Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:Anežka Česká

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Svenkaj v tématu „Dodatečný komentář k článku Marta Kloučková

--OJJ, Diskuse 9. 5. 2023, 14:19 (CEST)Odpovědět

Dodatečný komentář k článku Marta Kloučková[editovat zdroj]

@Anežka Česká:Dobrý den, nepochybuji o tom, že článek Marta Kloučková jste připravila v dobré vůli, proto Vám píši dodatečně k šabloně, kterou do článku vložil (oprávněně) kolega @OJJ: a o které Vás informuje výše. Připravit dobře nový článek pro Wikipedii je pro začátečníka velmi obtížné a zpravidla se to napoprvé nepovede. Při přípravě jste se dopustila (opakuji, že nepochybně v dobré vůli a z pouhé neznalosti) více závažných chyb:

  • I velmi zkušení wikipedisté si rozsáhlejší editace předem připravují na osobním, uživatelském Pískovišti (viz Nápověda:Pískoviště). Tam můžete text připravovat a konzultovat nerušeně do té doby, než se rozhodnete ho zveřejnit
  • Základní podmínkou pro zveřejnění nového tématu je tzv. encyklopedická významnost. Tu je třeba prokázat vhodnými zdroji. Přečtěte si Wikipedie:Encyklopedická významnost.
  • O tom, že není možné kopírovat cizí texty či fotografie bez souhlasu autora již Vás kolega OJJ informoval. (K tomu Wikipedie:Autorská práva)

Vypadá to všechno velmi složitě, ale nebojte se ptát se zkušenějších (nováčkům je přidělován mentor, ale můžete se ptát kohokoliv na jeho diskusní stránce). Wikipedie je v tomto směru velmi vstřícné prostředí. Chci Vás požádat, abyste se nenechala odradit počátečním neúspěchem, kterým jsme si prošli všichni. Není důvod, proč by nakonec Marie Kloučková (či někdo jiný) nemohl mít kvalitní stránku ve Wikipedii, na které budete mít podíl. Za vytrvalost se Vám Wikipedie odmění :-). Zdraví--Svenkaj (diskuse) 10. 5. 2023, 21:35 (CEST)Odpovědět