Diskuse k Wikipedii:Kabinet kuriozit

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

No, původně jsem to chtěl nazvat Srandovní stránka, ale měl jsem obavy, jestli by za tím každý stál, takže jsem to dnes založil jako Nesmyslnou stránku (v úvodní definiční větě jsem smysl hesla tučně zvýraznil). Pokud to někdo nezná, tak jsou tam odkazy na německou a anglickou verzi, co a v jaké formě tam dávají. Mám ale problém, kam to zařadit: do speciálních stránek, do nápovědy (snad někam k článku Časté chyby; já si to nepoznamenal, ale němci to zde myslím mají), či kam. Pokud by to tu mělo zůstat, tak mi snad někdo s tímhle pomůže. Jinak, pro začátek jsem tam zveřejnil pár příkladů, které jsem někdy náhodou našel, jsem ale přesvědčen, že se to může rozrůstat. V budoucnu je to možno pak nějak třídit, zatím jsem zařídil jen kapitolu Různé. -- -jkb- 16:00, 26. 9. 2004 (UTC)

OK, proč ne. Rozhodně to ale patří do jmenného prostoru Wikipedie, takže jsem to přesunul. Při té příležitosti jsem to přejmenoval na (němčinou inspirované) Archív nesmyslů, ze kterého je IMHO o něco lépe poznat obsah té stránky. Pokud někdo máte ještě lepší nápad, sem s ním. --Mormegil 16:15, 26. 9. 2004 (UTC)
Jistě, jistě, jistě. Já měl s tím názvem stejnak problémy. Navíc jsme Wikipedie, na to jsem si rychle zvykl. Co se týče toho mazání, tak za tím stál spíš úmysl, někoho nekompromitovat (i když většina těch archivovaných věcí bude asi stejnak od anonymů). Se vším srozuměn. -- -jkb- 16:34, 26. 9. 2004 (UTC)
děkuji za všechny příspěvky, daří se mi nyní lépe. -jkb- 21:28, 18. 10. 2004 (UTC)

Nechcete to někdo upravit?[editovat zdroj]

Nechcete někdo tuto stránku upravit? Upravit ve smyslu, že komentáře o výskytu a smazání budou zřetelně odděleny od jednotlivých komických zápisů. Někdy je třeba komentář kurzívou, někdy je kurzívou samotný nesmysl. Prostě úpravy tohoto druhu. Chtěl bych dát odkaz na Archiv nesmyslů do zajímavostí na apríla, což je za pár dní. V návrzích už odkaz nějakou dobu je, viz Wikipedie:Zajímavosti/Návrhy. --Luděk 11:58, 29. 3. 2005 (UTC)

Úpravy pro Zajímavosti[editovat zdroj]

Tak trocha úprav mého nyní již trošku povyrostlého děcka na rychlovku:

  • trochu jsem to rozdělil, i když jsem původně s tím chtěl čekat, to bude jistě možno měnit
  • odsadil jsem veškeré kurzívní komentáře apod. (díky, Karakal) dvojtečkou doprava, takže text nesmyslů je nyní ještě lépe odsazený (u vejcoživorodých mi nebylo jasné, zda-li Luďkův komentář je jeho komentář či bylo-li to někde v diskusi, Nechť se Luděk, chce-li, sám sebe opět posadí doleva)

Pokud tyto úpravy někdo vrátí na původní verzi, samozřejmě nic proti tomu. -jkb- 15:28, 29. 3. 2005 (UTC)

Jo, mi se líbí. --Luděk 16:02, 29. 3. 2005 (UTC)
Díky za námahu, ale obecně se dvojtečky (generující tag blockquote) používají k rozsáhlejším citacím odjinud, takže by IMHO mělo větší smysl naopak jimi odsadit ty nesmysly samotné. --Malýčtenář 09:26, 30. 3. 2005 (UTC)
Ne, že by na tom záleželo, ale dvojtečky a středníky jsou ve wikisyntaxi zamýšlené pro seznam definic, ergo generují tagy dl, dd, dt, nikoli blockquote. Jejich používání pro odsazování je spíše zneužití. Ale to jen pro úplnost. --Mormegil 09:34, 30. 3. 2005 (UTC)
Tak že dvojtečky generují tagy dl, dd a dt jsem bohužel nevěděl, bať ani nevíc, co to je :-). Ale výsledek byl ten co jsem chtěl (navíc, ve dvou případech jsem je zapomněl – Spirální galaxie, Malýčtenář tam byl ukousnut; 2. února, první řádka). No a jestli se odsadí citace či komentáře, to by mi bylo celkem jedno, šlo mi o to, aby byl ten rozdíl prostě výrazný. Jak píšu nahoře, nic proti změnám, ať už tam budou tagy nebo ne. (Abych nezapomněl: na začátku tohoto odstavce jsou dva tagy!) -jkb- 10:47, 30. 3. 2005 (UTC)

Kabinet kuriozit[editovat zdroj]

Již delší dobu ve mně hlodá pochybnost, jestli je Archív nesmyslů opravdu nejlepší název. Naposledy mne v těch pochybnostech utvrdil požadavek neuvádět na Ruzyňském letišti dráhu 04/22. Protože ten požadavek nesmyslný není, ale kuriozní zcela určitě. Chtěl bych tedy článek přejmenovat na něco jiného. Napadly mne názvy Kabinet kuriozit a Archív kuriozit, ale počkám ještě, jestli se mi to někdo nebude snažit rozmluvit, případně jestli někoho nenapadne lepší návrh. --Luděk 7. 7. 2005 08:19 (UTC)

Archiv kuriozit --Li-sung 7. 7. 2005 08:20 (UTC)
Když už přejmenovat z nesmyslů na kuriozity (čímž si nejsem úplně jistý), tak kabinet zní rozhodně líp; s archívem je to takové polovičaté. --Malý·čtenář 7. 7. 2005 12:44 (UTC)

Tak jsem to přesunul na kabinet kuriozit, které se houfně zakládaly na zámcích někdy snad od 18. století. Zní to lépe a nebudeme se hádat o archív/archiv. --Luděk 8. 7. 2005 06:37 (UTC)

Panna a netvor[editovat zdroj]

Ahoj, všudemožně s přítelem sháníme noty pro klavír z pohádky Panna a netvor, ústřední melodii.V květnu se budeme brát a moc si přejem, aby nám tam tato melodie hrála.Kdo máte noty prosím pošlete je na l.bystricanova@centrum.cz.Děkuji

Pověsti o Tlučné[editovat zdroj]

Zapracuje některý nadšenec změnu u Tlučné? Dvě velmi rozsáhlé pověsti v neencyklopedickém duchu... --Adam Hauner 11:28, 13. 7. 2006 (UTC)

Autorská práva[editovat zdroj]

Na anglické wikipedii kabinet kuriozit smazali, příslušným podstránkám smazání reálně hrozí. Hlavním důvodem je nedodržování autorských práv. Pro nesprávce je v řadě případů nedohledatelné, kdo byl původním autorem přeneseného (a na původním místě smazaného) textu. Proto se buďto někdo ujme nápravy a doplnění autorů k jejich textům, nebo stránce také reálně hrozí smazání. --Beren 15:29, 4. 9. 2007 (UTC)

Něco málo, na co nejsou sysop práva potřeba, jsem na postránkách Geografie a Sport doplnil, pokračování na dalších podstránkách někdy příště. Doufám, že se přidá někdo s potřebnými právy na prohlížení historie smazaných stránek. --Milda 16:42, 4. 9. 2007 (UTC)

Přesun na Necyklopedii[editovat zdroj]

Při čtení některých v kabinetu umístěných příspěvků mně napadlo, že za mnohé by jistě byli vděční kolegové z Necyklopedie :-) --Milhaus 11:23, 8. 2. 2008 (UTC)

Napadlo mě to samé. Některé tam pokudvím jsou, např. Mikešův máselný paradox. --Berffaith 4. 4. 2011, 17:42 (UTC)