Diskuse s wikipedistou:IgorD

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--MiroslavJosef 14. 12. 2008, 19:13 (UTC)

Děkuji za přivítání. --IgorD 16. 12. 2008, 21:02 (UTC)

Používejte prosím tlačítko Ukázat náhled[editovat zdroj]

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. S přáním pěkného dne -- Mercy (|) 20. 12. 2008, 12:53 (UTC)

Díky za upozornění, bojím se ale, že se asi ještě párkrát této začátečnické chyby dopustím. Nějak v zápalu díla zapomenu na využití náhledu. Ten se snažím pochopitelně využívat, ale zřejmě to je nedostatečné. Musím si asi též navyknout na formu, kterou článek napíši. Když ho vidím napsaný, vede mě to nejednou k úpravám slov atd. Takto psát jsem byl zvyklý ještě za dob, kdy se psalo na psacích strojích. Velmi často jsem upravoval hotové texty. No tehdy to za sebou nenechalo neblahý ocásek zmatených historií. Takže věřte mi, snažit se budu.

Rád bych se Vás zeptal na Váš názor, na určité úpravy pod heslem "Architektura". Jsou v něm zanořeny dosti zajímavé články, ale když vstoupíte na úvodní stránku, skutečný přehled o tom bohatství nezískáte, protože jsou jednotlivé články rozmístěny do podkategorií, kde jejich autoři dostali nápad obohatit Wiki tímto článkem, nikoli tam, kde by měly být. V oboru architektury se sice slušně vyznám, ale ve struktuře Wikipedie tápu. Sám bych se přesouvání stránek neodvážil z důvodů obav o ztrátu odkazových vazeb či celých stran. Kdybych napřed navrhl přesun a zdůvodnil jej je možné takový krok vůbec udělat? Je nějaký tým na Wiki, který optimalizuje organizaci struktury? Má smysl obracet se na Vás?

Děkuji za radu k psaní na stránky i za odpověď na mé přiložené otázky. --IgorD 21. 12. 2008, 08:44 (UTC)

Zdravím, pokud rád/a píšeš články ohledně Architektury či stavebnictví, tak se neváhej zapsat do nově vzniklého wikiprojektu, který vznikl pro portál Architektura a stavebnictví ke zkvalitnění článků ohledně tohoto tématu. Pokud máš zájem zapiš se.

Edisteewr (diskuse) 24. 6. 2012, 06:50 (UTC)