Diskuse s wikipedistou:Madla

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 11 měsíci od uživatele Plánovací kalendář v tématu „Zapojte se do Komunitního wishlistu!

Pojmy ze sociologie[editovat zdroj]

Nazdar milá kolegyně, chvályhodné pustit se do sociologie, máme to trochu zanedbané, takže do toho, dostanete vyznamenání. Jenom s tím článkem Pojmy z oblasti sociologie nevím, jestli to bude k mazání, on by snad mohl i zůstat (a odkazat na něj třeba ze Sociologie samotné), dejme tomu že hledám nějaký pojem, nevyznám se a nemohu si vzpomenout - tady bych ho snad i našel. Heslo snad neuškodí. -jkb- 11:30, 21. 11. 2005 (UTC)

Asi máte pravdu. Mně se jenom zdálo, když jsem ho objevila, že to takhle patří spíš do wikcionáře. Ale mít stránku se stručnými definicemi pojmů a odkazy na podrobnější články není k zahození. Takže beru zpět. --Madla 11:55, 21. 11. 2005 (UTC)
myslitelné je jiste dat ten text do Sociologie samotne, jenze tam by to spis prekazelo, domnivam se, a clanek zbytecne nabobtnavalo. -jkb- 12:01, 21. 11. 2005 (UTC)

Psychologie[editovat zdroj]

Nazdar kolegyně, v posledních dnech tu publikuje řada nějakých studentů, který očividně nějaký prof dal za úlohu zveřejnit svou semetrální práci na wikipedii. Na to wiki neni, pár jich bylo smazano, ale následující nemohu posoudit - pokud ma hlavu a patu, je encyklopedistický a reprezentativní, mohl by i zůstat; můžete to posoudit??? Viz Specifické poruchy učení, budu vděčen. -jkb- 13:10, 7. 12. 2005 (UTC)

Zdravim. Mne to prijde docela dobre a myslim, ze muze zustat. Potrebuje to samozrejme upravit do wikistylu a nejak lepe usporadat. Ale myslim, ze tam je dost vecnych a relevantnich informaci a heslo sem rozhodne patri, takze se vyplati to ponechat a upravit. Ale me posouzeni reprezentativnosti rozhodne neni prilis odborne, nejsem psycholog ani specialni pedagog. Ale jinak dekuju za duveru :-). --Madla 15:06, 7. 12. 2005 (UTC)
Mnohý dík, stoprocentne perfektních článků tu zas tolik nemame, i mnohé další je možno dodělávat, šlo mi jen o takový hrubý posudek, a ten máme. Čau, -jkb- 15:09, 7. 12. 2005 (UTC)

kategorie diplomacie - mezin. právo ...[editovat zdroj]

Nazdar, doufám že je po svátcích vytráveno... Vidím kategorii Diplomacie, chci jen upozornit na kategorii Mezinárodní právo, kde pár článků o diplomacii již, aby se to nesekalo a aby to nebylo rozstrkané, zdar, -jkb- 09:29, 28. 12. 2005 (UTC)

Ono to bylo v rámci úklidu v politice, ale možná trochu unáhleně. Díky za upozornění. Prohlédnu to a promyslím.--Madla 09:34, 28. 12. 2005 (UTC)

Jo, to bylo jen na okraj, vidím i kategorii mezin. smlouvy, která je stejně jako mezin. právo v Kategorii Právo. -- Mimochodem dík za prohlédnutí Specifické poruchy učení, -jkb- 09:40, 28. 12. 2005 (UTC)


Nazdar a dík za dotaz. Nevím nakolik Vám pomůžu, v prosinci bych řekl ještě dost, dnes nevím, nějak jsem v posledních dnech posmutněl, protože se mi nepodařilo prosadit své řešení momentální situace a její vývoj mne rmoutí; viz i mou stránku nahoře poslední větu, normálně bych neodpovídal, jenže Vy jste mi velice vstřícně pomohla s tou sociologií a tak. Tedy, po prvním čtní se mi ten stromeček líbí, i ta střešní kategorie Mezinárodní vztahy je fajn řešení. Jediná věc, o které si nejsem jist, je ta poslední kategorie Dějiny regiónů, trochu to vybočuje (v žádném případě ale Historie, nevím proč to tu lidi prosazují, ohavné, jako historka či histerka...), ale tam máte i Vy samotná ten otazník. Nejsem si také jist, kam to šoupnout, spíš tedy Lidstvo než Dorozumívání, ale zcela ideální to není... Jako alternativy vidím Stát, ale ještě spíš Politika. Jistě se Vám ozve ještě pár lidí, takže to bude možno řešit, a do toho Vám přeji hodně zdaru. A ještě jednou dík za optání. ...

Tak teď nevím, kam odpovídat, ale asi sem. Jednak děkuju moc za zkouknutí. Nebudu Vás s tím víc otravovat, jen jsem si říkala, že Vám třeba udělá radost, že se něco hýbe kvůli Vaší poznámce:-). No a jinak Vám přeju hodně sil a co nejvíce radosti z psaní článků. Ono to je IMHO obecně docela dobré řešení, absence jakékoliv reakce je možná leckdy tím nejlepším řešením. Provokace, na něž není reakce, nikoho moc dlouho nebaví...
Tak tedy ještě jednou dík, a ať se Vám hezky píše a nálada brzy zvedne. --Madla 22:00, 5. 1. 2006 (UTC)

Ahoj, kde studuješ? Neustále vzpomínám na své půlroční studium v Odense. :-) Možná bysme mohli hodit řeč... Hodně zdaru! Hej hej! --slady 10:39, 5. 1. 2006 (UTC)

Hej. I København. Jaké je Odense? Já jsem tam ještě nebyla, vlastně jsem se skoro nedostala mimo Sjælland, což je trochu ostuda. Ale mám to na celý rok, tak snad na jaře... --Madla 10:59, 5. 1. 2006 (UTC)
Hej! Stor by, hvad? :-) Odense je malinké. Rozlohou a počtem obyvatel mi připadalo jako moje rodná Plzeň, ale všude jsou takové cihlové jednopatrové budovy, navíc většinou se zahrádkami, takže to neustále vypadalo jako procházka po udržované vesnici. (Což může být pěkné, ale po půl roce trochu nuda.) Jinak jako všude jinde: zataženo, větrno a hlavně draho...
V Kodani jsme strávili jen pár dní. Tivoli bylo super (když jsi tam na dýl, můžeš si za trochu peněz pořídit permici a pak tam chodit na všechny koncerty zadáčo :-), návštěva Museum Erotica stojí za to. Jinak mi připadala jako Praha – někdy rušná, hlučná, špinavá...
Za návštěvu stojí Århus, kde mají fakt pěkný skanzen.
Takže Odense je klasické dánské město, co? Oproti Praze je Kodaň malá, klidná, tichá a čistá. Asi je méně efektní pro turisty, ale možná příjemnější k životu (až na ty ceny, tedy:-)).
Århus je také v plánu, ale je to daleko a při dánských cenách dopravy... Z Kodaně je blíž do Švédska než do většiny Dánska.
No, ale asi bychom si o Dánsku měli povídat spíš někde jinde než tady (tedy já umím jen mejlovat, ICQ a podobným zvěrstvům zatím zdárně odolávám).--Madla 16:59, 5. 1. 2006 (UTC)

Já chcí taky do Dánska :o)))--Macronyx 23:01, 5. 1. 2006 (UTC)

Redirekty[editovat zdroj]

Dobrý den milá kolegyně, nejsem si jistá, jestli je vaše zakládání redirektů ze zkrácených jmen rozumné. Pokud vím, zakládají se jen tam, kde je zkrácená verze běžná. Problém je totiž v tom, že zkrácením jména na jedno písmenko se zvýší počet shodných jmen. Pokud redirekt není, dostane se ten, kdo nezná plné jméno do vyhledávání, kde má šanci správné jméno najít. Pokud existuje redirekt, dostane se na to jméno, na které redirek vede. Pak už se objeví problém, protože pokud nehledá toho, na koho se dostane, ale nějakého "skorojmenovce", už se k němu nedostane. Rozhodně ne tak snadno. Aspoň tak nějak to vnímám já. --Karakal 14:55, 14. 1. 2006 (UTC)

To je vlastně pravda. Děkuju za upozornění. Brala jsem to jako usnadnění hledání, ale tohle mi nedošlo. Tak rozhodně už nebudu přidělávat další a těhle pět klidně smažte, jestli to považujete za lepší (omlouvám se za přidělání práce). Hezký den. --Madla 15:05, 14. 1. 2006 (UTC)
Nic se neděje, byla snaha pomoci, jen to nebylo domyšlené do konce ;). Původně jsem to mazat nechtěla, ale ověřila jsem si názory několika dalších a pro jistotu to smažeme, aby to tu v budoucnu nedělalo neplechu. --Karakal 15:34, 14. 1. 2006 (UTC)
P.S.: Bude to chtit revertnout zmeny na vasi uzivatelske strance, tam, kde jste zmenila odkazy, ale to jiste zvladnete sama :).

(U vás jako u pravidelné přispěvatelky mě to překvapilo, snad to bude nějaké nedorozumnění - možná jste ten původní článek dokonce sama psala... pak se omlouvám.) --Pasky 23:30, 1. 2. 2006 (UTC)

Drobná reformulace drobné reformulace[editovat zdroj]

Ahoj, jak je v Kodani? :-) --slady 14:54, 2. 2. 2006 (UTC)

Ahoj. Momentálně dost hnusně. Pošmourno, lezavo, teploty kolem nuly, podél ulic haldy šedivých zbytků sněhu...
Jinak se trochu omlouvám za nereakci na mejl. Neměla jsem úplně ideální přístup na net, a tak jsem většinou řešila jen tu nejnaléhavější korespondenci (a občas jukla na wikipedii:-)). A pak už jsem na Tebe trochu pozapomněla :-(. Ale v Kodani mám internet hned u postele, takže jsem na něm víc, než je zdrávo. --Madla 15:33, 2. 2. 2006 (UTC)
Jo, to znám – tři kroky od postele svítí obrazovka počítače... a člověk u toho vydrží neuvěřitelně dlouho. :-) Jinak: On je tam taky někdy sníh? :-o To koukam! Co si tak pamatuju, tak v Odense napad a za tři dny byl úplně pryč. Měj se krásně a někdy třeba napiš! :-) --slady 07:33, 3. 2. 2006 (UTC)


Vyznamenání Řád dívčího copu[editovat zdroj]

Mila kolegyne, uz vas tu nejakou dobu pozoruju - neb se zabyvate vecmi, jimiz se +-obcas taky zabyvam a /zda se mi, ze nas tu moc neni/ a zaroven naplnen pozitivnimi dojmy z wikisetkani a chuti udelat neco pozitivniho, rozhodl sem se udelit vam vyznamenání "Řád dívčího copu". /bohuzel, zen tu mezi nama vidim opravdu malo/. Vyznamenani si muzete dat na svou stranku, ja vam tam nechci svevolne zasahovat.

P.S. Pro oblast spolecenskych ved zadne vyznamenani neni, navrhuju do budoucna /zatim to IMHo nema moc smysl/ nejake utvorit /Rad Augusta Comta?/ Mate vy nebo nekdo jiny jiny navrh? --Nolanus 01:03, 13. 3. 2006 (UTC)

Děkuji moc :-).
I když mám vlastně k tomuto vyznamenání trochu výhrady, neboť je IMHO genderově nekorektní. Pokud vím, tak jeho mužský protějšek neexistuje. Vypadá to pak trochu, že muži dostávají vyznamenání za přínosy tam či onam, ženy pak za to, že jsou ženy...;-) Ale je pravda, že nás je tu opravdu málo.
Ale přesto moc děkuju. Potěšilo (a to mnohem víc, než bych byla čekala) a přidalo chuti do práce, což je asi přesně to, co je jeho smyslem.--Madla 10:06, 13. 3. 2006 (UTC)
Genderova vyhrada me samzorejme napadla, ale berme to trochu jako rekneme lakadlo pro zeny a odmena od muzu za to, ze vubec sou ochotny s nama byt pohromade :). Ale jinak wikipedistky co dostaly vyznamenani za dalsi prinosy tu samozrejme sou, rad divciho copu je cosi jako prvni stupen. Jinak myslim, ze vam nebrani nic pripadne utvorit "muzske" vyznamenani. (jen co me napadlo eeee, Martuv rad? Rad mece a stitu? Rad rytire? Rad zlateho vousu? Vodrazkuv rad?). Jinak co se genderu tyce divala ste se na pruzkum k prechylovani? --Nolanus 17:58, 13. 3. 2006 (UTC)

tak zdravím znovuseobjevivší dceru :-), kterou jsem dříve o tu či onu maličkost s úspěchem požádal, -jkb- (cs.source) 06:57, 17. 10. 2007 (UTC)

Díky za uvítání, potěšilo...--Madla 07:01, 17. 10. 2007 (UTC)

Učeň[editovat zdroj]

Prosba o rozhovor do závěrečné diplomové práce[editovat zdroj]

Dobrý den,

kontaktuji Vás jako jakožto zkušenou Wikipedistku, který má podle dostupných informací zkušenosti se zpracováním, úpravou či komentováním sociologických témat. Zajímaly by mne Vaše názory na kvalitu a ověřitelnost sociologických poznatků na české Wikipedii, na Sociologickou encyklopedii a na možnou spolupráci těchto zdrojů. Proto bych Vás v tomto ohledu velice rád požádal o rozhovor, jehož předpokládaná délka je 1 hodina. Vaše názory budou pro celý výzkum jistě velmi hodnotné, a proto budu velice rád pokud se mi ozvete na můj e-mail (rozek1app2@gmail.com).

Jste jedním z několika hodnotných respondentů, které s touto prosbou oslovuji. Vaší ochoty ke spolupráci bych si velmi vážil.

Předem Vám děkuji za odpověď

S úctou a pozdravem

Štěpán Rožek

student navazujícího magisterského studia oboru Informační studia a knihovnictví Ústav informačních studií a knihovnictví, Filozofická fakulta Univerzity Karlovy

--Rozek1app2 (diskuse) 8. 5. 2020, 13:16 (CEST)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět