Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:16Terezka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele 16Terezka v tématu „Národní park Kobuk Valley

Dobrý den, předpřipravil jsem pro Vás základ hesla Národní park Kobuk Valley, abyste nemusela bojovat s kategoriemi, interwiki a dalšími. Doplním ještě nějaký infobox, takže s tím si nemusíte lámat hlavu. Ať máte výchozí podmínky jako ostatní studenti. S pozdravem a kdyby byl nějaký dotaz ohledně editování, nebojte se mi napsat, zkusím obratem poradit. --Chmee2 8. 1. 2012, 15:42 (UTC)

Dobrý den, mnohokrát děkuji za založení hesla a za nabídku další pomoci. --16Terezka 9. 1. 2012, 10:13 (UTC)

Národní park Kobuk Valley[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Národní park Kobuk Valley. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --MiroslavJosef 13. 1. 2012, 15:56 (UTC)


Dobrý den. Článek mám napsaný v souboru Word a postupně ho na Wikipedii vkládám po částech. Nakonec vložím i fotografie a reference. Děkuji za Vaše připomínky.

Viz diskusní stránka článku - držte se, prosím, tématu - jakékoliv úvahy o Eskymácích tam zcela jistě nepatří. Jsme encykopedie, nikolivěk cestovatelská beletrie. Nejhorší text jsem již odstranil. Děkuji za pochopení. MiroslavJosef 13. 1. 2012, 16:12 (UTC)
Navíc - hrubé pravopisné chyby - Eskymáci se píši velkým písmenem, slovo "Americké" se naopak píše malým písmenem - text budou po Vás číst tisíce lidí. MiroslavJosef 13. 1. 2012, 16:13 (UTC)

Dobrý den dodatečně, nenechte se otrávit příkrým a dosti útočným názorem kolegy. Chyb se nebojte, článek po Vás budu pak číst a revidovat, aby byl pokud možno v encyklopedickém stylu. Případně ho budou číst i další lidé, kteří ho následně opraví. Nicméně, zkuste se vyvarovat hodnotících pasáží. Výsledkem Vaší práce by měl být strohý vědecký text, který bude čtenáři předkládat fakta bez vlastní interpretace těchto dat. Je to dáno tím, že Vás má náplň předmětu připravit na rešeršní práci z literatury pro Vaší případnou vědeckou kariéru. A (bohužel) ve vědecké literatuře faktů není místo pro romantiku a cestopisné části :) Až budete považovat článek za hotový, dejte mi vědět a já ho projdu. Jsem s pozdravem a přeji hodně sil do psaní --Chmee2 13. 1. 2012, 17:37 (UTC)

Dobrý den, děkuji za podporu a vysvětlení, jak má styl hesla vypadat. Myslela jsem, že v dnešní době se i vědecké práce píší čtivější a záživnější formou a je zde prostor pro kontroverzní témata a interpretace z různých úhlů pohledu. Přepracuji tedy zatím nevložené odstavce a na závěr vložím obrázky a reference. Ještě jednou děkuji za podporu! --16Terezka 14. 1. 2012, 09:18 (UTC)

Dotaz na Chmee2: Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na dvě věci. Zajímalo by mě, zda je v rámci Wikipedie možné "barevně" odkazovat na wikipedické stránky v angličtině, případně je citovat. Například ve svém hesle Národní park Kobuk Valley odkazuji na samu řeku Kobuk, která není zpracovaná česky, ale je velmi pěkně zpracovaná v angličtině pod heslem Kobuk River. Dále bych se chtěla zeptat na to, jestli mohu ke svému heslu vložit i fotografie, které jsem sama nepořídila a jsou třeba jinde na Wikipedii. Mám mnoho vlastních fotografií krajiny, ale chybí mi fotografie živočichů, které by článek pěkně dokreslily. Děkuji! --16Terezka 14. 1. 2012, 11:41 (UTC)

Dovolím si odpovědět za kolegu Chmee2 (on mě pak jistě doplní). „Barevně“ odkazovat na články na jinojazyčných Wikipediích sice lze (takto: Kobuk River), ale dělat to v článcích není zvykem a není to doporučeno (ovšem není to myslím ani zakázáno), takže se může stát, že Vám to někdo v článku opraví zpátky na český červený odkaz Kobuk River. Citovat články z jiných Wikipedií ale nelze vůbec. Pokud je však cizojazyčný článek dobře ozdrojovaný, neměl by být problém zdroje k příslušné pasáži dohledat a citovat přímo jimi (vůbec nevadí, že budou třeba v angličtině). Cizí fotografie, které najdete na Wikimedia Commons či jinde na Wikipedii samozřejmě použít můžete, zvlášť pokud to obohatí článek. S pozdravem --Byrnjolf 14. 1. 2012, 20:49 (UTC)
Zdravím, jen upřesnění od kolemjdoucího. Odkazy v textu (třeba v závorce) vedoucí na cizojazyčnou wiki nejsou vůbec obvyklé a odkazy, které by přímo nahrazovaly červený odkaz, jsou přímo zakázané (Nápověda:Mezijazykové odkazy#Běžné odkazy do jiné Wikipedie). Ona i ta červená barva může totiž dát někomu motivaci, aby daný článek napsal, a kromě toho, když bude založen, tak je prakticky nemožné procházet všech 200 000 existujících článků a hledat, kde ty cizojazyčné odkazy mám nahradit těmi českými. Pokud se Vám nelíbí červená barva a jedná se o jeden, dva termíny (třeba ta Kobuk River), doporučuji spíš věnovat nějakých 10 minut překladu toho úvodu v anglické verzi. Čtenář tak dostane v češtině alespoň nějakou základní informaci a pokud ho to zajímá víc, dostane se přes interwiki na anglickou verzi. A česká wiki bude mít o jeden článek zase víc. :-) --Harold 14. 1. 2012, 21:01 (UTC)

--OJJ, Diskuse 9. 2. 2023, 12:32 (CET)Odpovědět

Dobrý den,
děkuji za komentář. Myslela jsem, že lze vkládat doslovné citace a omlouvám se tedy, jestli se má pouze parafrázovat.
Ráda bych požádala Wikipedii o článek o osobnosti RNDr. Jiří Bendl, CSc. Nepodařilo se mi najít, kam požadavek napsat. Jen z krátkého textu, který jsem vložila a který shrnuje jeho životní dílo a úspěchy, lze usoudit, že je to člověk "zasloužilý" pro stránku na Wikipedii. Ráda budu spolupracovat, ale sama na vytvořenní stránky bohužel nestačím. Děkuji Tereza --16Terezka (diskuse) 12. 2. 2023, 15:03 (CET)Odpovědět