Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:78.45.102.70

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Jirka Dl v tématu „Globální oteplování

Globální oteplování[editovat zdroj]

Dobrý den, Vaši popůlnoční editaci, kterou byl počtvrté vložen stejný text, jsem revertoval. Kolega Wikipedista:Jirka Dldiskuzi otevřel, diskutujte tedy prosím tam a nevkládejte sporný text zpět, dokud diskuze nedospěje k závěru.

Zejména blog skutečně nemůže být považován za bernou minci pro Vámi vkládané tvrzení, obzvlášť s ohledem na množství a charakter referencí dokládajících tvrzení, která rozporujete. --Michal Bělka (diskuse) 14. 1. 2019, 00:53 (CET)Odpovědět


Pane Bělko, co blbnete? Byl to článek na Forbes, který vyvracel mýtus, že se většina vědců shoduje, že za globální oteplování může člověk. Proč jste to tam nenechal? Proč nechcete, aby byl text objektivní a hlásáte jen jednu pravdu - tu svou?

@Michal Bělka:Vážený kolego anonyme, přečtěte si, prosím, pravidla editování Wikipedie – pro diskusi odkazuji přímo na tuto stránku s pravidly, kde je GO shodou okolností přímo zmíněno a je jasně řečeno, že Wikipedie by měla informovat o všech významnějších názorech na věc, ovšem úměrně věrohodnosti expertů, kteří jednotlivé hypotézy zastávají. V případě klimatologie ekonom a blogger opravdu nejsou věrohodnými experty. Nakonec samotný článek ve Forbesu, který uvádíte jako Váš zdroj zpochybňuje pouze jeden zdroj (ale už vůbec neříká to, co vy se snažíte na stránku vložit). Článek vůbec nezpochybňuje další uvedené zdroje - pokud budete chtít další směrodatné zdroje o konsenzu, navštivte, prosím tuto stránku - tam jich najdete 150. A konsenzus potvrdilo nakonec i 193 vrcholných politiků v rámci Pařížské dohody.
Mimo to, o znění úvodních odstavců již byl v diskusi dosažen konsenzus, který najdete, když půjdete do historie diskuse, takže to, co děláte je čisté porušování konsenzu. Děkuji za pochopení.Jirka Dl (diskuse) 14. 1. 2019, 18:12 (CET)Odpovědět