Diskuse s wikipedistou:Crocan CZ

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Jvs 12. 7. 2013, 16:37 (UTC)

Zdravim,

koukam ze prekopavate clanek Peníze a to myslim spravnym smerem. Zvazte dodani referencí, pridelava to sice praci, ale pripadnemu ctenari, ktery se chce dozvedet vice, to zase praci usnadni; dostatecne zdrojovani je take podminkou pro pripadne dovedeni clanku na uroven dobreho nebo nejlepsiho. V minulosti se na zdrojovani prilis nehledelo (zaklad clanku je z roku 2005), ale dnes uz je wikipedie prece jenom dale. --Jklamo (diskuse) 17. 7. 2013, 15:48 (UTC)

Zdravím,
díky, za reakci. Reference mám v plánu, ale nejdřív jsem tomu chtěl dát alespoň trochu hlavu a patu. Má smysl dávat i reference na hlavní články, ze :kterých někde budu čerpat? A je dobré referencovat jednotlivé (řekněme) odstavce, nebo stačí dát do literatury patřičný zdroj? Díky. Crocan CZ (diskuse) 17. 7. 2013, 17:18 (UTC)
Omlouvam se za pozdni odpoved, ale snad bude uzitecna, pokud budete editovat wikipedii nadale. Pripadam jeste jeden odkaz Nápověda:Reference. Reference jsou vhodné co nejpodrobnější (tedy jak na jednotlivé strany zdroje, tak referencovani jednolivych odstavcu ci vet). Sekce literatura je urcena pro literaturu k tematu obecne, pripadnou knihu, ze ktere byly informace cerpany, je dobre pridat alespon primo do referenci jako polozku (pokud si netroufnete na radkove reference). --Jklamo (diskuse) 23. 7. 2013, 16:38 (UTC)
Díky za odpověd, editovat plánuji i nadále. Podívám se na to. Crocan CZ (diskuse) 23. 7. 2013, 17:22 (UTC)