Diskuse s wikipedistou:Lion438

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vítejte[editovat zdroj]

--Japo ¿ 13:31, 30. 9. 2006 (UTC)

Tomáš Savka[editovat zdroj]

Hola, CommonsDelinker jen smazal odkaz na obrázek, který byl na commons smazán (neměl vyřešena autorská práva). Nebylo proto důvod tuto editaci vracet. Měj se pěkně, --Podzemník 18:23, 13. 6. 2008 (UTC)

Jo vidím, omlouvám se, v tom je právě problém. Ta fotka byla načtena mnou. Asi jsem špatně zadal licenci. Proto se chci zeptat mazáka, jako jsi ty. U vlastní autorské fotky je to tam jak. A ještě u jednoho druhu fotek si nevím rady. Když mám fotky z vlastních screenshotů z trailerů nebo ukázků filmu. Tam je to jak? Viděl jsem, že podobné fotky, tam normálně jsou, ale ty licence, to je peklo. Poradíš pls? Nebo alespoň stránku, česky!:o), kde bych to všechno našel. Předem dík!--Lion438 19:45, 13. 6. 2008 (UTC)
Přeji dobrá ráno. Když sám vyfotíš nějakou fotku, máš možnost ji uvolnit pod několika licencema, které je nejlepší vybrat už při samotném nahráváni na commons. To se dělá na této stránce dole, kde si rozklikneš Licensing. Vybereš danou licenci, pamatuj, že Tvé fotky mohou využít i třetí strany, tj. nejen wikipedie, ale i komerční projekty apod. Doporučená licence (mnou i commons) je „Multilisence with CC-BY-SA - 3.0 with GFDL“. O GFDL se můžeš dočíst na příslišné stránce a o té CC-BY-SA též. Když ty fotky nahraješ pod touto licencí, neměl by být problém. Trošku zastaralejší návod je na stránce Commons:První kroky.
Teď k těm screenshotům: ty nemůžeš nahrávat jen tak. Třeba když máš screenshot nějaké hry, tak sice to je „Tvé dílo“, ale asi na danou hru nevlastníš autorská práva, takže s toím screenshotem nemůžeš zacházet tak, jako když vyfotíš třeba nějakou budovu nebo Tomáše Savku. Na anglické wikipedii ty screeshoty jsou, protože ta se řídí americkými zákony, které za určitých podmínek povolují screenshoty, obrázky alb apod., ale naše zákony to nedovolují, proto zde v českých článcích o filmech apod. ty screenshoty nejsou. --Podzemník 06:02, 14. 6. 2008 (UTC)
Díky moc, hned teď to jdu doprozkoumat a napravit, díky ještě jednou:-))--Lion438 08:59, 14. 6. 2008 (UTC)
Jo jo, prozkoumej, kdyby něco, klidně se ptej. Měj se pěkně, --Podzemník 09:09, 14. 6. 2008 (UTC)
Možná ještě něco, co psát do toho Permission?? --Lion438 09:19, 14. 6. 2008 (UTC)
No já myslím, že nic. Asi by se to mělo vyplnit samo, když vybereš licenci. Nejssem si teď jistý, ale asi to nech prázdné. --Podzemník 09:27, 14. 6. 2008 (UTC)
Výborně, tak už to mám, díky za všechno a měj se dobře. Teď už snad budu o něco lepší kolega:o)--Lion438 09:30, 14. 6. 2008 (UTC)

Interwiki a kat[editovat zdroj]

Hoja, podívej se prosím na {{interwiki}}, kde najdeš, co to je a jak se s tím pracuje;-) A nezapomínej prosím přidávat do článků kategorie;-) Měj se pěkně, --Podzemnik 15:40, 20. 6. 2008 (UTC)

Ok, omlouvám se, doženu to-:o)--Lion438 15:43, 20. 6. 2008 (UTC)

Defaultsort[editovat zdroj]

Ahoj, ještě bych tě chtěl poprosit o využívání funkce defaultsort. Pomocí ní se upraví řazení v kategoriích a lidé tak můžou být řazeni podle příjmení. Napíšeš jednoduše třeba: {{DEFAULTSORT:Jolie, Angelina}} --Andrzej 13. 9. 2008, 16:23 (UTC)

Jo dobře dík:-), viděl jsem to u Tvých vylepšených částí, ale nevěděl jsem, k čemu to je. :o)--Lion438 13. 9. 2008, 17:39 (UTC)

Pahýly hokejistů[editovat zdroj]

Zdravím, chci tě poprosit, aby jsi nevytvářel pahýly o hokejistech. Jinak je mi to jedno, ale snažíme se zkvalitnit články týkající se ledního hokeje a tohle je spíše zaplevelování. Píšeš, že čerpáš z anglické wikipedie, tak prosím čerpej víc. Články/nečlánky, které jsi vytvořil jsou na en:wiki několikanásobně obsáhlejší. Mě také baví vytváření infoboxů, ale infobox a jedna věta není článek. Jestli chceš vytvářet infoboxy, tak ti dám seznam článků kde jsou potřeba doplnit. Nejde o to vytvořit co nejvíce článků za každou cenu a toto spíš ostatním přidělává práci a snižuje úroveň wikipedie. Jestli chceš vytvářet články o ledním hokeji budu jedině rád, ale snaž se, aby byly delší. Když budeš potřebovat pomoct není problém se zeptat nebo se podívat na jiné články (chce to najít ty kvalitnější). Kdybychom takto postupovali všichni, tak bychom sice za měsíc měli na wiki milión článků, ale já bych z toho neměl radost. Díky za pochopení a ještě upozorňuji, že píšu jen za portál Ledního hokeje, na kterém mi záleží a snažím se ho zkvalitňovat a vytváření pahýlů je přeci jen krok zpátky a pro mě je těžší po někom předělávat a doplňovat články, než vytvářet nové. Beru vytvoření pahýlu, když není jiná možnost, ale to v případě hokejistů neplatí. Bertuzzi a spol. by jistě časem vznikly (chybějící články příjdou na řadu dříve než pahýly, které mají stejnou vypovídající hodnotu jako červené, slepé odkazy). Jinak přeji hodně štěstí a pokud chceš zakládat rozsáhlejší hokejové články, tak budu jen rád. --Saldenio 19. 11. 2010, 16:27 (UTC)

Ahoj, předně se omlouvám, ale měl sem zato, že zakládání těchhle wikihesel moc nevadí. Chtěl jsem tam vždycky shrnout aspoň ty nejdůležitější informace. Všiml jsem si, jak ste ty mý pahýly porůznu vylepšili. Rád bych tam ty tabulky a statistiky taky dával, ale nevím, jak se z tý anglický wiki převáděj do češtiny atd. --Lion438 21. 11. 2010, 13:41 (UTC)
Postup překladu vysvětlím, jen co dodělám jeden článek. Ale nejde ani o ty tabulky. Spíš textovou část. Pokud přeložíš text, který je na anglické verzi, tak to bude bohatě stačit. A statistiky můžeš z anglické wikipedie prostě zkopírovat a odkazy, které odkazují na články anglické wiki, tak nahradíš odkazy, které odkazují na český ekvivalent. To se většinou týká popisků v tabulkách (GP nahradíš Z, P nahradíš Béčkem (Body) a odkazy na jednotlivé sezóny. Zkus editovat některé hotové články. Prohlédni si články o hokejistech třeba Jonathan Toews nebo Patrice Bergeron, podívej se na ty články v editačním režimu a podle nich ty tabulky přelož. Když něco zkazíš nic se neděje. Jen zkoušej. Lepší snaha udělat článek, než vytváření stovek pahýlů. Znovu podotýkám, že jde jen o hokej do ostatního tolik nevidím. Zkus to a uvidíš, když uděláš chybu, tak ti rád poradím co a jak dál. --Saldenio 21. 11. 2010, 14:22 (UTC)
Konečně jsem si našel čas a mohl se o něco pokusit. Doufám, že ještě sleduješ tuhle diskuzi, aby ses o mé odpovědi dověděl. Mrkni na Todd Bertuzzi, trochu sem ho rozšířil, tak dej vědět, jestli je to takhle správně. Budu kdyžtak pokračovat. Díky --Lion438 20. 12. 2010, 15:54 (UTC)
Výborně, to je přesně ono a umíš i česky, což tu není až taková samozřejmost, jen tak dál.--Saldenio 20. 12. 2010, 16:52 (UTC)
Todd Bertuzzi konečně dokončen. Jen jsem se to snažil vyšperkovat ještě jednou fotkou a trochu jsem se s tím potýkal, tak kdyby to bylo špatně, tak to prosím oprav. A první pěkný wikiheslo hokejisty za mnou ;-) --Lion438 21. 12. 2010, 20:50 (UTC)

Zdravím.Tady jsou seznamy hokejistů.[1]

Všechno červené chybí.Jen to toho.--Zoner60 22. 1. 2011, 18:19 (UTC)

Zdraví a díky, ale přeci jenom jsem myslel něco jiného. Seznam hokejistů, kde je potřeba doplnit hráčské kariéry atd. například z en wiki. Tyhle seznamy k založení nových stránek bych si snad našel, chtěl sem spíš vylepšovat hesla stávající. Ale pokud je tohle místo, kde portál Ledního hokeje nejvíc tlačí bota, přizpůsobím se. Rád pomůžu kdekoli.--Lion438 22. 1. 2011, 18:59 (UTC)

Váš účet bude přejmenován[editovat zdroj]

17. 3. 2015, 23:38 (CET)

Přejmenováno[editovat zdroj]

19. 4. 2015, 05:06 (CEST)