybyste narazil nahodně ve wikipedii na stránku s tímto názvem a obsahem (o formátování nemluvě), byl byste z toho moudrý? --Radouch 11:42, 17. 10. 2005 (UTC)

Prosím, přečtěte si doporučení Wikipedie:Název článku a před tím, než se pustíte do práce chvíli přemýšlejte o vhodném pojmenování pro vaše příspěvky. Nezapomeňte, že wikipedie nemá žádné hierarchické uspořádání a každý článek musí být schopen existovat zcela nezávisle na ostatních. To se týká jak názvu tak i obsahu. Možná se Vám přijde zbytečné do každého takového článku dát alespoň jednu větu o autorovi, ale věřte, že čtenáři našeho společného díla takovou přehlednou a srozumitelnou stavbu ocení. -- Pastorius 11:48, 17. 10. 2005 (UTC)

Nazdar milý kolego, vidím, že na Mozartových dílech se ještě pilně pracuje. V této souvislosti jsem si všiml několika změn, které jste provedl (alespoň tak tuším, viz i mé poznámky v Diskuse:Kompletní Köchlerův soupis děl a Diskuse:Dílo W. A. Mozarta), takže bych Vás rád upozornil na nápovědu Nápověda:Přejmenování stránky; přesouváte-li totiž text pomocí funkce kopíruj a vlož, tak ztratíte jak historii článku tak i diskusní stránku, což by se více méně nemělo stát. Podívejte se na to prosím, jinak mnoho zdaru v další práci, dík, -jkb- 12:36, 17. 10. 2005 (UTC)
Ještě jednou douška: kolego, není žádného důvodu k zoufání či omluvám, prosím, editujte dále s odvahou, chybky tu na začátku dělali i dnes ostříhaní hoši; uděláli někdo něco, s čímž se nepočítá, dostanete prostě upozornění, takových má z nás každý už několik tuctů a je to normální. Takže dál s chutí do práce, to je právě to hezké na wikipedii, že Vašich chyberk si všimnou i jiní, a ještě: píšete-li na diskusní stránky, tak tam nechte i svůj podpis - to jsou čtyři vlnovky ~ za sebou. Dík, -jkb- 12:48, 17. 10. 2005 (UTC)

Vaši omluvu bezezbytku přijímám. Omlouvat jste se nemusel. Doufám, že vás sprška připomínek neodradila od další práce na našem projektu. Jsem rád, že se objevil někdo, kdo má chuť pustit se do zatím mělkých vod hudby. Nebojte se. Všichni společně to zvládneme. -- Pastorius 15:28, 17. 10. 2005 (UTC)


Nazdar ještě jednou. Vidím další aktivity, tak jo, to mne těší, OK. Např. W. A. Mozart - Kantáty. Jedná se jistě o rozdělení původního dlouhého textu do několika menších, ok, do toho se nepletu, není mojí silnou stránkou. Pokuste se nyní ale udělat následující: dívám se na článek jako laik a ptám se, co to je, tedy:

    • O čem článek je, tedy: ve wikipedii je základním pravidlem, že každý článek má nějakou základní definici, třeba: Zde najdete seznam kantát W. A. Mozarta, skladatele... ... další díla jsou k naleznutí ... ...
    • Něco jako název článku by měl být v této definice tučně
    • Vysvětlete každému laikovi o co jde, v tomto případě co je KV (v následujícím seznamu pod položkou KV uvádíme xxx yyy zzz ...)
    • Ke konci pak udělejte ještě pár odkazů, tedy na Mozarta samotného, na další seznamy jeho děl, na KV, na autora KV atd.

Přirozeně je možno zveřejnit i externí odkazy ve webu Začíná to být dobré. -jkb- 15:44, 17. 10. 2005 (UTC)


Dobrý. Mám na mysli ty kantáty. Skoro víc než jsem čekal (šlo mi o stručnou úvodní vtu, která se sliboucně rozrostla). Helejte, pokud se teď na Váš článek vrhne pár wikipedistů kolegů, kteří ´Vám tam něco škrtnou či připíší, tak to se podívejte na historii mých článků.... Navíc, připisujte a škrtejte i Vy v článcích jiných. U Mozarta Vám jistě někdo ztuční jeho jméno, udělá odkaz apod. Doufám, že se Vám tato forma spolupráce a hromadného zakládání článků líbí, budete-li mít s něčím potíže, tak požádejte prostě někoho o pomoc. Dobrou noc, -jkb- 17:25, 17. 10. 2005 (UTC)