Diskuse s wikipedistou:KMDPha

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Harold 29. 12. 2010, 14:59 (UTC)

Shrnutí editace[editovat zdroj]

Zdravím. Prosím Vás, abyste neuváděl osobní údaje jiných wikipedistů, pokud se tak sami nerozhodli prezentovat. Pokud by se to opakovalo, mohlo by to vést až k Vašemu zablokování. Text shrnutí v článku SOR BN 8,5 jsem skryl, ale opravdu prosím, nedělejte to. Děkuji za pochopení. --Harold 30. 12. 2010, 15:00 (UTC)

No, už sice přesně nevím, co jsem do toho shrnutí psal, ale pokud vím, tak to nebyly "osobní údaje jiných wikipedistů", jak píšete. Byla to nějaká zcela obecná informace. KMDPha 31. 12. 2010, 00:00 (UTC)
Napsal jste tam jedno příjmení a vzhledem k počtu autorů toho článku bylo jasné, ke komu se vztahuje. Pokud chcete někoho jmenovat, používejte prosím jen přezdívky, pod kterými jsou tu lidé zaregistrovaní. Když už nic jiného, je to minimálně elementární slušnost. --Harold 31. 12. 2010, 00:10 (UTC)

Zdrojování[editovat zdroj]

Zdravím. Pokud přidáváte do článku (např. SOR BN 8,5) informace, uvádějte důsledně reference, kterými lze doložit, kde byly publikovány. Viz Wikipedie:Ověřitelnost. Nestačí uvádět zdroj jen ve shrnutí editace a nestačí uvést jen od koho informace pocházejí, ale je třeba uvést přesný odkaz, kde byly publikovány. I pokud máte nějaké důvěryhodné informace ze zákulisí, tak dokud nejsou někde zveřejněny (byť alespoň na nějakých fanouškovských stránkách, když už ne oficiálně), tak jde o tzv. Vlastní výzkum, který z určitých důvodů na Wikipedii nepatří. Mimo jiné v případě, když by se údaje z různých zdrojů rozcházely, tak musí být jasné, odkud který pochází, aby je bylo možno konfrontovat či revidovat. T. j. pokud Dopravní podnik hl. m. Prahy či ROPID oficiálně oznámí pouze tolik, že na některé linky budou vypravovány midibusy, aniž by byl specifikován konkrétní typ, tak by wikipedista neměl bez přímého tvrzení zdroje do článku psát, že to jsou zrovna SOR BN 8,5, i když tam třeba takový autobus sám potkal, nebo třeba i řídil. Zdrojovaná by určitě měla být tvrzení o tom, že městská část s něčím nesouhlasila nebo že nějaký typ vozů byl stažen právě kvůli jejímu nesouhlasu (ostatně mělo by být jasné, s čím nesouhlasila - obecně s nasazením midibusů, nebo s nasazením tohoto konkrétního typu, jak to z článku nyní vyznívá? SOR CN 8,5 by městské části nevadil?

Chápu, že třeba zrovna vy si můžete být pravdivostí svých informací jist, ale pravidla Wikipedie slouží k tomu, aby kdokoliv z ostatních wikipedistů mohl podle uvedeného zdroje ověřit, zda nejsou vložené informace smyšlené, zkreslené nebo dezinterpretované (což se leckomu povede i neúmyslně). --ŠJů 20. 2. 2011, 23:40 (UTC)

Určitě přivítám Vaší pomoc při podrobném zdrojování, nicméně se domnívám, že třeba příslušné vozáky pro Vás jistě bude snažší obstarat od některého bývalého kolegy, já tím nechci nikoho votravovat a na Bojiště zrovna nějak cestu nemám. KMDPha 22. 2. 2011, 19:40 (UTC)

Tramvajová smyčka Nádraží Podbaba[editovat zdroj]

Co je na úpravě provedeno – jak tvrdíte – v rozporu s doporučeními? A v rozporu s jakými doporučeními? --Jan Polák (diskuse) 30. 8. 2014, 14:19 (UTC)

[1] – rozpor s doporučením, věta pod tabulkou s 2. variantou. KMDPha (diskuse) 23. 10. 2014, 18:38 (UTC)