Diskuse s wikipedistou:MaJet

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přeji Vám pěkný den! -- Mercy (|) 09:08, 25. 4. 2008 (UTC)

Marta Krásová[editovat zdroj]

Chtěl bych Vám poděkovat za rozšíření a doplnění textu, ještě jsem nedávno zapisoval Ludmilu Červinkovou (měla nedávno 100. výročí narození) a Libuši Márovou, oba články by potřebovaly také doplnit - zas takový fanda na operu nejsem ** Děkuji a přeji Vám krásné jaro --MiroslavJosef 09:26, 6. 5. 2008 (UTC)

František Sláma[editovat zdroj]

Zdravím, jen jsem Vás chtěl poprosit, aby jste neodebíral vnitřní linky z článků jen proto, že byly na wiki zrušeny (viz zde). Za červené odkazy se wikipedie nemusí stydět, právě naopak, může to někoho podnítit k vytvoření nového článku. Přeji hezký den, --Podzemník 07:54, 16. 5. 2008 (UTC)

Zdravím a prosím používat tlačítko Ukázat náhled ** Děkuji --MiroslavJosef 12:21, 20. 5. 2008 (UTC)

Orchestr[editovat zdroj]

Chtěl jsem Vám poděkovat za moc pěkný článek orchestr. Já jsem dnes jen chvilku před Vámi pracně vytvořil pahýlek Martin Turnovský, ale v názvech jednotlivých symfonických těles trošku plavu, mohl by jste se na to podívat znaleckým okem ? Díky předem - perfektní práce --MiroslavJosef 11:38, 3. 6. 2008 (UTC)

Falešné shrnutí editace – Karel Pravoslav Sádlo[editovat zdroj]

Dobrý den, žádám Vás, abyste se vyhnul takovýmto editacím, kdy ve shrnutí editace neuvedete podstatnou změnu – bez dodání jakéhokoliv zdroje jste odstranil variantu data úmrtí. Např. německá Wikipedie udává datum 25. srpna, a to zřejmě podle Československého hudebního slovníku osob a institucí, který bohužel nemám k dispozici. Laskavě doplňte věrohodný zdroj k 24. srpnu, nebo uveďte hlavičku článku do původního stavu. Děkuji. --Gumruch 25. 7. 2011, 00:19 (UTC)

Datum úmrtí Karla Pravoslava Sádlo: Rozdíly, které vznikly kdysi nedostatečným redakčním dohledem při vydání Československého hudebního slovníku osob a institucí, pochopitelně znám. Vycházím z oficiálního i rodinného parte, obojí mám k dispozici. Pro více informací viz sekce Karel Pravoslav Sádlo v Archivu Františka Slámy. Jinak drobnou opravu v datu úmrtí pokládám skutečně za malou změnu, pan profesor by se asi naší korespondenci usmál. Díky za spolupráci!

Josef František Munclingr[editovat zdroj]

Ahoj. Stránky se nepřesouvají metodou copy+paste, ale pomocí tlačítka Přesunout, viz WP:Slučování a přesun stránek#Přejmenování (přesun), čímž se zachová jejich historie. Muclingra jsem opravil. --Harold 20. 9. 2011, 10:22 (UTC)

Zdravím, chtěl jsem se jen zeptat, kde že je přesně uveřejněn ten křestní list J.F.M.? Bylo by dobré to uvést jako referenci - už vzhledem k odkazovaným knihám, kde NK nabízí obě varianty příjmení (Munclinger/Munclingr) a druhý zdroj - ND uvádí dokonce pouze J. F. Munclinger. Děkuji za odpověď. --Jirka62 20. 9. 2011, 20:56 (UTC)

Re: Josef František Munclingr[editovat zdroj]

Ahoj. Kopie křestního listu je součástí Archivu Františka Slámy, na který je v článku již odkazováno. V případě potřeby mohu zaslat přímo kontakt na příbuzného, majitele originálu. Nesoulad v některých biografických zdrojích si uvědomuji, je to pravda. Zaráží to zejména v digiarchivu ND, protože veškeré mně známé starší zdroje z archivu ND uvádějí "Munclingr". Tam, kde ještě J.F.Munclingr biografické údaje o sobě autorizoval (obě jeho knihy, články v časopisech) nebo tam, kde je autorizoval jeho syn Milan M. nebo jeho dcera Dagmar (např. výstava k nedožitým narozeninám JFM v Divadle hudby) a v některých publikacích lektorovaných poučenými muzikology (ND a jeho předchůdci) je skutečně vždy uvedeno "Munclingr" - prý si na tom zakládal. Ale pravda je, že to je jen jedno písmenko a nijak podstatně to fakta o J.F.Munclingrovi nemění. To jen, že je to v názvu článku. Zdravím a díky MaJet 22. 9. 2011, 10:37 (UTC)

Ahoj, já vím že je to "jen jedno písmenko" a jistě by to každý přešel, jen kdyby právě jméno a příjmení nebylo určující pro název stránky na kterou navazují další odkazy. Na en.wiki například usiloval 20. září jeden kolega o stejné [1] - přejmenovat článek na verzi bez "e", druhý mu to zatím revertoval a můžou se takhle kočkovat donekonečna, dokud tam nebude přesný zdroj - odkaz na konkrétní stránku/obrázek na webu nebo v knize. Případně dovoluje-li to licence, vložit scan zmíněného křestního listu (baptism certificate) na commons. (pozn. mimo téma: já jsem s "e" a ne že by na tom nezáleželo :D) Pěkný den --Jirka62 24. 9. 2011, 05:22 (UTC)

Re: Josef František Munclingr[editovat zdroj]

Milý Jirko, Naskenovat křestní list není ani nutné(kromě toho s commons mám trochu potíže), stačí třeba ověřit v jakémkoli antikvariátě, který nabízí Munclingrův podpis (mohu poslat na email). Krom toho mohu naskenovat a poslat na tvůj email obálku knihy Hercova tvář a maska nebo nějakou jinou Munclingrovu práci nebo dopis. O kočkování ani tak nejde jako o to, co měl v občance. Ale máš pravdu, že to je jen "e". Zdravím a těším se na tvoje další příspěvky MaJet 18. 10. 2011, 18:10 (UTC)

Pokud máte Muncling(e)rův podpis, můžete ho načíst na Commons a vložit do článku. Podpisy jsou tam brány jako „necopyrightovatelné“, pro licenci se používá šablona {{PD-signature}} (a jako parametr Czech Republic). S pozdravem --Gumruch 19. 10. 2011, 22:58 (UTC)