Diskuse s wikipedistou:78.45.188.218

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 2. 1. 2013, 14:13 (UTC)

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Větší cykly než dekalogie. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 2. 1. 2013, 14:13 (UTC)

Knižní série[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si této editace z Vaší IP adresy a obdobných úprav i v dalších článcích. Také jsem si všiml založení článku Větší cykly než dekalogie. Děkuji Vám za tyto příspěvky a dovoluji si nabídnout některé standardní wikipedické nástroje a doporučení k realizaci Vašeho zřejmého záměru v souladu se zvyklostmi Wikipedie:

  1. Namísto tabulky s odkazy pro vzájemné provázání článků používáme šablonu {{Navbox}}. Prostudujte si prosím návod k jejímu využití a v případě nejasností se neváhejte obrátit buď přímo na mě nebo vzneste žádost na stránce Wikipedie:Potřebuji pomoc.
  2. I když se toto označování sérií užívá asi převážně v literatuře, neobvyklé není ani v kinematografii a možná i dalších oborech, takže bych navrhoval nenazývat ji Knižními sériemi, ale třeba Umělecké cykly. Příslušnou šablonu tak vytvoříte třeba na odkazu Šablona:Umělecké cykly.
  3. Článek Větší cykly než dekalogie bych navrhoval pojmout jako přehled všech uměleckých cyklů, tedy nejen těch větších než dekalogie. Klidně by tam tedy mohly být vyjmenovány i trilogie ad., s odkazem na samostatný článek. Tím nechci říct, že by v takovém souhrnném článku měly být všechny informace co už máme v samostatných článcích, ale mohl by poskytovat přehled o jednotlivých pojmenováních a jejich základní charakteristiku. Rovněž pro takový článek bych navrhoval přejmenování na Umělecké cykly, případně Seznam uměleckých cyklů. Chcete-li, mohu Vám i s tímto přejmenováním pomoci.

Ještě jednou děkuji za zájem o Wikipedii a těším se na spolupráci. Odpovědět můžete zde příspěvkem odsazeným pomocí dvojtečky na začátku příspěvku a podepsaným pomocí čtyř vlnovek ~~~~ na konci příspěvku. S pozdravem --Bazi (diskuse) 2. 1. 2013, 15:07 (UTC)

Dobrý den! Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí editace stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 31. 1. 2013, 17:30 (UTC)