Diskuse s wikipedistou:Danny B./Archiv/2005

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Uvítání[editovat zdroj]

Všiml jsem si vaší prosby, na stránce Wikipedie:Potřebuji pomoc, obvykle se odpovídá tam, ale říkám si, že bych vás ještě mohl třeba stihnout na netu, tak se raději obracím sem, abyste si odpovědi mohl lépe všimnout.

Věc je prostá, odkaz "edit" se obvykle sice generuje u každého nadpisu v článku a kliknutím naň lze editovat odpovídající odstavec, ale není to jediná možnost jak editovat stránku. Stránka jako celek může být editována kliknutím na záložku editovat, kterou naleznete při horním okraji obrazovky.

K tvorbě editačních odkazů. Ty se vytvářejí v těle článku automaticky vždy, když je autorem vytvořen nadpis. Vyjímkou je, vloží-li autor úmyslně kamkoliv do zdrojového textu řetězec:

__NOEDITSECTION__ 

čímž se zabrání vytváření těchto editačních odkazů. Takovýchto článků je spíše málo, (jen menší počet wikipedistů tento postup zná , a ti jej používají s rozmyslem tam, kde dochází ke kolizi mezi edit odkazy a obrázky) a divil bych se, kdybyste měl štěstí a zrovna na nějaký takový narazil. Spíš myslím, že by mohlo jít o článek tak malý, že není uvnitř členěn žádným nadpisem. V každém případě je vždy řešením editovat pomocí kliknutí na horní záložku a editovat článek jako celek.

Přeju vám, aby vás práce s Wikipedií bavila (a prosím budete-li mít další otázky klidně se obracejte na ostatní wikipedisty, jak věřím rádi pomohou - nicméně já nyní bohužel odjíždím mimo dosah intenetu, takže vám svou pomoc pro nejbližší dny nebudu moci nabídnout). S přátelským pozdravem Reo + | 02:06, 21. 12. 2005 (UTC)

názvy států[editovat zdroj]

Dobrý den! Pokud dobře chápu vaši poznámku, tak ne, státy by neměly být uloženy pod svým originálním názvem. Dokážete si představit, jak bychom hledali například Japonsko? :-) Lepší je, když je stát tam, kde ho čekáme, a má u sebe informaci o názvu v jazyce, kterým mu říkají domorodci. Pokud to někde chybí, hrdě to tam dopište. Hodně zdaru! ;-) --slady 01:00, 27. 12. 2005 (UTC)

Měl jsem na mysli státy USA (South Carolina vs. Jižní Karolína), či Kanady (British Columbia vs. Britská Kolumbie). Více v Šablona_diskuse:USADanny B. 01:14, 27. 12. 2005 (UTC)
Ano, i s tím názorem souhlasím, že spíš hledám Kalifornii než California. ;-) --slady 12:09, 27. 12. 2005 (UTC)

Li-sungovy šablony[editovat zdroj]

Váážený kolego, kolega Li-sung patří k nejváženějším přispěvovatelům do wikipedie. Rozhodně bych nedával "mazací šablonu" do jeho šablon, o nichž nic nevíte. Nejdřív se ho zeptejte, jaký účel mají dotyčné šablony. S pozdravem --Kirk 22:33, 31. 12. 2005 (UTC)

Na dotyčné šablony nic neodkazuje, jejich obsahem je pokaždé jen dvouciferné číslo, historie editací má 1 krok - založení. 31 šablon tohoto typu mi přijde zbytečné ze dvou důvodů: Jednak je kratší napsat 01 místo {{Twodigit 1}}} a jednak to celé lze provést jednou parametrickou šablonou {{Twodigit|_číslo_}}} v níž se využije systémová programovací šablona {{-switch}}}. Proti kolegovi Li-sungovi jinak nic nemám, "mazací šablonu" bych tam přidal kterémukoliv jinému autorovi. — Danny B. 22:44, 31. 12. 2005 (UTC)
Nejde o to, že by to byli moje šablony, ale, že dosud mají svůj účel a pokud se budou mazat není třeba každou zvlášť zbytečně označovat. Pokud bychom se dohodli na smazání, (k němuž dosud nevidím důvod, ikdzyž věřím že se snadno najde) stačí vytvořit jejich seznam či příspušným způsobem instrovat správce.--Li-sung 22:49, 31. 12. 2005 (UTC)
PS: K vytvoření došlo před fenoménem programovatelných šablon a používá je šablona Šablona:CURRENTDAY2

Jde o to, že má kolega Li-sung jistě dobrý důvod pro vytvoření těchto šablon. Například je docela velkej problém napsat bez šablony jistej "havajskej" apostrof. Proto předpokládám, že i tyto šablony tu nebyly jen tak pro nic za nic. --Kirk 22:48, 31. 12. 2005 (UTC)

Pomocí "Odkazuje sem" jsem nic nenašel, domníval jsem se tedy, že jsou nevyužité. Přesto navrhuji, aby byla vytvořena jedna parametrická šablona (klidně ji napíšu) a ty ostatní byly zrušeny. Pomůže to dle mého názoru přehlednosti. Také proto jsem sem -switch a -if přenášel - aby se mohly sloučit jednoúčelové šablony. — Danny B. 23:08, 31. 12. 2005 (UTC)

Tak jsem přepsal Šablona:CURRENTDAY2 a teď je možné všechny "Twodigit #" smazat. — Danny B. 23:37, 31. 12. 2005 (UTC)