Diskuse s wikipedistou:Jenda~cswiki

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vítejte v české wikipedii!
Vážený kolego, vítám Vás a jsem velmi rád, že jste se rozhodl věnovat část svého volného času rozvíjení naší Wikipedie. Rád bych Vás upozornil na některé stránky, kde se dočtete základní věci o vytváření článků. Vždy je najdete na Hlavní straně v části REDAKCE (pravý sloupec). Jedná se především o Rady a informace pro přispěvatele, Jak vytvořit článek, Jak editovat stránku a další.

Všiml jsem si, že se pokoušíte vytvořit článek o Hannah Arendt podobný existujícímu anglickému nebo německému článku na wikipedii. Bohužel jste se rozhodl přeložit článek z webu http://www.hannah-arendt.de/arendt/frame_arendt.html, což může vést ke konfliktu s autorským zákonem (pokud nemáte svolení nebo sám nejste autorem). Chtěl bych Vás proto upozornit na možnost přeložit spíše některý ze zmíněných cizojazyčných článků na wikipedii, kde problémy s autorským právem určitě nejsou. Navíc tím získáte přirozeným způsobem přehled o tom, jak by měl článek na wikipedii vypadat (a taky při tom jistě přijdete na to, že článek by měl být umístěn ve jmenném prostoru článků zde a nikoliv v jmenném prostoru souborů zde). Informace z článku na [1] samozřejmě můžete použít (ty autorský zákon nechrání), ale rozhodně by asi nemělo jít o prostý překlad nějaké jeho části. S pozdravem --Beren 16:34, 5. 4. 2005 (UTC)

Také vítám. Já bych se připojil k poznámkám ke zmíněnému článku i několika dalšími drobnostmi:
  1. Stránka Soubor:Arendt.jpg slouží pouze jako popisná stránka k obrázku. Samotné encyklopedické články patří do hlavního jmenného prostoru. Tento článek tedy patří na Hannah Arendtová, kam jsem ho také přesunul.
  2. U obrázku Arendt.jpg jste neuvedl, odkud jste ho získal a jaká se na něj vztahuje licence. Vzniká tedy otázka, zda vůbec smí být obrázek v souladu s autorským právem využíván.
  3. Do článků podpis autora nepatří, autorství je vidět na stránkách historie.
S pozdravem --Mormegil 10:07, 6. 4. 2005 (UTC)

Obrázky[editovat zdroj]

Dobrý den, nedávno jsem kontroloval licenční informace u obrázků a mám k Vámi vloženým obrázkům několik připomínek. Některé jste pravděpodobně převzal z cizojazyčných wikipedií. Nejsou však převzaty v maximální kvalitě (velikosti), která byla možná. Prosím nahrávejte obrázky pokud možno v maximální kvalitě. Česká wikipedie určitě v průběhu času nemusí být pouze online HTML web, ale může nabýt i jiných podob. Příliš malé obrázky nemusí být použitelné například v tištěné podobě. Obrázky v článku můžete zmenšit přímo tagem, kterým jsou vkládány, není nutno omezovat skutečnou velikost obrázku na velikost uváděnou v článku. Jednalo se o tyto obrázky:

Jinak obrázky s vyhovujícími licencemi je dobré nahrávat rovnou do Commons.

Dalším problémem jsou chybějící informace o původu (zdroji, autoru) obrázku. Jedná se o tyto obrázky:

U takovýchto obrázků může být problém s autorskými právy (viz Wikiprojekt Licence souborů) a v budoucnu bude nutné je vymazat. Prosím, doplňte tyto informace a dovolte své práci stát se pokud možno trvalou součástí wikipedie. --Beren 15:48, 17. 4. 2005 (UTC)

Vse je prevzato z nemecke wikipedie[editovat zdroj]

Dobrý den,

zde je vysvětlení: veškerý materiál je převzat z německé wikipedie, takže je s licencemi vše v pořádku.

Mějte se hezky. Jenda

Německé termíny[editovat zdroj]

Vážený kolego. Rád bych vás upozornil vaše chybné překlady německých termínů. Takže "Wappen" není "vlajka", ale znak, a že "Regierungsbezirk" NENÍ "Sídlo zemské vlády", ale "Vládní obvod" (Regierung = vláda, Bezirk = okres, nebo kraj). A vládní obvod je oficiální český překlad. Pro jistotu dodávám, že Landkreis = zemský okres --Kirk 21:19, 23. 10. 2005 (UTC)

Obrázky bez uvedení zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den, jelikož byla prodiskutována nová politika ohledně obrázků a obrázky bez základních údajů budou po 30 dnech mazány, prosím o doplnění informace o původu a licenci k Vámi nahranému obrázku

Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťe se na mne, rád Vám pomohu. Děkuji Vrba 00:52, 23. 12. 2005 (UTC)

Obr. bez zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu.

Na německé Wiki byl obrázek smazán. Tlusťa 12:36, 24. 10. 2006 (UTC)

Váš účet bude přejmenován[editovat zdroj]

17. 3. 2015, 23:32 (CET)

Přejmenováno[editovat zdroj]

19. 4. 2015, 05:03 (CEST)