Diskuse:Vláda Jiřího Rusnoka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Kacir v tématu „Tagy pro transkluzi

Podoba vlády - členství v KSČ, podporování SPOZ není ozdrojováno[editovat zdroj]

To, že někdo byl v KSČ, či je/byl podporovatelem SPOZ by bylo vhodné doložit zdrojem. A to bez ohledu na to, zda to je, či není orefováno v příslušných článcích. Namátkou jsem se podíval na Koníčka a tam to rozhodně řádně orefováno není. --Vachovec1 (diskuse) 8. 7. 2013, 21:17 (UTC)

Souhlasím, zdrojování takových údajů by bylo žádoucí. --Bazi (diskuse) 9. 7. 2013, 00:39 (UTC)
Dobrý pokus, jak článek zbavit relevantních informací. A teď bychom je zase mohli vrátit zpátky, alespoň tu stranickou příslušnost. Bohužel s vaničkou byla vylita i většina zdrojů týkajících se sestavování vlády a nabídek jednotlivým kandidátům, takže nakonec nám tu z encyklopedického článku zbude jen něco jako telefonní seznam. --ŠJů (diskuse) 12. 7. 2013, 10:42 (UTC)
Daný seznam pouze suploval tabulku níže. Pokud Vám vadí nedostatek zdrojů týkajících se sestavování vlády, můžete v klidu doplnit příslušnou sekci. --Silesianus (diskuse) 12. 7. 2013, 11:13 (UTC)
Nikoliv, nesuploval. V době, kdy vláda ještě neexistovala, nemohl existovat seznam členů vlády, a proto to také nemohl být seznam vlády, ale byl to seznam kandidátů na člena vlády. Tomu odpovídaly i zdroje, které jste bez náhrady a bez důvodu smazal. Rovněž jste bez náhrady smazal například větu s informací o jednání s Petrem Fialou (nabídka a odmítnutí). Rovněž jste smazal řadu relevantních informací u jednotlivých osob, aniž byste je alespoň přenesl do té tabulky členů vlády. Tím se právě liší encyklopedický článek od telefonního seznamu, že se z ní staré informace (respektive informace o minulých událostech) nemažou, ale uspořádávají se a rozšiřují se o nové informace. --ŠJů (diskuse) 12. 7. 2013, 20:48 (UTC)

Vlastimil Picek[editovat zdroj]

Dávám ke zvážení, jaké datum uvádět u Vlastimila Picka, jestli datum jmenování v předchozí nebo v této vládě. Když si srovnám články První vláda Václava Klause a Druhá vláda Václava Klause, kde bylo poměrně dost lidí na týchž postech, tak jsou tam uváděna data až v té konkrétní vládě (totéž Špidla-Gross-Paroubek či Topolánek I a II). Bylo by tedy vhodné to sjednotit. --Harold (diskuse) 10. 7. 2013, 13:52 (UTC)

Myslím, že je-li článek o jedné konkrétní vládě, mělo by zde být použito datum nástupu do příslušné vlády, nikoli do vlády předchozí. Je možné to případně dovysvětlit v poznámce. --Bazi (diskuse) 10. 7. 2013, 15:28 (UTC)
Vlastimil Picek
15. ministr obrany České republiky
Úřadující
Ve funkci od:
19. března 2013

Chybí svobodný obrázek.
Držel bych se faktografie. Tedy, jestli Picek vlastně opustil úřad a znovu do něj nastoupil? Faktem je, že je v úřadu od 19. března. Úřad podle mě neopustil, což je v souladu s tím, že jej uvádíme jen jako 15. ministra, ne 15. a 16. ministra, stejně tak Václav Klaus byl 1. premiér, nikoli 1. a 2., přestože vedl dvě vlády.
Například u členů vlády Merkelové II jsem použil model z en wiki, který zachovává kontinuitu osob v úřadu od jejich prvního jmenování. Těžko soudit, jestli by věc byla jasnější, pokud by se parametr Nástup do úřadu přejmenoval na Datum jmenování. Teď mě napadlo snad jednoduché řešení, dá se to vyřešit poznámkou, tj. do tabulky uvedeme 10.7. a v poznámce bude 19.3.--Kacir 10. 7. 2013, 15:37 (UTC)
Ostatně mohou být v tabulce obě data s lomítkem a s vysvětlením v poznámce pod čarou. --Bazi (diskuse) 10. 7. 2013, 16:09 (UTC)
Ano, to by bylo také možné, současná podoba je imho postačující.--Kacir 10. 7. 2013, 19:09 (UTC)
Díky za vyřešení, jen jsem chtěl na to upozornit. Avšak chtělo by to postupně projít i články předchozích vlád a upravit je v podobném duchu, případně tam nějak zakomponovat info, že někteří členové působili již v předchozí vládě. --Harold (diskuse) 10. 7. 2013, 22:01 (UTC)

Tagy pro transkluzi[editovat zdroj]

@Matěj Suchánek: Ahoj, dá se určit, jestli je sekce Seznam členů vlády stále někam transkludována? Přenáší se jen členové aktuální vlády do Vláda České republiky, takže to vypadá na relikt. Vidím, že tagy <section> zůstaly i v dalších bývalých vládách (Sobotkova, Babiš I & II…). --Kacir 8. 3. 2023, 12:34 (CET)Odpovědět

Ahoj, neřeknu to na 100 %, ale vypadá to, že není. Jediný zajímavý nález je právě {{#section:Vláda Petra Fialy|členové}} z Vláda České republiky. --Matěj Suchánek (diskuse) 8. 3. 2023, 13:06 (CET)Odpovědět
Díky, bude to tak. Vůbec mě nenapadá, kam by měli být členové přenášeni. Žádný další seznam vyjma přehledu ministrů neexistuje. --Kacir 8. 3. 2023, 13:13 (CET)Odpovědět