Diskuse:National Hockey League

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Zelenymuzik v tématu „Změna názvu stránky

"Od sezony 2008-09 bude rozpis sezony změněn..." To by asi chtělo aktualizovat, když už píšeme rok 2010 a o sezoně 2008-09 se tu píše v budoucím čase.

Jojo, Já to zaktualizuji, ale klidně to příště sám oprav/te. Prosím podepisujte se na diskuzních stránkách. (Tlačítko v liště nad editačním oknem).--Saldenio 26. 6. 2010, 22:03 (UTC)

Počet týmů v konferencích[editovat zdroj]

V článku se píše „Obě konference jsou rozděleny celkem na šest divizí, každá po třech.“ – to by ale dávalo ne 30, ale 36 (případně 18 – navíc nejednoznačná formulace) týmů – tak jak je to? (V en se píše 16+14...) Díky, --Jiří Janíček (diskuse) 5. 12. 2013, 10:17 (UTC)

Měl si pravdu, nebylo to změněné, už jsem to opravil. Jinak nesouhlasím s přesunutí stránky na tento nový název, protože jestli sis všiml, tak i na jiných wiki, jako např. na německé nebo španělské je nechán původní název National Hockey League. Čeští redaktoři a žurnalisté taky používají původní název, namísto tohoto změněného, proto navrhuji, aby se původní název vrátil zpět a popřípadě o tom hlasovalo. Díky Luksatka (diskuse) 5. 12. 2013, 10:48 (UTC)
Kámo, jak jsi to opravil? „Ve východní je v každé divizi osm týmů a v západní sedm.“ – Máš pocit, že to dává dohromady 30 týmů? :) K názvu: vím, že v de je to anglicky, ale to pro nás není argument, v němčině se používá víc anglicismů než v češtině – možná je to tím, nebo mají jiný homonymní název, nevím, každopádně to pro nás má spíš periferní význam. Já sport de facto vůbec nesleduju, ale stejně občas něco někdo čtu nebo slyším, třeba v rádiu, a přijde mi, že třeba větu „/XY přestoupil do Nešnl hoki lík/“ jsem nikdy neslyšel, ani neviděl napsanou, resp. aspoň, že častěj slyším tu českou verzi. Ale ať se vyjádří ostatní, příp. ať se hlasuje. Je mi to celkem jedno. Děj se vůle Boží! :) --Jiří Janíček (diskuse) 6. 12. 2013, 11:44 (UTC)
  • 1) Opravil jsem to dobře. Ve východní konferenci je v každé divizi osm týmů, což ti dává 16, protože tam jsou 2 divize (atlantická a metropolitní) a v západní sedm, což ti dává 14, protože tam jsou taky pouze 2 divize (pacifická a centrální), takže tam určitě chyba není.
  • 2) A jak si psal tu větu „/XY přestoupil do Nešnl hoki lík/“, že si nikdy neslyšel, to je sice pravda, ale nikdy jsem zase neslyšel, že by někdo v článku psal, že přestoupil do Národní hokejové ligy. Většinou je tam napsané, že třeba přestoupil do severoamerické NHL nebo zámořské soutěže.
  • 3) Jak už jsem psal, pořád mi ten nový název nepřijde komfortní, a proto bych dal hlasovat a nebo aspoň diskutovat o vrácení stránky do původního názvu. Luksatka (diskuse) 6. 12. 2013, 18:24 (UTC)
1) Píšeš poněkud podivně (formulace "opravil jsem to dobře" apod.), 2) tak dej (už konečně) hlasovat, a 3) už mi prosim tě netykej (snažil jsem se to naznačit, ale asi málo). 4) Dost možná se v úzu nejvíc používá zkratka NHL a možná by se tak i článek mohl jmenovat, ale ať hlasují ti, kdo se v branži pohybují. (Ne že by bylo extra významné, jestli se ten článek bude jmenovat tak, tak nebo tak...) --Jiří Janíček (diskuse) 7. 12. 2013, 12:59 (UTC)
Dobře pane Janíček, já se v této hokejové branži pohybuji už celkem dlouho, ale takového uživatele jsem ještě nepotkal. Když jste měnil název stránky, zeptal jste se v nějaké diskuzi, nějakého správce nebo třeba lidí, kteří se o portál lední hokej starají, jestli by s tím souhlasili? Jinak co se týče hlasování, nevím jestli by k vůli takové situaci mělo být, podle mě stačí pouze, aby se o tom tady podiskutovalo s lidmi s téhle branže a podle výsledku by se to buď nechalo, jak to je nebo by se původní název vrátil zpět. Luksatka (diskuse) 7. 12. 2013, 18:33 (UTC)
OMG, já to vzdávám... :D Použil jsem jedno ze základních doporučení Wikipedie, a sice Be bold! Jestli to byla blbost, tak to opravte – vy můžete být taky bold, pane. Jinak pro zjištění názorů lidí z branže i/nebo nebranže by bylo nejlepší to hlasování, no, nebo o tom aspoň někde založit diskusi, příp. na tuhle diskusi někde upozornit. Asi to budu vážně muset udělat sám – ale to nejdřív o Vánocích. --Jiří Janíček (diskuse) 11. 12. 2013, 06:35 (UTC)

Změna názvu stránky[editovat zdroj]

Chtěl bych jen říci, že bych byl proto, aby se změnil název stránky ze současného Národní hokejová liga na původní a originální National Hockey League, přeci jenom tenhle název je ústálenější a i drtivá většina zahraničních wikipedií ho používá. Takže jste pro? --Luksatka (diskuse) 6. 5. 2014, 17:02 (UTC)

Teď na to s hrůzou koukám. Jaký cvok to změnil? Bez debat okamžitě přejmenovávám. Tento název nerespektuje ani nejočekávanější název a už vůbec ne oficiální. Chápu nacionalistické sklony, ale Čeština by neměla být za každou cenu. --Saldenio (diskuse) 7. 5. 2014, 03:25 (UTC)
Dva roky uplynuly a článek opět někdo přesunul. I výsledky vyhledávání v Googlu dokazují, že český název "Národní hokejová liga" pro NHL není očekávatelným názvem. --NIGKDO (diskuse) 16. 5. 2016, 01:34 (CEST)Odpovědět
Opětovný přesun na český název nebyl dobře uvážen. Výstižný český název býval kanadskoamerická NHL (pro odlišení od nižších soutěží v Československu). Přednost i podle gůglu zaslouží jednoznačný nezaměnitelný původní název.--Tomas62 (diskuse) 17. 5. 2016, 21:20 (CEST)Odpovědět
Už mě to štve, jak to tady pořád někdo mění, aniž by se před tím o tom třeba nějak nepodiskutovaloǃ Liga má svůj původní název, který je zbytečný překládat do češtiny, jelikož název Národní hokejová liga ani já nikdy neužívám a neznám nikho kdo by ho používal, a tak bych to revertnul zpět. --Luksatka (diskuse) 18. 5. 2016, 13:45 (CEST)Odpovědět
Souhlas. Neprodiskutovaný sporný přesun by se měl okamžitě revertovat. --Jowe (diskuse) 18. 5. 2016, 13:48 (CEST)Odpovědět
Rovněž pro přesun zpět. Případný přesun na českou variantu by měl být nejprve dobře komunikován a vydiskutován (to jsou výrazy :-)). --Harold (diskuse) 18. 5. 2016, 15:25 (CEST)Odpovědět
Omlouvám se za přesun, jsem pro (viz argumenty). Zelenymuzik (diskuse) 18. 5. 2016, 15:37 (CEST)Odpovědět