Diskuse s wikipedistou:392289Holbova

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Evropské školy, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS. K Vámi vloženému textu byla vznesena námitka, že se nápadně podobá textu z: http://www.ped.muni.cz/wprimped/Body/downland/Conference_Proceedings_Evaluation_Brno_2012.pdf

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Marquas (diskuse) 14. 5. 2013, 19:20 (UTC)


Dobrý den. Text jsem ze stránek nezkopírovala. Ano použila jsem některé informace, ale více méně jsem čerpala z uvedené knihy, ze které jsem dělala seminární práci. A onoje ve všech dokumentech zhruba to samé, takže někde člověk čerpat musí.

--392289Holbova (diskuse) 14. 5. 2013, 19:29 (UTC)

Ale na Wikipedii není možno zkopírovat bez povolení odněkud cizí text. Řešením je nyní text buď přepsat či svými slovy zestručnit nebo jej zde nevkládat. Jiným případem by byl text, na jehož zdrojové stránce by byla jedna z licencí umožňující takto volné použití. --Marquas (diskuse) 14. 5. 2013, 19:41 (UTC)
A když jsem text smazala a přepíšu jej jinak, vlastními slovy, mám uvádět stránku MŠMTV jako zdroj? A můžu to jen smazat a přepsat nebo musím někomu ještě psát mail?

--392289Holbova (diskuse) 14. 5. 2013, 19:53 (UTC)

Tím smazat zkopírovaný text jsem myslel smazat tu část článku, kde se objevuje ta černo-bílá tabulka. Nemusíte psát maila, stačí to pouze vlastními slovy přepsat. Všiml jsem si, že většina textu ve Vašem článku je jinak v pořádku. Jen přepište to, co jsem Vám označil za kopii zvenčí. --Marquas (diskuse) 14. 5. 2013, 19:57 (UTC)